Sözlük Türkiye`deki insanların gurbetçilere öfkesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Valla son 1 aydır hep bunu dinliyorum. Acaba kıskanıyor muyuz yoksa gerçekten memleketlerini bırakıp gittikleri için kızıyor muyuz Bilmiyorum ama full öfke var her yerden duyuyorum Sjsjsjsj
- ölsünler mi ? =)

Aslında kurulu düzenleri olmasa gelirler ülkelerine

Gurbetçilere sempati duyulmadığı aşikar ancak insanların kimseye öfke duyduğu falan yok. İnsanları öfkelendiren husus, yaşamadığı ve çilesini çekmediği ülke hakkında ahkam kesen insanların izansızlığı. Kimsenin sırf kimlik bağı var diye bir bok bilmediği ülke hakkında ahkam kesen insanları hoşgörecek hali kalmadı. Burada insanlar binbir türlü zorluklarla yaşarken, bırak yılı, ayı, içinde bulunduğu günü tamamlamak için dahi kırk takla atarken birilerinin çıkıp bu insanlara "nankör" demesi mantıklı bir davranış değil ve ne yazık ki bu davranışı ısrarla sergileyen boomer gurbetçi tayfa bu davranışlarının gerizekalıca bir hareket olduğunun da farkında değil. Münferit hadiseler olsa da yurt dışında yaşayan genç soydaşlarımız bu toplara pek girmiyor gibi zira onlar artık yaşadıkları ülkenin bir ferdi olmuş vaziyetteler.

Her dönemin şartları farklı olabilir elbet
De
Neyse ya yazmıcam ben skfjskjd

+ ek olarak çifte vatandaşlık almaya çalışanların sayısı da artıyor gibi.

Bakin anlaşılmayan bi nokta var.
Dedesi sayesinde gitmiş olsa da eğitimli (her anlamda),vizyonu olan, hayatta kazıyarak bir yerlere gelmiş ya da beyin göçü ile gitmiş bir gurbetci ile yine dedesi sayesinde gitmiş, bir baltaya sap olamamış, tr ye dönse belki üstüne para verse bile bi ise giremiycek vasifsizlikta olan kesimi bir tutuyorsunuz.
Ben ilk iki grupta olup şuursuzca konuşana denk gelmedim. Psikolojik bi travması olmayan (ezilme,eziklenme), normal zihinsel işleyişe sahip biri de bunu yapmaz zaten.
Bahsettiğim son grup siyasi açıdan değil, psikolojik açıdan ele alınmalı. Hani Arap ı eleştirirken aslında etnik kimlik ötekileştirme niyeti olmasa da, Arap lafı geçtiği için ötekileştirme pozisyonundan kaçamıyorsunuz ya, işte bu aşağılık kompleksine sahip insanları elestirirken yurt dışında olduklarından gurbetcifobik pozisyonundan da kaçamıyorsunuz.
Halbuki böyle bir şey yok.
Ne gibi bi şeyin olduğunu yazmıştım içinizden geçenlerde .
Vizyonlu ya da eğitimli bi insanın trollukle bu tarz dalgalarla isi olmaz. Ister kendi ülkesinde ister Amerika 'da gider yine düzenini devam ettirir, alıcısı da çoktur.

Alt komşunun gurbetçi abisini ben havalimanına bırakmıştım sabah kahvaltısını sadece simit ile yapmışlardı çok duygulanmistim o an

• Beğen
Tepkiler: ne
@izmirli sevilmiyor değilsiniz bebeğim siyasi konuda Türkiye de rahatsınız nankörlük yapıyorsunuz diyorlar ya gurbetçiler o yüzden onları eleştiriyorlar sen minnoş emekçi bir gurbetçisin <3

gurbetcileri rencide edecegim konu demekki burasi hehehehe

hiç öyle bi duygu beslemedim xd niye öfkeleniyosunuz yani ne var

Öfkelenmeyin birer parner bulup evlenin gelin. Veya Mrt ile takas yapalım. Adamcağız buraya alışanamış.

Geri