Sözlük Türkiye`deki insanların gurbetçilere öfkesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
başlık ve aciklamaya bakarsak , keske son 1 sene daha araştırıp nedenini tam olarak öğrendikten sonra açsaydın.
adamlar sanırım ülkeyi bırakıp gittikten sonra "ulan gittiğimizde ne diyeceğiz bir şey söyleyelim ki asıl vizyonumuz ortaya çıkmasın" demişler.

Son düzenleme:
Bunu gurbetçi diye indirgemek çok basit ve sığ bir düşünce. İnsan; muhakeme yeteneği olmayan, düşünemeyen, gerizekalı insandan nefret eder. Gutbetçi etiketi yanlış. İlla ki her grubun malı da var, akıllısı da var.

Valla son 1 aydır hep bunu dinliyorum. Acaba kıskanıyor muyuz yoksa gerçekten memleketlerini bırakıp gittikleri için kızıyor muyuz Bilmiyorum ama full öfke var her yerden duyuyorum Sjsjsjsj
- ölsünler mi ? =)

gene kaba söz edecegim kizacaklar bana bilmedikleri icin bu konuda cahal olduklari icin
almanyaya ilk gelen gurbetcilerin döneminde türkiye cooook fakirdi
almanyaya gelen ilk dönemdakileri yani Z kusaginin dedeleri yani benim babamin grubu ilk dönemdir fakirlikden tahta bavullarla yamalikli giydikleri elbiyseyle almanyaya gelmisler
niyetleri almanyada biraz para kazanalim ülkemize ailemize dönelim niyetiyle almanyaya gelip calismislar
neyse bu arda kisa ve net birsekilde almanya gelen hemen hemen her gurbetci türkiyeye para götürmüs en az senede 20 bin Mark ozamanin parasiyla cok deyerliydi Mark
3 milyon gurbetcinin sayesinde senede türkiyeye en az 20bin mark girmesi nekadar para yapar Z kusagi olarak sen hesapla
esine dostuna akrabalarina zamaninda madi yardimda bulunan gurbetcilerdi

senin gördügün full öfke onlarin nankörlügünden kaynaklaniyor türkiyemizi fakirlikden kurtaran nasil avrupaya gelen ilk nesildir
bu devirde Z kusaginin rahatliginin kökü dedelerinden kaynaklaniyor

simdi sen söyle biz gurbetciler ölelimmi

• Üzgün
Tepkiler: ne
gene kaba söz edecegim kizacaklar bana bilmedikleri icin bu konuda cahal olduklari icin
almanyaya ilk gelen gurbetcilerin döneminde türkiye cooook fakirdi
almanyaya gelen ilk dönemdakileri yani Z kusaginin dedeleri yani benim babamin grubu ilk dönemdir fakirlikden tahta bavullarla yamalikli giydikleri elbiyseyle almanyaya gelmisler
niyetleri almanyada biraz para kazanalim ülkemize ailemize dönelim niyetiyle almanyaya gelip calismislar
neyse bu arda kisa ve net birsekilde almanya gelen hemen hemen her gurbetci türkiyeye para götürmüs en az senede 20 bin Mark ozamanin parasiyla cok deyerliydi Mark
3 milyon gurbetcinin sayesinde senede türkiyeye en az 20bin mark girmesi nekadar para yapar Z kusagi olarak sen hesapla
esine dostuna akrabalarina zamaninda madi yardimda bulunan gurbetcilerdi

senin gördügün full öfke onlarin nankörlügünden kaynaklaniyor türkiyemizi fakirlikden kurtaran nasil avrupaya gelen ilk nesildir

simdi sen söyle biz gurbetciler ölelimmi
Türkiye yine çoooook fakir
Fuckir

Her dönemin şartları farklı olabilir elbet
De
Neyse ya yazmıcam ben skfjskjd

+ ek olarak çifte vatandaşlık almaya çalışanların sayısı da artıyor gibi.

cifte vatandaslik almanin niyeti rahatlik ve soyumuzu korumak niyetidir
alman kanununa göre her yeni dogan cocuk otamatikmen alman sayiliyor
cifte vatandaslik olsunki türklügümüzü koruyalim

melnur gibi türklügü pek önemsemeyen icin davulun sesi disardan cok hos geliyor
birde davulun icine giripde o sesi dinlese

Hocam dön artık yuvana, türkiye zengin ve refah içinde, ilk uçakla dön ve yerleş. Bekar adamsın ne işin var orada. Türklüğünü, müslümanlığını da durduk yere korumak zorunda kalmazsın. Gel törkiya cennat cennat

Bunun için farklı bir örnek verebilirdim
Fekat (gülücük) uzatmak istemiyorum
Teşekkürler

edits: pardon Mrt bey yurtdışında yaşadığınızı bilemedim bi an.

Türkiye yine çoooook fakir
Fuckir

fakir nedir bilirmisin

yiyecegin iceceginmi eksik ekmeginin arasina koyacagin katikmi eksik aclikdan ölenmi var türkiyede
kisa bir dönemdir bazi seyler pahalalasdi diye dünyanin göz bebegi türkiyemi fakir demeye hicmi cekinmiyorsun

dünyanın göz bebeği türkiye'ye gel mert bey.

Bu laf halis mi şimdi? Hahsjsj
Z kuşağının rahatlığı djsjsjsj
Rahatlık djsjjskdkss
Rahat djsjskskd
Ra hsjsksksksksk

Siz ruh hastasısınız. Cezai ehliyetiniz yok sizin. Sizden kastım sen ve senin gibiler. Ötesi berisi değil.
Bu adam konuştukça bi şöyle oluyorum;
2731B876-3BA4-4BC9-A259-64ADC4834CEE.jpeg
Bi de şöyle;
9A12A915-B3D0-4129-AC8F-0FBA6CFAC932.jpeg

• Üzgün
Tepkiler: ne
Hocam dön artık yuvana, türkiye zengin ve refah içinde, ilk uçakla dön ve yerleş. Bekar adamsın ne işin var orada. Türklüğünü, müslümanlığını da durduk yere korumak zorunda kalmazsın. Gel törkiya cennat cennat

zora geldimi hemen dönün türkiyeye diyorsunuz
misal benim annem babam türkiyeye döndü ama dönmeninde bir zamani var
ve dönemedigimizin bürsürü nedenleri var

misal sen niye bulundugun yerden veya köyden istanbulun göbegine yerlesmiyon

@climax beyin düşüncelerini merak etmiyor değilim hani
Konuyu okumuyor musun evladım. Yazdik ya gurbetci dediğin adam burada tutunanamis dibin dibi tayfa diye. Ne olur bunlardan allasen. Kişisel bişey değil ki. Adam burada yasamiyor ama ekonomi çok iyi diyor. Üstüne de maruz kalmadığı diktayı destekliyo. Dallama (sana demiyorum), benim kazancimi da on yedi ile çarparsan bana da ekonomi iyi gelir.

zora geldimi hemen dönün türkiyeye diyorsunuz
misal benim annem babam türkiyeye döndü ama dönmeninde bir zamani var
ve dönemedigimizin bürsürü nedenleri var

misal sen niye bulundugun yerden veya köyden istanbulun göbegine yerlesmiyon
Ben istanbulun göbeğindeyim zaten?

Sen neden dönmüyorsun? Müslümanlığını ve türklüğünü zora sokmaktan daha önemli olan şey nedir seni orada tutan?

Bu laf halis mi şimdi? Hahsjsj
Z kuşağının rahatlığı djsjsjsj
Rahatlık djsjjskdkss
Rahat djsjskskd
Ra hsjsksksksksk

Siz ruh hastasısınız. Cezai ehliyetiniz yok sizin. Sizden kastım sen ve senin gibiler. Ötesi berisi değil.
Bu adam konuştukça bi şöyle oluyorum;
Ekli dosyayı görüntüle 60274
Bi de şöyle;
Ekli dosyayı görüntüle 60275

akil ermeyince fikir fukara olurmus
inkarmi ediyorsun gurbetcilerin dedeleri o denemde ülkemize milyarlar getirdigini

Geri