Sözlük Türkiye`deki insanların gurbetçilere öfkesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Mrt abimi bir miktar üzmeleri beni de üzdü.. Sen bunları paranla döversin abi şaapma çok Sjsjsjsj
Bak bu söyleminde haklısın. Para boldur yani Mrt'de. Dün düğündeydim ve bir kaç kişinin sohbetine şahit oldum. Hepsi emeklilik, biriktirdikleri € ve Türkiye'den aldıkları emlaklardan ve getirdiği kiralardan bahsediyorlar. Sorsan Almanya kötü ana o kötü Almanya size neler kazandırdı, mesleğiniz dahi olmamasına rağmen. Bir mühendis Türkiye'de bunların birikiminin yüzde 10'nu biriktiremez. Almanya kötü, bizi sömürüyor,...... shkfkll

yahu kiziyorum bak
zorla beni konusturuyonuz
yahu siz parayla yatip paraylami kalkiyonuz
birazda manevi yönden bakin
@Plesk sen akilli adamsin negüzel calisiyon sükür et gayri
mert bey ben de kızarım bak. ekmeğinize kuruş zam gelince ortalığı ayağa kaldırıyorsun burada. şuna zam geldi, buna zam geldi diyorsun. burada içimizden geçiyorlar. bu ülke insanı yaşam mücadelesi veriyor. biraz kendinize gelin, şükür edebiyatı yapmayın.

ben türküm müslümanim domuz yemem kiliseye gitmem camiye giderim

kusura bakmayin ben sizin gibi olamam
Ben anlamaz… geç hikaye anlatmayı… görünen köy kılavuz istemez… gerçek müslüman ve türk dönerdi, ülkesi cennatken 50 yaşına kadar beklemezdi. Sen artık Hans olmuşsun

mert bey ben de kızarım bak. ekmeğinize kuruş zam gelince ortalığı ayağa kaldırıyorsun burada. şuna zam geldi, buna zam geldi diyorsun. burada içimizden geçiyorlar. bu ülke insanı yaşam mücadelesi veriyor. biraz kendinize gelin, şükür edebiyatı yapmayın.
Hans abimiz sana kuru ekmek kaşarı layık görüyor, sen eğer günde bir kuru ekmek, bir dilim kaşar yiyip açlıktan ölmüyorsan ona göre ülke cennat.
ama kendisi alman ekmeğiyle pork chopsun dibini sıyırıyor .dd

@Mrt abi bunlar anlamaz seni sen eurolardan haber ver ozaman saygı duyarlar sana : D

@melnur insan biraz gurbetçiyi savunur hayırsız adam sende gurbetçisin Sjsjsjs
Savunuyorum ya, bak yedirtmiyorum diyorum.
Yav Serçe burada sadece para kazanıp ruhları Türkiye'de olanlardan çok çekiyoruz, aslında siz de çekiyorsunuz çünkü, size orada gelince yanlış bilgi veriyorlar, yanlış itiba bırakıyorlar, her b*ku en iyi onlar biliyor ama bir yeri sor sadece atarlar.

yahu döndünüz dolandiniz mescidi aksamiza lafi getirdiniz
sizden korkmaya basladim

yahu beni bi türk olmayan dinsiz ataist yapdaginiz kaldi

• Üzgün
Tepkiler: ne
Savunuyorum ya, bak yedirtmiyorum diyorum.
Yav Serçe burada sadece para kazanıp ruhları Türkiye'de olanlardan çok çekiyoruz, aslında siz de çekiyorsunuz çünkü, size orada gelince yanlış bilgi veriyorlar, yanlış itiba bırakıyorlar, her b*ku en iyi onlar biliyor ama bir yeri sor sadece atarlar.
Sen sus sen konuşma sen

Sor abi, litre benzin 23€ olsa ne der, hala araba sürermi veya Türkiye'ye dönme vakti mi gelmiş olur?

yahu döndünüz dolandiniz mescidi aksamiza lafi getirdiniz
sizden korkmaya basladim

yahu beni bi türk olmayan dinsiz ataist yapdaginiz kaldi
Abiğ kendileri öyleler boşver sen Anlatma bişey :d

@Mrt abi bunlar anlamaz seni sen eurolardan haber ver ozaman saygı duyarlar sana : D

euroyu zaten hersene tomar tomar türkiyeye getiriyom
doymuyor bunlar ya
birde herseferinde türist diye kazikliyorlar yahu birde fakirim diye zir zir agliyorlar

• Üzgün
Tepkiler: ne
doymuyor bunlar ya
birde herseferinde türist diye kazikliyorlar yahu birde fakirim diye zir zir agliyorlar
Abi bunlar böyleler çikolata şampuan içki isterler ama sonra üzerler insanı menfaat dünyası işte :(

doymuyor bunlar ya
Biz o almanyanın alkol zina domuz kokan eurolarına kalmadık. Allaha şükür ülkemiz şahlanıyor. Ülkene faydalı olmak istiyorsan, dön köyüne, bir şey üret ve avrupaya sat

doymuyor bunlar ya
O "kötü" Almanya'da, "az para kazanılan" Almanya'da sen tomar tomar para biriktirebiliyorsun ve hala konuşuyorsun. Öbür dünyada sen yandın vallahi.

Geri