Türkiye'nin yolgeçen hanı olması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Memleket memleket değil, dingonun ahırı mübarek'.... demezlermi adama...

Şimdi bana belki bu nasıl bir yaklaşım, nasıl bir insanlık diye ders verecek olanlar çıkacaktır ama ben yine söylemek istiyorum...
Bugün ülkmize gelen Afganların tamamına yakını erkek. Diğer göçmenlerde o şekilde. Yani olaya insani değerler ile bakıp ölmemek için aileleri için geliyorlar diyemeyiz... Bir de şöyle bir durum var; kendi Vatanına sahip çıkamayan insanları bizim ülkemizde barındırmak ne kadar mantıklı, Bu tartışılır... Dünya nüfus verilerine göre yaşlanan ve nüfusları azalan ülkeler sıralamasından kurtulmak amacıyla bile olsa, bu şekilde pespaye bir görünüm veren insanlara kucak açmak Bana göre doğru değil. Açık ve net!

bizler butun büyük ülkelerin taseronuyuz artık , her anlamda bu böyle. bütün pis işler , bütün saçma şeyler bizim uzerimizden görülüyor.
sağ ol büyük reis sağ ol

konu hep mülteci açısından irdelenmiş ama gelen turist açısından da öyle...... avrupada tuvalet temizleyen adam burda lüks tatil yapıyo.........

Şuan akın akın afganlı getiriyorlar tabi getirmelerinin altındaki hain planda belli ama bu vatanı size yedirtmeyeceğiz istediğinizi yapamayacak paşa paşa gideceksiniz.

konu hep mülteci açısından irdelenmiş ama gelen turist açısından da öyle...... avrupada tuvalet temizleyen adam burda lüks tatil yapıyo.........
Haklısın Çünkü Avrupa'da tuvalet temizleyen birisi gidip Pierre Cardin giyerek lüks restoranlarda yemek yeme alışkanlığı yok, çünkü o bütün yıl boyunca çalışıp kazandığını tatil için çektiği krediyi ödemek için kullanıyor. Bir de bize bakalım; muazzam bir entellektüel görüşümüz var elimizde 5-6 bin lira telefonu sallayıp bu asgari ücretle yaşanır mı diye her gelen insanı ben haklıyım dedirtmeyi seviyoruz değil mi? Ya da asgari ücretle çalışırken kredi çekerek evimizin önüne koyduğumuz 1 bazen eşimizle olmak üzere iki araba varken Yahu arkadaş, arabamız var ama şöyle bir gezi yapamıyorum, Nerede bizde öyle devlet demeyi seviyoruz Değil mi? Ya da çektiğimiz krediler duruyorken, evimize bizim de hakkımız Değil mi kardeşim.... diyerek aldığımız ihtiyacımızın üzerindeki giderlerimiz duruyorken, devlet şöyle yapmalı böyle yapmalı, böyle yönetim mi olur, Bunu niye yapıyoruz ,yok Her gelene neden yardım ediyoruz.... kendi milleti aç iken bu kadar yardım niye yapılıyor diye nutuklar çekebilmek lüksüne sahip olabildiğimiz için mi diye bende çok düşünüyorum. Lütfen yanıtını bulunca bana da yaz olurmu?

Kamil bey elimde 1800 1900 liralık cep telefonu var _ peşin almadım _ taksitle aldim _ 1900 lirayı şak diye verirsem ayı zor geçinirim _ 100 150 liralık telefon kullanma dönemi bitiyor _ almaya mecbursunuz/ bankalar şirketler devlet kağıtla işlemleri kaldırıyor kaldıracak _ 1000 lirayla geçinen birisi olsanız bile akıllı telefon almaya yeni dünya düzeni mecbur ediyor

Türkiyenin çoban sıkıntısı var _ türkiye yetecek kadar afgani alip gerisini geldiği yere göndermeli. almanya da aynısını yapıyor / işine yarayan türkleri alıp kullanıyor

Haklısın Çünkü Avrupa'da tuvalet temizleyen birisi gidip Pierre Cardin giyerek lüks restoranlarda yemek yeme alışkanlığı yok, çünkü o bütün yıl boyunca çalışıp kazandığını tatil için çektiği krediyi ödemek için kullanıyor. Bir de bize bakalım; muazzam bir entellektüel görüşümüz var elimizde 5-6 bin lira telefonu sallayıp bu asgari ücretle yaşanır mı diye her gelen insanı ben haklıyım dedirtmeyi seviyoruz değil mi? Ya da asgari ücretle çalışırken kredi çekerek evimizin önüne koyduğumuz 1 bazen eşimizle olmak üzere iki araba varken Yahu arkadaş, arabamız var ama şöyle bir gezi yapamıyorum, Nerede bizde öyle devlet demeyi seviyoruz Değil mi? Ya da çektiğimiz krediler duruyorken, evimize bizim de hakkımız Değil mi kardeşim.... diyerek aldığımız ihtiyacımızın üzerindeki giderlerimiz duruyorken, devlet şöyle yapmalı böyle yapmalı, böyle yönetim mi olur, Bunu niye yapıyoruz ,yok Her gelene neden yardım ediyoruz.... kendi milleti aç iken bu kadar yardım niye yapılıyor diye nutuklar çekebilmek lüksüne sahip olabildiğimiz için mi diye bende çok düşünüyorum. Lütfen yanıtını bulunca bana da yaz olurmu?
Örneklemeleriniz o kadar yanlış ki yorum yapmadan duramadım maalesef.
Avrupada çalışan biri buraya kredi çekerek gelmiyor bununda derdine düşmüyor neden mi? Çünkü Avrupada onun kazandığı 1000 euro Türkiye de 10.000 TL şuanda bunu minimum üzerinden hesaplıyoruz şuan en gözde tatil yerlerinde bu insanlar tatil yapıyor yapsınlar bunada sözüm yok ama cahillikle eriyen TL nin değerini Türkiyede şartlar çok iyi diye söyleyenlerin oy kullanma hakkını bu ülkede yaşayanların kaderini belirlemesine kesinlikle karşıyım.
Milletin cebindeki telefonları örnek gösterebiliyorsunuz sadece vurmak için ne acı? Markete gidiyorsunuz sanırım artan fiyatlardan gelen zamlardan ve gelecek olan zamlardan haberiniz vardır? Kimse şuan iki arabayla gezemiyor maalesef hangi afkurmalar bunlar anlamadım millet aç, ülke giderek yoksullaşıyor getirilen afganların hepsi erkek bir sorguladınız mı amaç ne diye ?

Asıl gösterişi ülke kriz içindeyken milleti zamlarla boğuşurken hala yazlık saray, kıbrısa gösterişli saray yaptırılacak (Avrupa bizi daha çok kıskanacak) diyen zihniyetindir.
Hergün bir yolsuzluk haberiyle sarsılırken, cepleri dolup dolup taşarken, ülkeyi yemekten yorulmazken bunları sineye çekip hala alkış tutanlara yazıklar olsun.

Geri