Sözlük Türkiye`deki insanların gurbetçilere öfkesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
dünyadan haberleri yok dünyayi takip etmiyorlar sadece o ani görüyorlar nerde bi yalan var onun pesine takiliyorlar
rusya dünyanin en zengin ülkesi olan almanyayi bile kömür devrine döndürüyor bunu bile fark edemiyorlar
putin avrupanin gazini kesiyor

türkiyede yasadiklari icin nekadar sansli olduklarinin bile farkinda deyiller
daha ne diyim
Abi nasıl getirdin konuyu buraya hayranım sana

@Klaus ’a saygıyla;

Benim bir tanıdığım var, bir polis şubesinde temizlikçi ama Türkiye'ye geldiğinde ben poliste çalışıyorum diyordu. Almanya'da doğru dürüst Almanca konuşamıyor ama tatile gittiğinde ne zaman bizi görse milletin içinde bizimle Almanca konuşmaya çalışıyor, işte hal hatır soruyor güya.

Son düzenleme:
Benim bir tanıdığım var, bir polis şubesinde temizlikçi ama Türkiye'ye geldiğinde ben poliste çalışıyorum diyordu. Almanya'da doğru dürüst Almanca konuşamıyor ama tatile gittiğinde ne zaman bizi görse milletin içinde bizimle Almanca konuşmaya çalışıyor, işte hal hatır soruyor güya.
bu yine iyi benim arkadaşım var isvecte yaşıyor aslen Tokatlı
nerelisin diye sorunca ben isvecde dogdum diyor millete türkiyeli deilim diyor .s hdhdhshshshs aga bu neyin kafasidir ya

Ya bu biz ne zorlu şartlar altında çalışıyoruz diyen temizlikçiler var yurtdışında
Aylık kazançları ne kadar ki ….

Ya bu biz ne zorlu şartlar altında çalışıyoruz diyen temizlikçiler var yurtdışında
Aylık kazançları ne kadar ki ….
Tabiiki mesleği olan işe göre az, asgari ücret saati 12,5€ galiba. Ama başka fırsatlar da var. Bazıları ayrıca 450€ Job denilen işi de yapıyor, burada hiç bir kesinti yok. Her bireyin hakkı var, bazıları iki veya üç kişinin adına çalışıyor ama resmi olarak sadece bir kişi çalışıyor gözüktüğü için hem sosyal yardım alıyorlar hemde sıfır kesintiyle maaş alıyorlar. Tabiiki herkes böyle çalışmıyor.

Tabiiki mesleği olan işe göre az, asgari ücret saati 12,5€ galiba. Ama başka fırsatlar da var. Bazıları ayrıca 450€ Job denilen işi de yapıyor, burada hiç bir kesinti yok. Her bireyin hakkı var, bazıları iki veya üç kişinin adına çalışıyor ama resmi olarak sadece bir kişi çalışıyor gözüktüğü için hem sosyal yardım alıyorlar hemde sıfır kesintiyle maaş alıyorlar. Tabiiki herkes böyle çalışmıyor.
Yalnız bu temizlik işi yapanın altında Türkiye’de trilyona satılan jeepi var, evi de var
O zaman epey kazanç sağlıyor diyebilir miyiz sjhfsk

Sizce malum partiye oy verip “Türkiye cennet bizim kurulu düzenimiz olmasa gelir yaşarız” diyecek tip yok mu?
Develiliymiş bir de at yanağı. Vizyonunu senin...

ben gurbetçileri şahsen severim ama göz göre göre yalan konuşan gurtbeçileri kim sever ki? yani

Depremin ilk gününden itibaren varını yoğunu ortaya koydular laf edenler az da olsa ders almışlardır umarım

Artık eskisi gibi hava atamıyorlar benim bir kinim falan yok ama insanlar eskisi gibi degiller gurbetçi insanlara bariz belli oluyor artık

W beni bıçaklamayacağına söz verirse buraya 3-5 bir şeyler yazabilirim :d

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Birçok sebebi var
bizden çok iyi şartlarda yaşıyorlar bize nasihat veriyorlar
Almanya bitti yeğen
Kurulu düzemimiz var
Ülkemiz cennet
Tayyip sevdaları
Burda yaşamayıp oy kullanmaları
Vs vs
Not kardeşim Fransa’da yaşıyor