Türkler Ermeni Soykırımı Yapmış Mıdır?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Ermenilerin Doğu da kürt ler ile iş birliği yaptığını okumustum hatta üstüne duymuştum senin bir bilgin var mı bu konu ile ilgili?
Bu konuda Lara'nın dediği gibi iddaalar bulunmakta ama tarihe baktığımızda 2.Abdülhamit Han zamanında Ermenilerin Türk katliamları çoğaldı ve amaç bu bölgede Ermeni Devleti kurmaktı.Bunu gören Abdülhamit Han çoğunluğu kürtlerden oluşan Hamidiye Alaylarını kurdurdu.Pek işe yaradımı denirse yaramadı.İlerleyen zamanda bu alaylardan bazılarının Osmanlı'ya karşı durduğu görülmüştür.Hatta Doğu Anadolu'da mezhep çatışmalarına da sebeb olmuştur.Bu konuda Kolağası Kamil Bey'in bunlar aşiret değil haşerat''dediği söylenir.Aynı şekilde Tehcir Kanunu çıktığı zaman bir çok Ermeniyi teslim etmek istememiştir bölge halkı,bu yüzden de Osmanlı ile karşı karşıya gelinmiştir.Günümüzden bu konuda bir çıkarım yapmak gerekir ise bu sözde soykırımı tanımamızı isteyen ve hatta soykırım yaptığımızı söyleyen parti ve mensuplarının kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Konuya gelecek olur isek bu sözde Ermeni soykırımı iddaaları için Türkiye her zaman arşivlerini açık tutmuştur ama aynısını nedense Ermeniler yapmamakta,sahte belge ve resimlerle soykırım yapıldığı iddaalarını dile getirmektedirler yıllardır.Keza o yıllar yani 1.Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı 8-9 cephede savaşan Osmanlı ,nüfusu resmi olarak 1 milyon olan(Osmanlı arşivlerinde) 1.5 milyon Ermeniyi nasıl katledebildi hala çözebilmiş değilim.Aynı şekilde o bölgede Türklere ait bir çok toplu mezar bulunmakta ve bunlar bir çok kişi tarafından hala görülmemekte.

Bizim tarihimiz iç karartıcı. Bunu da kabul etmek lazım.
Başbakan’ın, “benim atalarıma soykırım yaptı dedirtemezsiniz” diye bağırmasının arka planında, hepimizin kafasının gerisinde “galiba yapmışlar” düşüncesi yatıyor. İttihatçılar, Ermenileri yok etmeye çalıştılar. Artık buna, soykırım mı, katliam mı, öldürmek mi dersiniz bilemem.

Ermeniler Rus kuvvetlerine katılmışlar ya da çeteler kurmuşlar, yıllardır Ermeni ve misyoner okul ve kiliselerinde saklanan silâhlar ortaya çıkarılmış, askerlik şubeleri basılarak yeni silahlar sağlanmıştır.

Silâhlanan bu çeteler komitelerin “kurtulmak istiyorsan önce komşunu öldür" Talimatı Almışlardır.

Hal Böyleyken Tehcirde Kayıplar Ne Soykırımdır nede Katliam.

Aynen öyle.Özellikle Rusya(bugün dahi)Ermenilerin en büyük destekcileri içerisindedir.Hocalı Soykırımında bunu bir kez daha gördük zaten.

Yapsaydık bugün ermeniler Türk bayrağını yakıyor olamazdı.
Türk Bayrağı üzerinde ki allığı şehit kanından alır.
Şehit kanımıza küfr eden onu yakan herkesi soykırmaya varım sonuna kadar.

Yapılan şey tamamen toprak bütünlüğünün koruması amacıyla olan şeyler Ermeniler soykırımdan bahsedip duruyor ama ortaya tam bir kaynak sunmuyor ama bizim sunduğumuz kaynaklar gayet ikna edici.Fransızlar mış yok Amerikanlarmış onlar soykırım denilince ilk akla gelen devletler ama nedense Ermenilere soykırım diye bir şey ortaya atıldığında da ilk olarak yaygara çıkan devletler ne denilebilir ki dış politika olarak gerçekten çok güçlü olsaydık bu konuların hiç biri konuşulamazdı bile.

Bizce Bastırılan İsyan Olan Bu Durum , Sindiremeyenlerin de Kimyasal Silahlar Üretip Barındıran , Satan ve Bunları Kullananlar Seslerini Çıkarmayanlar dır Soykırım Dediği Katliamı Yapanlar...

1915 yılına kadar Osmanlı Devleti sınırları içerisinde yaşayan Ermeniler savaş başlayınca devlet zayıflayınca neden çevrelerine zarar vermeye başlamışlar.Hadi orada Ermeniler öldü peki ya Türklerden ölenler.
Bugün benim atalarım soykırım yapmıştır demem mümkün değil.Onları hitlerle yada bosnada soykırım yapan sırplarla aynı kefeye koymak benim adıma imkansız.
O günün şartlarını tam olarak incelemek lazım.
Zaten batı dünyasının en büyük derdi Türkleri tarih sahnesinden nasıl sileriz olmuştur her zaman için.
Silemeyeceklerini er yada geç kabul ettiler şimdide bunların tarihini nasıl kirletiriz kavgasındalar.

Siyonist uşağı tayyip ve onun tüm yardakçılarına ..

Ermeni bir doktor adı,Zori Balayan. katliam sırasında pencereye çivilenmiş bir erkek çocuk gördü. Aklına kendince dahiyane bir fikir geldi.Canlı bir çocuğun, derisi yüzüldükten sonra kaç dakika yaşayacağını hesaplamak için kolları sıvadı.
Küçük çocuğun çığlıklarına aldırmadan kafası dahil bütün derisini yüzdü.Sonra karşısına geçip saat tutmaya başladı.
Çocuğun kan kaybından ölümü, 7 dakika sonra gerçekleşti.
“Doktor” ünvanlı cani, akşam bu deneyi üç çocuk üzerinde daha gerçekleştirdi. Bir süre sonra, vahşi deneyini Ruhumuzun Canlanması adlı kitabında, gururla itiraf etti.
Cani Doktor Balayan yazdığı kitabta,Daha sonra bu 13 yaşındaki Türke onların atalarının bizim çocuklara yaptıklarını yaptım yazdı. Başından, sinesinden ve karnından derisini soydum. Saate baktım, Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından öldüğünü bildiriyor.

Cani Doktor, İlk mesleğim hekimlik olduğuna göre hümanist idim, bunun için de Türk çocuğuna yaptığım bu işkencelerden dolayı kendimi rahatsız hissetmedim. Ama ruhum halkımın yüzde birinin bile intikamını aldığım için sevinçten gururlandığını söyliyor..
daha sonra ölmüş Türk çocuğunun cesedini parça parça doğradığını ve bu Türkle aynı kökten olan köpeklere attığını kitabinda kaydetti.

Kimse burada hümanist salvolar atmasın ..
Daha 23 yıl önce Hocalı'da yüzlerce Azeriyi katleden şerefsizleri mazluma bürümesin ..
Kurtuluş savaşı yıllarında Rusları da arkalarına alan Ermeni çetelerinin yaptıkları vahşetler arşivlerde kayıtlıdır ..

hepimiz hrantdık hepimiz dinktik hani
bence en iyi ermeni ölü ermeni
her yıl aynı günde türk bayragını yakanlara
az bile yapmişik./B]

En iyi Ermeni ölü Ermeni yazmalar, keşke yapsaymışız demeler. Bu zihniyet bu döneme kadar geldiyse o dönemde hangi zihniyetle yapıldı acaba bu katliamlar. Midem bulandı başlıktaki bazı yorumları okurken.

Hiçkimse sütten çıkmış ak kaşık değil zaten. Ne Ermeniler, ne Türkler. Ama bu o yıllarda ağır bir katliamın haklı gerekçesini oluşturmaz hiçbir şey. Sürekli savunma olarak "savaş şartları ama" deniyor. Evet en ağır kıyım 1915 Tehcirle beraber gerçekleşti ama 1895-1896 yılları arasında II.Abdulhamit döneminde yapılanları da bakmakta fayda var. Ermeniler'e bakış açısı, I. Dünya Savaşıyla değişmiş bir şey değildi yani.

Doğuda Kürtler ile işbirliği yaptığı şeklinde bir bilgi yok. Bugüne kadar da hiçbir yerde okumadım bunu. Aksine o dönemde doğuda Kürtler de kullanıldı, Kürtler de bir çok Ermeni'yi katletti aksine din adıyla bölgede. Tabii alıp saklayan Kürtler de vardı Ermeniler'i katliamdan, sokak sokak Ermeni arayanlar da. Hamidiye Alaylarını da bilirsiniz Ermenileri katletmek için "Din" adı altında kandırılan 30 kişilik Kürt çeteleri de bizzat 1890 larda Abdulhamit tarafından kuruldu. Neyse biri de bu soykırımı kabul edenler önce buna baksın demiş, evet ben utanıyorum, atalarım adına özür diliyorum. Bir dedemin babası ermeni ararken sokak sokak, diğer dedemin babası ahırında gizli bölme yapıp saklamış.

Sürekli de bir "M.E.B Tarih Kitabı" bilgileri, "Başbakanlık Arşivi" bilgileri. Tarihi kazananlar yazdı Türkiye'de. Biraz farklı açılardan da okuyun.

Birinci Dünya Savaşı başladığında Jön Türkler, zayıflamış Osmanlı imparatorluğunun kalıntılarını toplayıp ve Pantürkizm siyasetini uygulamaya başladı. Pantürkizm sınırları Çin’e kadar uzanan, tüm Kafkasları ve Orta Asya’yı içine alan büyük bir Türkiye’nin kurulmasıydı. Bu plana göre İmparatorlukta yaşayan tüm azınlıklar Türkleştirilmeliydi. Ermeni halkı bu planın gerçekleşme sürecinde en büyük ayak bağıydı. Batı Ermenistan’dan tüm Ermenilerin tehcir edilmesine henüz 1911’de karar verilmişti. Jön Türkler için Birinci Dünya savaşı bu planlarını gerçekleştirmek için kaçırılmayacak bir fırsattı.

Misal şöyle bir bakış açısı da var, milliyetçi bir arkadaş bu bakış açısına nasıl inanmaz ve yalan der ise eminim ki Ermeniler de bu "Savaş zamanıydı, Ermeniler yanlış işler yapıyordu" inanmaz ve yalan der. Tarih bu neticede. Sebepler tartışılabilir, sonuçlar kesindir.

Ben şahsen utanıyor ve özür diliyorum.

Allah'ım, sen büyüksün, sen görürsün, sen bilirsin. Sen, bizleri akıl yolundan ayırma.

Soykırım değilmişmiş, katliammışmış. Kelime oyunlarıyla kabul ettirme girişimleri başlamış yani.

1914'te Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
Asala'nın diplomatlarımızı katletmesi konuşulmuyor,
İçerisinde Ermenilerin de bulunduğu PKK'nın yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
Ermenilerin Karabağ'da Azeri Türklere yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
1821'deki Yunan ihtilalinde katledilen Türkler konuşulmuyor,
Yunanlıların Girit Türklerine yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
93 harbinde Rusların Bulgar Türklerine yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
Komünist Çin tarafından Doğu Türkistan'da yapılan katliamlar konuşulmuyor,
Rusların Kırım Tatarlarına yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
Devrik lider Stalin'in Ahıska Türklerine yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
Irak'taki Türklere yapılan katliamlar konuşulmuyor,
Saddam'ın Türkmenlere yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
Srebrenitsa'da yapılan katliamlar konuşulmuyor,

AMA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI KONUŞULUYOR.

Kimin gazıyla? Obama'nın yeni nesil kelime oyunu gazıyla. Obama kim? YU ES EY devlet başkanı.

YU ES EY dediğimizin tarihinde ne var? Milyonlarca Kızılderilinin katliamı var. Katliam kitlesel olunca ne olur? Soykırım. Bütün bunlar soykırım değil de nedir? Allah'ın aşkına...

Tarihinde böylesine bir leke olan devletin sözlerine bakarak yapmadığımız bir şeyi mi kabul edeceğiz?

Yani tarafsız bakılacak diye farklı tanımları veya kelimeleri kabul etme zorunluluğu duyanlar görüyorum. Yapmayın bunu.

Ben, -ismi lazım değil- bir savaş gazisi torunuyum. Türkler savaş esnasındayken savaş kanunlarına göre savaşmış ve asla bunun dışına çıkmamışlardır. Çete veya gerilla saldırılarına ise devletin her zaman seçilmiş toplulukları ve onlarla beraber giden gönüllüler karşılık vermiştir. İnsanlarımıza bir şeyleri kabul ettirmek için her türlü hukuk ve kelime oyununu deneyenlere bu kadar çabuk kanmayın. Bu soysuzlar savaş hukuku dışına çıkıp masum insanlarımıza saldırdılar. Empati yapabildiğini sanmakla, gerçekten empati yapma arasında büyük farklar var. Ailenizden birilerinin öldüğünü, birilerinin tecavüze uğradığını, birilerinin kaçırıldığını ve hayvanlarınız başta olmak üzere mülkünüzün ateşe verildiğini görmek, buna şahit olmak, öyle forumlarda yazmak veya okumak kadar kolay yaşantılar değil.

Tarihinizi, bizzat dedelerinizden veya yaşamış olan büyüklerinizden öğrenmek yerine, bu soysuz köpeklerin yorumlarına kanarak değerlendirmeyin. Merak etmeyin, dedeleriniz sandığınız gibi faşist veya narsist değiller.

hepimiz hrantdık hepimiz dinktik hani
bence en iyi ermeni ölü ermeni
her yıl aynı günde türk bayragını yakanlara
az bile yapmişik./B]

:/ herkes aynı mı?
O halde italya dan başlayan barış için dünyayı gezerken Türkiye de tecavüz edilip öldürülen pippa baccha nin ayıbı tüm Türk erkeklerinin değil mi?

Allah'ım, sen büyüksün, sen görürsün, sen bilirsin. Sen, bizleri akıl yolundan ayırma.

Soykırım değilmişmiş, katliammışmış. Kelime oyunlarıyla kabul ettirme girişimleri başlamış yani.

Komünist Çin tarafından Doğu Türkistan'da yaptığı katliamlar konuşulmuyor,
Srebrenitsa'da yaptığı katliamlar konuşulmuyor,

AMA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI KONUŞULUYOR.

Kimin gazıyla? Obama'nın yeni nesil kelime oyunu gazıyla. Obama kim? YU ES EY devlet başkanı.

YU ES EY dediğimizin tarihinde ne var? Milyonlarca Kızılderilinin katliamı var. Katliam kitlesel olunca ne olur? Soykırım. Bütün bunlar soykırım değil de nedir? Allah'ın aşkına...

Tarihinde böylesine bir leke olan devletin sözlerine bakarak yapmadığımız bir şeyi mi kabul edeceğiz?

Yani tarafsız bakılacak diye farklı tanımları veya kelimeleri kabul etme zorunluluğu duyanlar görüyorum. Yapmayın bunu.

Ben, -ismi lazım değil- bir savaş gazisi torunuyum. Türkler savaş esnasındayken savaş kanunlarına göre savaşmış ve asla bunun dışına çıkmamışlardır. Çete veya gerilla saldırılarına ise devletin her zaman seçilmiş toplulukları ve onlarla beraber giden gönüllüler karşılık vermiştir. İnsanlarımıza bir şeyleri kabul ettirmek için her türlü hukuk ve kelime oyununu deneyenlere bu kadar çabuk kanmayın. Bu soysuzlar savaş hukuku dışına çıkıp masum insanlarımıza saldırdılar. Empati yapabildiğini sanmakla, gerçekten empati yapma arasında büyük farklar var. Ailenizden birilerinin öldüğünü, birilerinin tecavüze uğradığını, birilerinin kaçırıldığını ve hayvanlarınız başta olmak üzere mülkünüzün ateşe verildiğini görmek, buna şahit olmak, öyle forumlarda yazmak veya okumak kadar kolay yaşantılar değil.

Tarihinizi, bizzat dedelerinizden veya yaşamış olan büyüklerinizden öğrenmek yerine, bu soysuz köpeklerin yorumlarına kanarak değerlendirmeyin. Merak etmeyin, dedeleriniz sandığınız gibi faşist veya narsist değiller.

Mükemmel bir yazı .. Tüm beğenilerim senin olsun kardeşim .. Dünyanın 4/3 üne akınlar düzenlemiş bir milletin tarihinde belki de en asgari savaş suçlarının olduğu gerçekliğini göz ardı edip SANKİ KENDİLERİ AK SÜTTEN ÇIKMIŞ KAŞIKLAR GİBİ HAYSİYETSİZCE HÜMANİZMLE HARMANLI GİZLİ ÇAKALLIK PEŞİNDEKİLERE TOKAT NİTELİĞİNDE BİR YORUM ..

:/ herkes aynı mı?
O halde italya dan başlayan barış için dünyayı gezerken Türkiye de tecavüz edilip öldürülen pippa baccha nin ayıbı tüm Türk erkeklerinin değil mi?

Türk Erkeklerinin Biri Tecavüz Etmiş Demi
Ermenilerin % 90 ı Aynı
Türk Erkeklerininde %90ı Tecavüzcü Olsaydi
Hepiniz Su an Tecavüze Ugramıs Olurdunuz Mariacim

Türk Erkeklerinin Biri Tecavüz Etmiş Demi
Ermenilerin % 90 ı Aynı
Türk Erkeklerininde %90ı Tecavüzcü Olsaydi
Hepiniz Su an Tecavüze Ugramıs Olurdunuz Mariacim

:) bu dediğine guldum.
memlekette o dönem ne isi varmış bisiklette o kilikta diyenlerin sayısı emin ol çete gibiydi.

Bi insanı dini , dili, ırkı, mezhebi yüzünden kimse assagilayamaz. Çünkü doğarken ailemiz gibi bunları da biz secmiyoruz.
Bize öğretilen gibi onlara da öğretilen var. Birazcik tarafsız düşünmeye calisin

Komünist Çin tarafından Doğu Türkistan'da yapılan katliamlar konuşulmuyor,
Srebrenitsa'da yapılan katliamlar konuşulmuyor,

İyi Sıralamışsın Arkadasım.
Bu Soykırım Dalkavukçularına 1974 Öncesi BaşPiskopos Makarios`un Kıbrıs Türk`lerine Yaptıklarınıda Hatırlatmak Gerek

Geri