Sözlük Türkiye`deki insanların gurbetçilere öfkesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
“Çanakkale geçilmez!”
Bazı gurbetçi kesimler geçer gider sdjk

Onları kıskandığım tek nokta Türk Lirasının yaşadıkları ülkenin para biriminden daha değerli olduğunu zannetmeleri... :D

Avrupa’da bir kafede çay dahi içmeyen gurbetçi Türkiye’ye gidince Halil İbrahim sofrası kuruyor..

Kıskançlık bence. Senin az para kazanmanın sorumlusu gurbetçi değil

bir grup var tek bir tornadan çıkmış gibi tek tip ve tek bir metine bağlı kalarak konuşan, ülkenin eksiklerini görmezden gelip sadece vatan hasreti üzerinden demagoji yapan. bu türlerine ne yapsan ne anlatsan boş.
onun dışında kendim gurbetçi olsaydım, nasıl olurdum diye düşünüyorum. sanırım sınanmadığım bir günahın masumu saymamak lazım kendimi.
kıskanmıyorum, kızmıyorum.

Ben belki kibirli gelecek ama gerizekali kimseyi sevemiyorum aeg. Gurbetçi ya da neci olduğu umrumda değil. Zaten her anlamda eğitimli-kendini gelistirmis bi gurbetçi kendi hayatına bakar, yaşamadığı bir ülkedeki insanların acılarını trollemez. Benim de onlara lafım yok,içlerinde yakın arkadaslarim da var hatta.
Hemen bi çok ülkede çalışabilecek akreditasyonum varken kendi ülkemde çalışıyor kendi ülkeme vergi veriyorum. Askerlik dahil bi çok hizmetimi de en iyi sekilde yapmış, yapmaya çalışan bir vatandaşım. Buraya gelse hicbir piyasanın sallamayacagi, üstüne para verse belki işe bile almayacağı elemanları kıskanacak da değilim. Ortada özellikle son zamanlarda çok ciddi bi troll gurbetçi suursuzlugu var. Benim antipatim de onlara zaten, aklı başında her insan gibi. Bu genel tabloya da kıskançlık ve hasetlik deyip gecen arkadaşlar da aramıza Ay'dan katılıyor olmalı.

Son düzenleme:
bnm gurbetçi arkadasım var 10 yıllık isveçte yaşıyor tokatlı tanımadıklarına dioki ben isveçde dogdum turkiyeli deilimki aslen AJÇFADSajdolafqljrkkjqrwejkoqrşewjoşkqoşkjqoşkadfjsoşjkfadoşjkafdsoşjkqaojşkqojşkwerdjşkwemojkşmqfeşojklmekmlşefdkşlkjwejkejkşwerjkşqrewjşkorewjşkrwejkşrweşjkafdekjksdmkçdafdsafdslqwewemlqewlqwerşqrwekqrweşörçaasdfqwewqeweweqewew

@Mrt lütfen gel bunlara ne kadar masum, temiz kalpli, Almanlar tarafından horlanan, fakir ve sefil olduğumuzu anlat.
Biz garibanız siz de hor görmeyin lütfen.
Ülkemize dönüp refah içerisinde yaşamak istiyoruz ama şartlar el vermiyor. Gözü çıksın bu kaderin.

@Mrt lütfen gel bunlara ne kadar masum, temiz kalpli, Almanlar tarafından horlanan, fakir ve sefil olduğumuzu anlat.
Biz garibanız siz de hor görmeyin lütfen.
Ülkemize dönüp refah içerisinde yaşamak istiyoruz ama şartlar el vermiyor. Gözü çıksın bu kaderin.

dünyadan haberleri yok dünyayi takip etmiyorlar sadece o ani görüyorlar nerde bi yalan var onun pesine takiliyorlar
rusya dünyanin en zengin ülkesi olan almanyayi bile kömür devrine döndürüyor bunu bile fark edemiyorlar
putin avrupanin gazini kesiyor

türkiyede yasadiklari icin nekadar sansli olduklarinin bile farkinda deyiller
daha ne diyim

dünyadan haberleri yok dünyayi takip etmiyorlar sadece o ani görüyorlar nerde bi yalan var onun pesine takiliyorlar
rusya dünyanin en zengin ülkesi olan almanyayi bile kömür devrine döndürüyor bunu bile fark edemiyorlar
putin avrupanin gazini kesiyor

türkiyede yasadiklari icin nekadar sansli olduklarinin bile farkinda deyiller
daha ne diyim

Nankörüz işte. Kıymetini bilmiyoruz.

Geri