Türkler Ermeni Soykırımı Yapmış Mıdır?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Ermenilere yapılan hoş olmasa da o dönemlerde (1915) Ermenilerin cetelesmesi sonucu ve doğu anadolu da ki toprak bütünlüğünü tehdit ettiği söyleniyor.
Elbette tarafsız bir tarih bilgisi edinmek zor ama soykırım kelimesinin politik nedenlerden kullanilgini düşünüyorum. Ve T.C nin bu konuda hala yüzleşmedigi şeyler de var: )

Soykırım yapmadık ama katliam yaptık.

internetten araştırdığım kadarıyla bence karşılıklı acıların yaşandığı bir gerçek ama buna soykırım diyemeyiz.. katliam hiç diyemeyiz.. tek taraflı değil çünkü.. ben bunu bilir bunu söylerim.. en doğrusunu tarihçiler bilir tabi. :)

"hal ve vaziyyet takdiriyle hukumet tarafindan ihtilal veisyani intac edecek ahval vuku'una meydan birakilmamakla beraber ermenilerin harekat ve fa'aliyetleri tezayud eden menatikda son derece siddet ve sur'atle hareket olunmak ve her vak'ayi mu'essir ve kat'i vesa'it ile mahallinde esbab-i vukuyla birlikte imhaetmek icab eder."

Ermeni Tehcir yasasi: )

1915 Şubat Kış Şartlarının Ağırlığı Savaş koşulları, hastalıklar, iklim, bölgedeki çete ve aşiretlerin saldırıları ve Ermenilerin zorunlu göçünü kolaylaştıracak imkânların bulunmaması ve Ermenilerin "İSYAN" başlatarak birçok Müslüman Osmanlı tebaasını öldürdüğü de Dikkate Alınmalıdır...

Kesinlikle Soykırım Yoktur.

1915 Şubat Kış Şartlarının Ağırlığı Savaş koşulları, hastalıklar, iklim, bölgedeki çete ve aşiretlerin saldırıları ve Ermenilerin zorunlu göçünü kolaylaştıracak imkânların bulunmaması ve Ermenilerin "İSYAN" başlatarak birçok Müslüman Osmanlı tebaasını öldürdüğü de Dikkate Alınmalıdır...

Kesinlikle Soykırım Yoktur.

Ermenilerin Doğu da kürt ler ile iş birliği yaptığını okumustum hatta üstüne duymuştum senin bir bilgin var mı bu konu ile ilgili?

Ermenilerin Doğu da kürt ler ile iş birliği yaptığını okumustum hatta üstüne duymuştum senin bir bilgin var mı bu konu ile ilgili?

Dediğin İşbirliğini Kabul Eden de Var Etmeyende Var Diye Okumuştum. Ama Ben Daha Çok Ruslarla İşbirliği Yaptılar Okumuştum Öyle Hatırlıyorum.

Osmanlı'nın içinde bulunduğu zor durumdan faydalanıp Doğu'da Ermeni devleti kurma amacına yönelik isyan ve kışkırtma faaliyetleri yapmışlardır. Osmanlı da Tehcir Kanunu çıkararak buna önlem almaya çalışmıştır. Tehcir, yani zorunlu göç. Bir nevi yer değiştirme. Bu yasayA uyanlar var olduğu gibi bir kısım Ermeni de kafa tutmuştur bu yasaya. Evet, ölen vardır; ama buna soykırım, katliam diyemeyiz. Devletin varlığı ve bekası içindi.
Ermeni Soykırımı'nı ilk kabul eden devlet de Fransa olmuş.

Dediğin İşbirliğini Kabul Eden de Var Etmeyende Var Diye Okumuştum. Ama Ben Daha Çok Ruslarla İşbirliği Yaptılar Okumuştum Öyle Hatırlıyorum.

Doğu da kürt ler ile iş birligi içinde evet ama Ruslar ile de yapıldığını bende duydum silahlanma konusunda özellikle Rusların ermenilere çok yardım ettiğini.

soy devam ettiğine göre kırılamamış.
her neyse.
bizde bi eziklik var.belki de şu yetmez ama evetçi zihniyetin ve kürt açılım kahvaltıcısı şarkıcı tayfası yüzünden.
nedir bu yahu? onunla yüzleş bununla yüzleş??alman yüzleşti mi polonyalıyla yahudi ile? fransızı ispanyolu ingilizi yüzleşti mi kıta afrikasıyla? her işte ''acaba bi hatamız mı oldu?'' tatavasından vazgeçin.siz türksünüz.elbet öldünüz öldürüldünüz.şu an size insani gelmeyen şeyleri bir asır öncesinin şartlarıyla değerlendirin.onu da geçtim ula soykırıldıysa da sen mi kırdın ben mi kırdım?93 harbininin hesabını ruslara sırplara sorabiliyor musunuz bir türk olarak?balkan türklerinin,kıbrısın,doğu türkistanın....vb. hesabını sorabiliyor musunuz ki ''ah ama biz de çok vandalmışııııız ayol'' diyebiliyorsunuz?! silkeleniin kendinize gelin.ezdirmeyin lan kendinizi!

yanlış yapan varsa bunun en küçüğü türklere aittir. Ermeniler rusların anadoluya ilerlemelerinden sonra van da elazığda isyanlar çıkartıp bir çok köyü yağmaladılar. Ruslarda erzuruma kadar geldikten sonra o dakikadan sonra hangisi suçlu hangisi suçsuz diye mahkeme kurup vakit harcamak zaten gereksizdi iş böyle olunca o bölgede yaşayanların hepsini güneye sürmüşler.

Doğu da kürt ler ile iş birligi içinde evet ama Ruslar ile de yapıldığını bende duydum silahlanma konusunda özellikle Rusların ermenilere çok yardım ettiğini.

"Ruslar sınırı geçtiklerinde ve Osmanlı orduları geri çekilmeye başladıklarında her yerde isyanlar çıkarılmalı, Osmanlı orduları bu suretle iki ateş arasına alınmalıdır. Osmanlı ordularının ilerlemesi halinde ise Ermeni askerler silâhlarıyla birlikte kıtalarını terk edecek ve çeteler teşkil edip Ruslarla birleşeceklerdir."

Lethe soykırım i yasalaştiran fransa dan evvel başka ülkelerde oldu.

Arjantin ilk olarak 1993 yılında sözde soykırım ile ilgili bir Senato tasarısı geçirmiş, 2004 yılında da konu ile ilgili bir yasa çıkarmıştı.*
Arjantin’in dışında 17 ülke daha soykırım iddialarını tanıyor.

*

İşte o ülkeler:

*

Uruguay (1965) ( ERMENİ NÜFUSUNUN İSTEĞİ ÜZERİNE)

Kıbrıs Rum Kesimi (1982) ( KIBRIS HAREKATI VE VAR OLAN TÜRK DÜŞMANLIĞI SONUCU DİYASPRANIN ÖNERİSİ İLE )

Rusya (1995) (TÜRKİYE ALEYHİNE KOZ OLARAK KULLANILMAK AMACIYLA MUHALEFETİN UYARISANA RAĞMEN YASALARINDA YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR )

Kanada (2004) ( ERMENİ NÜFUSUNUN VE DİYASPORANIN BASKILARI )

Yunanistan (1996) ( 1996'da BOZULAN İLİŞKİLER SONUCU DİYASPORANIN ÖNERİSİ İLE TÜRKİYE'yi O DÖNEMDE ZOR DURUMDA BIRAKMAK)

Lübnan (1997) (ERMENİ NÜFUSUNUN VE DİYASPORANIN BASKILARI*)

Belçika (1998) ( TÜRKİYE İLE BOZULAN İLİŞKİLER NEDENİ İLE KENDİ İSTEKLERİYLE)

Fransa (2001) ( TÜRK DÜŞMANLIĞI VE DİYASPORA'nın ETKİN OLMASI YÜZÜNDEN )

İsveç (2000) (VATİNANIN İSTEĞİ SONUCU,BİLİRSİNİZ Kİ VATİKAN İŞVEÇ'in ÖZEL OLARAK YETİŞTİRDİĞİ MUHAFIZLAR TARAFINDAN KORUNMAKTADIR VE VATİKAN'la ÖZEL İLİŞKİLERİ VARDIR )

Vatikan (2000) ( TÜRKİYE'nin AB'ye GİRMESİNEDE KARŞI OLAN VATİKAN NÜFUS'un MÜSLÜMAN OLMASI,TÜRKİYE'yi SEVMEMELERİ VE BU SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL EDEREK TÜRKİYE'nin ÖNÜNÜ KESMEK İSTEMELERİ)

İtalya (2000) ( VATİKANIN İSTEĞİ SONUCU)

İsviçre (2003) ( İŞVİÇRE HER NE KADAR DÜNYA KAMAOYUNDA TARAFSIZ ÜLKE OLARAK GÖZÜKSEDE TÜRKİYE ALEYHİNE OLAN HER OLAY GİBİ*BU SÖZDE SOYKIRIMI TANIYARAK TARAFSIZLIKLARINA GÖLGE DÜŞÜRMÜŞLERDİR )

Slovakya (2004) ( AB ÜYELİĞİ İÇİN BİRLİĞİN BASKILARI YÜZÜNDEN)

*

Hollanda (2004) ( 2004 YILINDA HOLLANDA'da ARTAN TÜRK DÜŞMANLIĞI YÜZÜNDEN ERMENİ*DİYASPORASININ BASKILARI SONUCU)

Polonya (2005) ( AB ÜYELİĞİ İÇİN BİRLİĞİN BASKILARI YÜZÜNDEN )

Litvanya (2005) (AB ÜYELİĞİ İÇİN BİRLİĞİN BASKILARI YÜZÜNDEN)

*

Ancak Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden ülkelerin toplam sayısı taraflara göre zaman zaman farklılık gösterebiliyor. Özellikle Ermeni diyasporası, kararlarında “Ermeni soykırımı” ifadesini geçiren her ülkeyi, soykırım iddialarını kabul etmiş sayarken, bazı kaynaklar da o ülkede alınan kararlarda “Ermeni soykırımını tanır” ifadesinin yer alması gerektiğini savunuyor.

Bu ülkelerde Ermeni lobisinin gücünü gösteriyor bize.

Ermeniler Rus kuvvetlerine katılmışlar ya da çeteler kurmuşlar, yıllardır Ermeni ve misyoner okul ve kiliselerinde saklanan silâhlar ortaya çıkarılmış, askerlik şubeleri basılarak yeni silahlar sağlanmıştır.

Silâhlanan bu çeteler komitelerin “kurtulmak istiyorsan önce komşunu öldür" Talimatı Almışlardır.

Hal Böyleyken Tehcirde Kayıplar Ne Soykırımdır nede Katliam.

İniallah yapmışızdır , keşke tam yapsaydık

Sonuç ta Yasa Çıkarılarak Askere Alınan Ermeniler Hainlik Yaparak İş bu Tehcire Kadar Dayanmıştır.

500 Yıl Osmanlının Egemenliğini Sindiremeyenler Yıllardır Her Yıldönumde Bu İsyanı Siyasete Soykırım Mezesi Yapıyorlar.

Unutulmasın Avrupada HiçBir Ülkenin Kabul Etmediği Yahudilere Osmanlı Kucak Açmıştır.

"Ruslar sınırı geçtiklerinde ve Osmanlı orduları geri çekilmeye başladıklarında her yerde isyanlar çıkarılmalı, Osmanlı orduları bu suretle iki ateş arasına alınmalıdır. Osmanlı ordularının ilerlemesi halinde ise Ermeni askerler silâhlarıyla birlikte kıtalarını terk edecek ve çeteler teşkil edip Ruslarla birleşeceklerdir."
Hocaoğlu, Mehmet; Tarihte Ermeni Mezalimi ve Ermeniler, İstanbul, 1976, Sayfa 570-571

Geri