F
Fenerbahçe
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Türkler Ermeni Soykırımı yapmış mıdır?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
1915 Şubat Kış Şartlarının Ağırlığı Savaş koşulları, hastalıklar, iklim, bölgedeki çete ve aşiretlerin saldırıları ve Ermenilerin zorunlu göçünü kolaylaştıracak imkânların bulunmaması ve Ermenilerin "İSYAN" başlatarak birçok Müslüman Osmanlı tebaasını öldürdüğü de Dikkate Alınmalıdır...
Kesinlikle Soykırım Yoktur.
Ermenilerin Doğu da kürt ler ile iş birliği yaptığını okumustum hatta üstüne duymuştum senin bir bilgin var mı bu konu ile ilgili?
Dediğin İşbirliğini Kabul Eden de Var Etmeyende Var Diye Okumuştum. Ama Ben Daha Çok Ruslarla İşbirliği Yaptılar Okumuştum Öyle Hatırlıyorum.
Doğu da kürt ler ile iş birligi içinde evet ama Ruslar ile de yapıldığını bende duydum silahlanma konusunda özellikle Rusların ermenilere çok yardım ettiğini.
Arjantin ilk olarak 1993 yılında sözde soykırım ile ilgili bir Senato tasarısı geçirmiş, 2004 yılında da konu ile ilgili bir yasa çıkarmıştı.*
Arjantin’in dışında 17 ülke daha soykırım iddialarını tanıyor.
*
İşte o ülkeler:
*
Uruguay (1965) ( ERMENİ NÜFUSUNUN İSTEĞİ ÜZERİNE)
Kıbrıs Rum Kesimi (1982) ( KIBRIS HAREKATI VE VAR OLAN TÜRK DÜŞMANLIĞI SONUCU DİYASPRANIN ÖNERİSİ İLE )
Rusya (1995) (TÜRKİYE ALEYHİNE KOZ OLARAK KULLANILMAK AMACIYLA MUHALEFETİN UYARISANA RAĞMEN YASALARINDA YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR )
Kanada (2004) ( ERMENİ NÜFUSUNUN VE DİYASPORANIN BASKILARI )
Yunanistan (1996) ( 1996'da BOZULAN İLİŞKİLER SONUCU DİYASPORANIN ÖNERİSİ İLE TÜRKİYE'yi O DÖNEMDE ZOR DURUMDA BIRAKMAK)
Lübnan (1997) (ERMENİ NÜFUSUNUN VE DİYASPORANIN BASKILARI*)
Belçika (1998) ( TÜRKİYE İLE BOZULAN İLİŞKİLER NEDENİ İLE KENDİ İSTEKLERİYLE)
Fransa (2001) ( TÜRK DÜŞMANLIĞI VE DİYASPORA'nın ETKİN OLMASI YÜZÜNDEN )
İsveç (2000) (VATİNANIN İSTEĞİ SONUCU,BİLİRSİNİZ Kİ VATİKAN İŞVEÇ'in ÖZEL OLARAK YETİŞTİRDİĞİ MUHAFIZLAR TARAFINDAN KORUNMAKTADIR VE VATİKAN'la ÖZEL İLİŞKİLERİ VARDIR )
Vatikan (2000) ( TÜRKİYE'nin AB'ye GİRMESİNEDE KARŞI OLAN VATİKAN NÜFUS'un MÜSLÜMAN OLMASI,TÜRKİYE'yi SEVMEMELERİ VE BU SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL EDEREK TÜRKİYE'nin ÖNÜNÜ KESMEK İSTEMELERİ)
İtalya (2000) ( VATİKANIN İSTEĞİ SONUCU)
İsviçre (2003) ( İŞVİÇRE HER NE KADAR DÜNYA KAMAOYUNDA TARAFSIZ ÜLKE OLARAK GÖZÜKSEDE TÜRKİYE ALEYHİNE OLAN HER OLAY GİBİ*BU SÖZDE SOYKIRIMI TANIYARAK TARAFSIZLIKLARINA GÖLGE DÜŞÜRMÜŞLERDİR )
Slovakya (2004) ( AB ÜYELİĞİ İÇİN BİRLİĞİN BASKILARI YÜZÜNDEN)
*
Hollanda (2004) ( 2004 YILINDA HOLLANDA'da ARTAN TÜRK DÜŞMANLIĞI YÜZÜNDEN ERMENİ*DİYASPORASININ BASKILARI SONUCU)
Polonya (2005) ( AB ÜYELİĞİ İÇİN BİRLİĞİN BASKILARI YÜZÜNDEN )
Litvanya (2005) (AB ÜYELİĞİ İÇİN BİRLİĞİN BASKILARI YÜZÜNDEN)
*
Ancak Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden ülkelerin toplam sayısı taraflara göre zaman zaman farklılık gösterebiliyor. Özellikle Ermeni diyasporası, kararlarında “Ermeni soykırımı” ifadesini geçiren her ülkeyi, soykırım iddialarını kabul etmiş sayarken, bazı kaynaklar da o ülkede alınan kararlarda “Ermeni soykırımını tanır” ifadesinin yer alması gerektiğini savunuyor.
Doğu da kürt ler ile iş birligi içinde evet ama Ruslar ile de yapıldığını bende duydum silahlanma konusunda özellikle Rusların ermenilere çok yardım ettiğini.
Hocaoğlu, Mehmet; Tarihte Ermeni Mezalimi ve Ermeniler, İstanbul, 1976, Sayfa 570-571"Ruslar sınırı geçtiklerinde ve Osmanlı orduları geri çekilmeye başladıklarında her yerde isyanlar çıkarılmalı, Osmanlı orduları bu suretle iki ateş arasına alınmalıdır. Osmanlı ordularının ilerlemesi halinde ise Ermeni askerler silâhlarıyla birlikte kıtalarını terk edecek ve çeteler teşkil edip Ruslarla birleşeceklerdir."
İniallah yapmışızdır , keşke tam yapsaydık