Türk milleti “evsiz yurtsuz “ değildir.

Konu sahibi son olarak 77 gün önce görüldü
Konuyu çok yanlış anlamışım. Meğerse ırklar tartışıyormuş, ben de reise övgüler düzdüm meh!​

Irkçılık yapmak Biz Türkler de tarih boyu görülmemiş Atalarımızın bize “incnse.de incitme” öğüdü bunun en somut örneğidir

Flood olabilir paylastigi. Ben de ilk postu ile devam postu arasinda zor baglanti kurdum. Ovuyor mu? Yeriyor mu? Anlamadim.

HosgeldinHarunAbi mesajları güzel özetlemiş... Arkadaş sanırım Türklerin ağaç kavuğunda yaşadığını, evsiz yurtsuz olarak değerlendirildiğini, Kürtler ve Araplar ise ev sahibi sayıldığını düşünmüş. İlk mesajlara bakıldığında, Türkleri kendince aşağılıyor, Kürtleri ve Arapları övüyor gibi dursa da, Türkleri daha ayrıcalıklı haklara sahip olmasını istiyor gibi geldi bana, bilemiyorum. Her türlü bir ırkçılık var bana göre..

Henüz fikirlerini toparlayamamış vatandaş. Yazarlık denemesi yapıyor. Ekrem Akurgal'ın güzel bir kitabı var. Arkeloji üzerine ama Türk'lüğü de ilgilendiriyor. Bulabilirseniz okuyun. Göbekli Tebe o kitap yazıldığında henüz keşif edilmediği için yazmıyor. Kitabın adını da unuttum. anadolu Medeniyetleri olabilir.

Sevvili canlar, yabıdiler M.Ö 2500 yıllarındaki itibaren tarih ilkiyle kendi birlik ruhunu kimliklerini muhafaza etmeyibaşarmış bir millettir
Türkler ise anu harabeleri incelendiğinde daha eski bir medeniyetin temsilcisi olması göz önünde bulu ndurulmasıgerr diyorum

Bizleri ağaç kovuğuna laik gören anlayışın kökleri israiliyat (büyük İsrail)da atıldığı apaçık ortadadır.
Türk kızlarını ABD ye kaçırıp.pazarlayan da “ağaç kovuğu” projesinin sebep.olduğu içler acısı durumumuzun apaçık göstergesidir.

Başlarım ulan senin ağaç kovuğuna ha. Senin ağaçlarla, kovuklarla ne derdin var kardeşim? Kovuklar kovalasın seni. Dinle şimdi.

Ben bir Kıpçak Türküyüm. Atalarımız vaktiyle Karadeniz'e gelmişler. Biz de o güzelim yeri çocuk akılla beğenmedik, bok varmış gibi kalktık büyük şehre hicret ettik. Neden Kıpçak Türküyüm diyorum.

Atamız Oğuz Khan, it baraklara bir bir baskın düzenlemiş. Operasyon istediği gibi gitmeyince nehrin ortasında bir adaya çekilmiş. Çekildiği adada, ölen askerlerden birinin karısı doğum yapmış. Adada ev veya otağ çadır olmadığı için, bu Türk anamız çocuğu ağaç kovuğunda dünyaya getirmiş. Oğuz atamız da çocuğa Kıpçak adını vermiş. Kıpçak, öz Türkçede "silistre kovalayan ağaç kovuğu" demekmiş. Kıpçak Türklerinin soyunun bu çocuğun soyundan geldiği söylenir. Veljasil, genetik unsurlar gerçekten önemli.

Biz çocukken köye gittiğimizde en büyük hobimiz ağaç ev ve dere içinde havuz yapmaktı. Büyüdük ve aslımızı merak edip araştırdık. Kıpçak kelimesinin ağaç kovuğu anlamına geldiğini, nehrin ortasında bir adacıkta zorlu süreçler yaşandığını okuduk. Efsanedir veya değildir fark etmez. Çocukken bile kendi yaşadıklarımızla uyuştuğunu görmek bizleri mutlu etti.

Öte yandan... Konuyu ve yorumları çok üstünkörü geçtim. Bu toprakları hep beraber paylaşıyoruz ve kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Aksine, Türkler, diğer ırklara çok asırlar hizmet etmekle memur kalmıştır. Nasıl ki şuanda bir İngiliz veya Alman zorunlu askerliğe çağrılmıyorsa. Abdülhamid dönemine kadar Kürtler ve Araplar da askerliğe çağrılmazdı. Fakat isteyen harp okuluna girip subay olabilirdi. Mesela Kürt, Arap ve Avrupalı çok Osmanlı subayı vardı. Türkler bu toprakların çoğunlukla idare ve güvenlik vazifesine memur oldu. Bunu çoğunlukla da iyi niyetle yaptılar ve bana göre çok asırlar boyunca huzuru korudular.

Bunun dışında, siyasi söylemler, Türkler şöyledir, Kürtler böyledir, Araplar defolsun gibi söylemler ırkçılıktan da öte şeytanlıktır. Asırlardır burada yaşıyor bunlar. Kimi nerden koparıyosun, kimi nerden ayırıyosun? Sen veya başkası fark etmez. Gözü kapalı paragraf atıyorsun. Her hangi bir uzmanlığın varsa resmi ortamlarda savun davanı. Buraya gelip bunları yazarak kime ne gösteriyor olabilirsin ki? Memleketi buradan mı bölecek veya kurtaracaksın? Kovuksuz.

İstanbul’da yaşayan arkadaşlar bugün demografik yapının nasıl bozulduğunu Tom Barak projesinin merhalr methalr nasıl gerçekleştiğini görecektirler.
Türk insanının BOP projesi ile açık paşanın deyimiyle “ Türk dilime kimesne bakmaz idi
Türklere gönül akmaz idi” sözlerinin tekerrür ettiğine şahit olacaktır.
“Incinsende incitme”

Konuyu okurken çok güldüm..
Neyse şakası bir yana da konuyu ben açmış olsaydım @Swat ırkçılık bölücülük yapma diye çoktan basmıştı süresiz bani işte adalet işte feraset :)
Lan hani forumda yasaklanmıştı bu tür konular neyse müsait bir zamanda "Kürt de Kürt" diye konu acacam beni banlamaya kalkanın alnını karışlarım:D

Zombilsrle işim.olmaz!
“ Kürt’de biziz Türk’çde biziz”
“incinsende incitme”

Konuyu okurken çok güldüm..
Neyse şakası bir yana da konuyu ben açmış olsaydım @Swat ırkçılık bölücülük yapma diye çoktan basmıştı süresiz bani işte adalet işte feraset :)
Lan hani forumda yasaklanmıştı bu tür konular neyse müsait bir zamanda "Kürt de Kürt" diye konu acacam beni banlamaya kalkanın alnını karışlarım:D
Sen anca hamur karışlarsın, konuda kürtlere yada türklere hakaret edilen bir şey göremedim ben yada Kürtlerin evi yok türkler rezidans da yaşıyor gibi de bir şey göremedim ben. Ya sen beni cok farklı algılıyorsun yada senin beni anlamak işine gelmiyor bence ! o konular üzerinden prim kastığın için ikinci secenek daha doğru sanırım. Tekrar diyorum kimin ne türk oluşu ne kürt oluşu nede ermeni oluşu beni zerre alakadar etmiyor ben işin o tarafına hiç bakmadım.

Benim direnmemdeki tek sebep böyle saçma ırk konuları için kimsenin kimseyi kırıp üstünlük yada mağdur edebiyatı yapmamasıdır. Bence sen bana cvp verme ben de seni üzmiyim. çünkü anlaşamıyoruz anlamıyorsun. oki kib bye

Son düzenleme:
Geri