Sözlük Türkiye`deki insanların gurbetçilere öfkesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
peki aslen tr doğumlu olup
ben dogma büyüme isveçliyim diyen gurbetciye kac puan verirdiniz?
iyide ben gurbetci deilimki ben burda dogdum hehehe pühhh

iyi tamamda onlar zaten bizden deyildirki ya pkklidir ya vatan hainidir
nerde görülmüs türkiyede dogmus bir türk gurbetcinin ben türk deyilim dedigi

Ama siz Avrupa'da yaşamadan oradaki koşulları çok iyi biliyorsunuz
Avrupa'daki koşullar ile ilgili tek bir yorumumu bulup gösterebilir misin ya da siyasi seçimleri hakkında görüşümü? Beni başkası ile karıştırdın galiba...

Yaşamadığımı nereden biliyorsun? Ayrıca belli bir süre yaşamak da yetmez çünkü koşullar sürekli değişiyor. Örneğin; Kıbrıs ya da İngiltere'de gidip oy kullanmam çünkü oralarda sürekli bulunmuyorum ve seçimlerine karışma hakkım da olmaz.

Babam benim doğma büyüme Kıbrıslı ancak Türkiye'ye yerleştikten sonra tek bir seçimde bile oy kullanmadı ve tüm kardeşleri, akrabaları orada yaşadığı halde kendinde bu hakkı görmüyor. Bizler de hakkımız olduğu halde, oralarda sürekli yaşamadığımız için kullanmıyoruz.

Hicbir ofkem yok hatta imreniyorum.

Adamlar ana dili gibi yabanci dil konusuyolar arti turkce arti bircok ulke geziyolar arti yasam standartlari yuksek.

Neyine kizacam. Bende gideydim bende kurtaraydim kendimi.

Yalancı ve insanlara yanlış bilgiler veren gurbetçileri sevmiyoruz sadece.
@melnur gibi gurbetci olduda biz mi sevmedik? :)

Almanya'dan gelen gurbetçi: "Canımızı, kanımızı, her şeyimizi vatan için harcarız başka yol yok"

@melnur bak gör ne gurbetçiler var

kendilerinden daha iyi şartlarda yaşadıklarını düşündüğü için öfke duyan bir güruh var. bu güruh memleketimin görece zenginine de düşman kesilir. bunlar lisede filan, en yakın arkadaşı kendinden iyi not aldı diye kıskanan tiplerdir. geçiniz.

memlekette yaşamadığı ve şartlarını deneyimlemediği halde ahkam kesen tayfaya öfke duyan bir güruh var. bunları büyük ölçüde haklı buluyorum. lakin kimsenin fikir beyan etme özgürlüğünü elinden alacak değiliz, dostum sen de fikir beyan ediyorsun. benim anladığım da yaşı büyük gurbetçi amcalar/teyzeler bunu yapıyor. gençlerinde gördüğüm bir şey değil.

her halükarda nefret kötü bir şey, iyi bir çocuk olursanız siz de hollanda, almanya, amerika vatandaşı olan biriyle evlenebilirsiniz...

Öfke değil kıskançlık, hazımsızlık, hasetlik.

Kendilerinden daha insani şartlarda yaşayanları her zaman kiskanmistir bizim toplum. Kendi için lüks olan fakat onlar için sıradan olan araçla seyahati bile kıskanırlar. Sadece kıskanırlar sadece hazımsızlık yaparlar.

Öfkeli olduğum tek kesim buraya tatile gelip "yumurta da yemesinler, bok yesinler" diyen, üstüne gelip bu ülke için oy kullanıp kaderimizi etkilemeye çalışan kesim.. Siz bok yiyin.
Ay ben çok öfkeliyim o adama..

Haricinde hiçbir gurbetçiye karşı öfkem yok, niye olsun.
Olsa hastalık olurdu artık bu.

Geri