Türkler Ermeni Soykırımı Yapmış Mıdır?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Bunlar sadece ilk anda aklıma gelenler. Çeçenlere ve Kosovalılara yapılan katliamları da konuşalım hadi. Bunlar soykırım değil yani. Asla soykırım değil.

İyi Sıralamışsın Arkadasım.
Bu Soykırım Dalkavukçularına 1974 Öncesi BaşPiskopos Makarios`un Kıbrıs Türk`lerine Yaptıklarınıda Hatırlatmak Gerek

Kıbrıs Savaşı ile ilgili de apayrı başlık açmak gerekir aslında ..
Bir ağbim var o savaşta bulunmuş .. Diyordu ki ; " Savaş esnasında en çok korktuğumuz şey yaralı olarak rumların eline düşmekti çünkü rumlar yakaladıkları askerlerimizin cinsel uzuvlarını kesip canlı canlı boğazlarına sokuyorlar sonra da kulak ve burunlarını da kesiyorlardı, bu şekilde kaç tane arkadaşımızın cesedini bulduk .. Biz de elimizdeki esirlere uşak gibi muamele ediyorduk inan .. "

80 li Yıllarda Bulgarların Sosyalist Rejim Düşünceleriyle Asimile Etmek İçin Türk Kökenli Vatandaşlarımız İçin Kurdukları Belene (Ölüm) Kamplarınıda Hatırlatmak Gerek Bu Atgözlüklü Soykırmacılara.

Günümüze gelip yapılan katliamları konuşalım bence Konuşulacak o kadar kıyım katliam varki ama nedense Dünya bunu görmüyor görmek istemiyor görüyor ama işine gelmiyor. İsrailin yıllarca yaptıgı nedir ? Amerikanın Irakta Afganistanda ne işi vardı ? Rusya neden Ukranya Topraklarında Şuan ? Arap Ülkeleri neden Bu halde ? Saymakla bitmez bunlar.

İlk olarak bizim 1.5 milyon Ermeniyi katlettiğimizi söyleyenlerin,Abd'nin akıttığı 1.5 milyon ıraklının kanı ile kurulmak istenen sözde devleti desteklemeleri ve savunmaları kendilerinin nasıl bir çelişkide olduğunun göstergesi.İAyrıca Saddam Halepçe'de bombalar yağdırırken kendisine kapı açan Türkiye'ye düşmanlık etmek kime hizmet ettiklerinin de en büyük göstergesi.Bu kişiler neden Ermenilerin Türklere yaptığı soykırımı görmüyorlar,neden resmi belgeler varken,Türkiye arşivlerini açmışken Ermenilerin buna yanaşmamasını görmüyorlar,sebebi basit''İhanet bunların mesleği''

Bu sözde Ermeni Soykırm iddallarınınd ayandırıldığı ''Mavi Kitap'' acaba nedne hiç Ermeni çetelerinin öldürdüğü Türklerden bahsetmiyor ki zaten yazarıda bu kitabı propaganda amacıyla yazdığını itiraf etmiştir.
Bir diğer husus ise Pantürkizm için ermenilerin katledildiği saçmalığı.Daha önceki yorumumda da söyledim,8-9 cephede savaşan Osmanlı nasıl olurda Osmanlı resmi arşivlerinde nüfusu 1 milyon olan 1.5 milyon Ermeniyi katledebiliyor çözemedim doğrusu.Keza Ermeni İsyanlarının başlangıcı çok daha önceye dayanır.İlk İsyan 1700lerin sonunda olmuşturve sonrasında çıkan isyanlar ve sürekli olarak Ruslar tarafından desteklenmiştir.Bir de şu yazıyı okusun bazıları bi zahmet!

ERMENİ İSYAN VE KATLİAMLARI
Berlin Antlaşması'nın imzalanmasını izleyen dönemde Ermeni sorunu iki yönde gelişmiştir. Bunlardan ilki, Batılı devletlerin Osmanlı devleti üzerindeki baskı ve müdahaleleri; ikincisi ise, Anadolu, Suriye ve Rumeli'de yaşayan Ermenilerin Anadolu'nun çeşitli yerlerinde, özellikle Doğu Anadolu ve Kilikya'da yeraltında örgütlenmeleri ve silahlanmalarıdır.
İlk kışkırtmalar Rusya'dan gelmeye başlamış, Rusların bu tutumu İngiliz ve Fransızları Ermenilerle daha çok ilgilenmeye sevk etmiştir. Doğu Anadolu'daki İngiliz Konsolosluklarının sayısı hızla artmış, ayrıca bölgeye çok sayıda Protestan misyonerler gönderilmiştir.
Bu kışkırtmalar sonucunda Doğu Anadolu'da 1880'den itibaren çeşitli Ermeni komiteleri kurulmaya başlamıştır. Ancak, yerel düzeyde kalan bu komiteler, Osmanlı yönetiminden şikâyeti olmayan, barış ve refah içinde yaşayan Ermeni halkının ilgisini çekmediğinden başarılı olamamıştır.
Osmanlı Ermenilerini, içeride kurulan komiteler yoluyla devlete karşı harekete geçirmek mümkün olmayınca, bu kez Rus Ermenilerine Osmanlı toprakları dışında komiteler kurdurulması yoluna gidilmiştir. Böylece 1887'de Cenevre'de sosyalist eğilimli, ılımlı militan Hınçak; 1890'da ise Tiflis'te aşırı, terör, isyan, mücadele ve bağımsızlık yanlısı Taşnak Komiteleri ortaya çıkmıştır. Bu komitelere, “Anadolu topraklarının ve Osmanlı Ermenilerinin kurtarılması" hedef olarak gösterilmiştir.
İstanbul'da örgütlenen ve Avrupa devletlerinin dikkatlerini Ermeni meselesine çekerek Osmanlı Ermenilerini kışkırtmayı hedefleyen Hınçakların başlattığı ayaklanma girişimlerini, aralarında siyasi mücadele başlayan Taşnaklarınki izlemiştir. Bu ayaklanma girişimlerinin ortak özellikleri; Osmanlı ülkesine dışarıdan gelen komitelerce planlanmış ve yönlendirilmiş olmaları ile örgütlenme faaliyetlerinde Anadolu'ya yayılan misyonerlerin büyük katkısının bulunmasıdır.
İlk isyan 1890'daki Erzurum’da gerçekleşti. Bunu, yine aynı yıl meydana gelen Kumkapı gösterisi, 1892-93'te Kayseri, Yozgat, Çorum ve Merzifon olayları, 1894'te Sasun isyanı, Babıali gösterisi ve Zeytun isyanı, 1896'da Van isyanı ve Osmanlı Bankası'nın işgali, 1903'te ikinci Sasun isyanı, 1905'te Sultan Abdülhamid'e suikast girişimi ve nihayet 1909'da gerçekleşen Adana isyanı izlemiştir.
1906-1922 yılları arasında Anadolu’da ve Kafkaslar’da, 517.955 bin Türk, Ermeniler tarafından katledilmiştir. Sayısı tespit edilemeyenlerle birlikte bu rakam 2 milyonu bulmaktadır(1).
Ermeniler, Türk halkına en büyük zararı, Birinci Dünya Savaşı sırasında giriştikleri katliamlarla vermişlerdir. Bu dönemde Ermeniler; Ruslar hesabına casusluk yapmış, seferberlik gereği yapılan askere alma çağrısına uymaksızın askerden kaçmış, askere gelip silah altına alınanlar ise silahları ile birlikte Rus ordusu saflarına geçerek, "vatana ihanet" suçunu topluca işlemişlerdir.
Daha seferberliğin başlangıcında, Türk birliklerine karşı saldırıya geçen Ermeni çeteleri, büyük katliamlara girişmiş, Türk köylerine baskınlar düzenlemek suretiyle sivil halka büyük zararlar vermişlerdir. Örneğin Van'ın Zeve Köyü'nün bütün halkı, kadın, çocuk ve yaşlı demeden, Ermeniler tarafından öldürülmüştür.
İsyanların Osmanlı kuvvetlerince bastırılması, dünya kamuoyuna propaganda maksatlı olarak "Müslümanlar Hıristiyanları katlediyor" mesajıyla yansıtılmış ve Ermeni sorunu giderek daha geniş çapta bir uluslar arası sorun niteliğine büründürülmüştür. Nitekim, döneme ait İngiliz ve Rus diplomatik temsilciliklerinin raporları, “Ermeni ihtilalcilerin hedefinin karışıklıklar çıkararak Osmanlıların karşılık vermesini ve böylece yabancı ülkelerin duruma müdahalesini sağlamak” olduğunu kaydetmektedir.
Öte yandan büyük devletlerin diplomatik ve konsolosluk temsilcilikleri Anadolu'nun her köşesine dağılmış Hıristiyan misyonerler ile birlikte, Ermeni propagandasının Batı kamuoyuna iletilmesinde ve benimsetilmesinde büyük rol oynamışlardır.
DİPNOTLAR
1) Arşiv Belgelerine Göre Kafkaslar’da ve Anadolu’da Ermeni Mezalimi, T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri, Yayın No: 23, 24, 34, 35.

1780 Zeytun Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğu yönetimine karşı ilk silahlı isyanında bulunmuştur. Bu isyanının temeli vergi olmuşdur. Louise Nalbandian'a göre, bütün dünyada, Fransız İhtilali'nden sonra belirginleşen milliyetçilik hareketleri Osmanlı İmparatorluğu'nda etkisini gösterir. Bunun sonucu olarak, önce Sırplar, Rumlar, Araplar ve sonra Arnavutlar kendi milli toplumunu devlet olarak kurmak için hem birbirleriyle hem de Osmanlı Devleti ile fikren ve fiilen çatışmaya girdi. 19. yy.'dan 20. yy.'a geçildiği yıllarda Rumalr Sırplar, Bulgarlar Balkan Savaşları'nın ardından Osmanlı İmparatorluğu'ndan siyasi olarak tamamen ayrıldılar. Müslüman olmayan topluluklardan, fiziki olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun Türkiye topraklarına yakın olmaları nedeniyle, yalnızca Ermeniler bu anlamda bağımsız olamadılar. Ermeniler gelişen milliyetçilik hareketlerinin etkisinde bağımsızlıklarını kazanmak için Hınçak ve Taşnak milli teşkilatlarını kurdu..
Ermeni teşkilatların yöntemleri ve amacı önce Müslümanlarla Ermenileri birbirine düşürmek, isyan çıkarmak ve böylece Avrupa devletlerini silahlı müdahaleye zorlayarak, onların müdahalesi ve yardımı ile Doğu Anadolu'da Ermeni Devleti kurmaktı.

pkk nın yaptıkları ne oluyor peki? ulan ulkenin butunlugunu savunmak katliam mı oluyor. ermenileri yürütüyorlar bizim topraklara savunan gencler sonrada soykırım oldu diyor. gececek bu işleri. 68 kuşağı oğlu olarak bizler bu ulkede ki amerikanın hain planlarıyla uğraştık hep diyor.. ermeni soykırımı yalanıda amerika tarafından bolunmeyi hareketlendiren bir plandır diyor..

Benim Bayrağıma Benim vatanıma el uzatanın atasından beşiğindekine kadar haktır.

Vatan dediğin milyonlarca insanın ölümünü savunmaksa ve dahası keşke daha fazlası ölseydi demekse al vatanını başına çal. Ben vatan hainiyim.

Ermeni soykırımı diye birşeyin olup olmadığını tartışmak başka birşey, ''bayrak'', ''vatan'' gibi kavramların arkasına saklanıp insan ölümünü istemek başka birşey.

Soykırımı bilemem ama, Ermenileri göçe zorlama, topraklarından etme var kanaatindeyim.

Allah düşmanın bile şereflisini versin.Türkler astı,parçaladı,kesti edebiyatı yapacağınıza, Ermeni çetelerin o zaman yaptığı katliamı gündeme getirsenize. Bunu konuşan yok tabi. Biz konuşunca da, atalarımızın hakkını arayınca da adımız faşiste çıkıyor, varsın faşist desinler ben dünden razıyım, böyle faşistliğe can kurban.. Bu topraklarda tarih boyunca düşmanların hep gözü oldu, sahiplenmek istedi. Böyle basit oyunlarla saldırsınlar bakalım, daha çok saldırın hepinizi gömecek toprağımız var çok şükür..

Bu olayda olduğu gibi her silahlı mücadelede karşılıklı masum insanlar öldü, bunların arkasına sığınarak yapmadığımız bir olay yüzünden millet olarak damga yememiz hiç hoş değil.

Türk olmak Kıbrıs'ta, Hocalı'da, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykırıma uğrayıp karşılığında yapmadığın soykırımla suçlanmaktır.
Türk olmak faşist olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sahip çıktığında
Türk olmak demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sövdüğünde
''Asim Yıldırım''

Diğer soykırımları yada katliamları örnek göstererek bunu da haklı çıkarmaya çalışmak da ayrı bir saçmalık, yeni türedi herhalde.

Ben hepsine karşıyım arkadaş. Kosova'da Türklere Amerika'da Kızılderililere Osmanlı'da Ermenilere yapılan zulme de Osmanlı'da Ermeni'nin Azerbaycan'da Ermeni'nin Irak'ta Saddam'ın yaptığına da. İnsanlık hepsinin hesabını sormalı diyorum. İnsanlık diyorum ama. O buna saldırmış bu buna saldırmış meselesi kadın, çocuk demeden yapılan katliamları haklı çıkarmaz yada bir sebebe bağlamaz. Bırakın bu "Ermeni çeteleri" sakızını, o zaman çetelerle savaşsaymış Osmanlı ordusu kadından çocuktan köylüden ne istemiş? Yok ama senin vatanına kastı olanın beşikteki çocuğunun canına bile göz koyuyorsan senin içindeki canavara insanlık öğretmek bize düşmez.

Biri de 68 kuşağı diyor hala, vatan-millet edebiyatı yapıyor. Hakkımızda hayırlısı.

Arpes senin mantığını da ben anlamıyorum arkadaş !!
Her türlü katliama karşıyım diyorsun ama sondan başa doğru gitmek gerekirken baştan sona doğru gitmeniz de ayrıca ilginç !
Nedense Türklerin uğradığı zulümlerde kalem oynatmayanlar 24 Nisan sabahı parmak jimnastiği yaparak başlıyorlar güne ..

aha al bak.adam eşkiyâ ermeniyle kızılderiliyi aynı kefeye koydu

Almanlar, Yahudi katliamını kabul etti. Geçmişiyle yüzleşti.
Bizim sorunlarımızdan birisi de bu. Geçmişimizle yüzleşemiyoruz. Bir Ermeni soykırımı var demiyoruz, ama bunun aksini iddia edebilmemiz için, Ermeni soykırımının var olduğunu iddia eden kişilere ''asarız, keseriz, vatan hainleri, hepinizi gömecek toprağımız var'' dersek, olmayan gücümüzle ahkam kesmiş, kabadayı batılıların meşhur sözüyle ''barbar'' olmuş oluruz. Recep Tayyip Erdoğan' ın Davos'taki meşhur ve bir o kadar da anlamlı sözü. ''Sesinizi bu kadar çok yükseltmeniz, bir suçluluk psikolojisi göstergesidir.''
İşte tamda burda, bizde aynı duruma düşüyoruz. Madem ki yok, neden bu kadar çok hiddetleniyoruz?

Davos'ta tayyip'in o çıkışından hemen on dakika sonra kameralar dönüp " tepkim sayın peres'e değildi moderatöre idi beni yanlış anlamasın lütfen " dediğini görmemişsin sanırım ..

İnsan sesini çeşitli sebeplerden yükseltir yoksa her sesi yüksek olan suçlu mudur arkadaş var mı böyle bir genelleme ?!!

BİZ ARŞİVLERİMİZİ AÇTIK .. İDDİALARINI İSPATLAMAKLA YÜKÜMLÜ OLANLAR DA AÇSINLAR ..

yüzleş diyo adamlar hala..yüzleştim.daha iyisini yapabilirdik sonucuna ulaştım.hiç olmazsa şu an başımıza çöreklenen kabinesinde Bi tane Türk bile olmayan hükümete esir olmazdık.tanrı türk'ü korusun ve yüceltsin!

Vatan dediğin milyonlarca insanın ölümünü savunmaksa ve dahası keşke daha fazlası ölseydi demekse al vatanını başına çal. Ben vatan hainiyim.

Ermeni soykırımı diye birşeyin olup olmadığını tartışmak başka birşey, ''bayrak'', ''vatan'' gibi kavramların arkasına saklanıp insan ölümünü istemek başka birşey.

Benim ceddim bir sürü ülkeye karşı mücadele etmiş soykırıma uğramaktan beter olmuş , hala insan ölmesi kalmasından bahsetmek nedir bana göre ermenilere dahasıda yapılsaydı keşke benim görüşüm bu anlayabiliyormusun ? seni bir kaşık suda boğacak insanları gelip burda savunacak kafaya ulaşmış olmanda iyimiş ;)

yüzleş diyo adamlar hala..yüzleştim.daha iyisini yapabilirdik sonucuna ulaştım.hiç olmazsa şu an başımıza çöreklenen kabinesinde Bi tane Türk bile olmayan hükümete esir olmazdık.tanrı türk'ü korusun ve yüceltsin!

Evet; madem Türk'sun göster ürksun!!

Geri