Türk milleti “evsiz yurtsuz “ değildir.

Konu sahibi son olarak 76 gün önce görüldü
Bu yer-yurt meselesi suni bir tartışma ve bu mesele Türkiye Cumhuriyeti var oldukça da sürecek. Yazılı eserler ve mimari yapı gösteriyor ki Türkler sadece modern dönemlerde değil, modern öncesi dönemlerde de sürekli hareket halinde ve bütün o süreç boyunca Asya'nın tamamını kapsayan bir yer-yurt edinme faaliyeti içinde. Türkler tarih boyunca Asya'nın en doğusundan bugünkü Macaristan sınırlarına kadar olan bölgenin tamamında yer-yurt edinmiş bir millettir. Bunu boylardan ve kollardan bağımsız olarak yazılı kaynaklara ve mimari eserlere dayandırarak söylemek pekala mümkün. Bugün modern Hindistan'da da Rus steplerinde de Doğu Avrupa'da da Anadolu'da da Kuzey Afrika'da da Mezopotamya'da da Türk izi görmek mümkündür. Bu, Türklerin bu coğrafyalarının asli unsuru olup olmamasından bağımsız bir durumdur. Hiçbir coğrafyada "asli" unsurluk kimseye meşruiyet vermez ki tarihin hiçbir noktasında da vermemiştir. Türklerin sözlü ve yazılı kaynağı gösteriyor ki Türkler ayak bastığı her toprağı yurt bellemiş bir millettir. O sebeple bugün Türkler Anadolu'daysa Anadolu Türk yurdudur. Diğer taraftan Türkler tarihin hiçbir noktasında ele geçirdiği topraklardaki asli unsurları yok etme yoluna gitmemiştir. Kuzey Afrika'dan Balkanlara, Kafkasya'dan Mezopotamya'ya kadar olan bütün coğrafyalarda bütün o asli unsurlar Türklerin himayesinde varlıklarını sürdürmüşlerdir. Anadolu'da da sadece Türkler değil, Rumlar, Ermeniler, Kürtler ve diğer görece nüfus olarak diğerlerinden daha az yer kaplayan çeşitli milletlerden ve dinlerden insanlar varlıklarını çok uzun yıllardır sürdürmüşlerdir. Bu asli unsurluk meselesi bir emperyalist anlatısıdır ki bunun temelleri 100 yıl evveline dayanmaktadır. 100 yıldır bu mesele ilmek ilmek işleniyor ancak şu her seferinde göz ardı ediliyor, Türkler bulundukları her coğrafya için kan döküp bedel ödemiş bir millettir. Anadolu içi bu Selçuklu'da da, Beylikler'de de Osmanlı'da da Türkiye Cumhuriyeti'nde de böyle olmuştur. Kimse Türklere masa başında devlet kurmamış, masa başında devlet kursunlar diye mabaddan uydurmak masallar inşa etmemiştir. Tom Barrack bu emperyalist düşüncenin önemsiz bir temsilcisi. Bu coğrafya son 200 yıllık süreçte epey bir Tom Barrack gördü ve hepsiyle kendi gücü ölçeğinde mücadele etti. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki bütün o kanlı muharebeler ve ardından gelen zaferler o Tom Barrack gibilerin ağababalarının topyekün saldırılarının neticesinde gerçekleşmiştir.

edit: typo
Halil İbrahim İnalcık zaten tarih boyunca hatta kıtaların bitişik(buzullar) hallerde ki zamanlarından süregelen canlı özellikle insan hareketlerinin tarihçesini filolojik kanıtlarda ispatlamıştır.

Önemli bir detay da bazı embesiller hâlâ millet ile ırk kavramını kavrayamamış olduğu halde o değerli mabadlarını hala batı argümanlarıyla sıcak tutma derdinde olduklarının farkına varamayışı. Tekrar edeyim:

MİLLET = Dini, dili, ettik kimliği, rengi ne olursa olsun aynı toprak parçası üzerinde asırlara varan zaman içerisinde beraber yaşamış ortak bir dil din ahlak ve kültür Birliği oluşturmuş insanlara millet denir..! Cahiller için ırk kavramı ise:

Irk= Kalıtımsal özyapıları bir olan insanların oluşturduğu doğal topluluk.

Dünya tarihindeki insanın hareketlerini anlamadan bilmeden yorum yapmak şu atasözümüze benzer.

" Etme Cahille muhabbet küstürürsün, silme cam kırığı ile mabadını kestirirsin..!"

Lawyer'i samimi buldugum icin konuya goz gezdirdim, garip bi şeye denk gelmedim galiba bende bi sorun var.
Yazılanların hepsi dogru demiyorum Tarihci de degilim. Sureyya yazmis bi şeyler glu yazmis,Xasthur yazmis konuyu açan arkadaşı tanımıyorum. Yazdiklarim fikir alisverisi yapilmayacak kisiler degil. Ne gibi bi uslup begenilmiyor ya da hangi bilgi yeterli görülmüyor anlamadim.İlber Ortaylı Celal Sengor falan teşrif etmeli sanırım lutfedilip bilgi paylasimina layik gorulmesi icin. Hos onlari yetersiz bulan arkadaslarimiz da var :s Şayet irkciliga varan bir şey varsa neden silinmiyor ve konu akışına devam edilmiyor o zaman?
Etnik kimlik tabiri kullanan herkese ırkçı diyeceksiniz neredeyse.
Bilmukabele, sende bir sorun yok. Yazdığım şeyi normal şekilde biraz akademik ve sakin bir üslupla yazmıştım. Ben yazıp da sildiklerimin hepsinin kesin doğru olduğunu iddia etmiyorum. Ben de tarihçi değilim zaten. Süreyya’nın, GLU’nun, Xasthur’un yazdıklarını da kendi görüşleri olarak okuyorum ve yazılanlara saygı duyuyorum. Aynı zamanda konuyu açan arkadaşı ben de tanımıyorum. Forum ortamına gelince de İlber Ortaylı ya da Celal Şengör düzeyinde bir bilgi beklenmesi zaten çok da gerçekçi gelmiyor. Üstelik onları bile yetersiz bulan insanlar varken forumda yazılan her mesaj bu ölçütlerle değerlendirilebiliyor. Ben yorumlara bakınca 3 sayfa yorumda 1-2 kişi ile belki tartışılabilir ve sonucunda ortak noktaya denk gelebiliriz diye düşündüm. Yazılanları twit veya atar gider şekilde yazabilecek cevap verileceğinden ortam gerilmesin diye yazmadım. :)

Bilmukabele, sende bir sorun yok. Yazdığım şeyi normal şekilde biraz akademik ve sakin bir üslupla yazmıştım. Ben yazıp da sildiklerimin hepsinin kesin doğru olduğunu iddia etmiyorum. Ben de tarihçi değilim zaten. Süreyya’nın, GLU’nun, Xasthur’un yazdıklarını da kendi görüşleri olarak okuyorum ve yazılanlara saygı duyuyorum. Aynı zamanda konuyu açan arkadaşı ben de tanımıyorum. Forum ortamına gelince de İlber Ortaylı ya da Celal Şengör düzeyinde bir bilgi beklenmesi zaten çok da gerçekçi gelmiyor. Üstelik onları bile yetersiz bulan insanlar varken forumda yazılan her mesaj bu ölçütlerle değerlendirilebiliyor. Ben yorumlara bakınca 3 sayfa yorumda 1-2 kişi ile belki tartışılabilir ve sonucunda ortak noktaya denk gelebiliriz diye düşündüm. Yazılanları twit veya atar gider şekilde yazabilecek cevap verileceğinden ortam gerilmesin diye yazmadım. :)

Niye gerilsin canım herkes fikirlerini deklare ediyor. Konuya şöyle bir göz atın ırkçı tespitleri var. Varsa böyle bir şey -ki naçizane lügatımca ben göremedim- İlgili kişilerin postlarını silebilirsiniz ya da banlayabilirsiniz bence bir admin olarak. Sadece size yönelik degil genel yazdıklarım. Böyle ırkcı imaları yapıp 'bu cahillerden de bıktık ama önemli degil' vari nüanslarla gülüp gecmeler, hafif hafif laf cakmalar hiç şık hareketler degil. Bilgisi olan karşı tezi olan paylaşır, mümkünse kaynağını da belirtir bizler de bilgisinden istifade ederiz.

Sevgili canlar, Türk milleti ırka dine mezhebe dayalı bir yapı değildir be olamaz.
Fakat!..,
İşbaşına.getirdiklerimiz, eğitimimizin yozlaştirilması sonucu birtakim “etki ajanları” sayesinde Cemal kutay’ın da belirttiği gibi anayasamızı hiçe sayarak Türk milleti kavramı yerine ümmet kavramını yerleştirme cüretini göstermekteler.
Bu devletimize sıkılan en büyük kurşundur.
Din ile kimse abat olmaz
Saygılar!

Kendi görüsüm degil Lawyer beyciğim.
Kendi görüsümüzü yazmis olsak,80 sayfalik tartisma metni cikar.
Forumcuyuz nihayetinde burada;agzimizin tadi bozulmasin.

Atalarımızdan Tuğrul beyin abbasi haaicesinin kızını eş edinebilmek için düş müş oldüğü durumu tarih sayfalarına yazan mesudi bizlere “ağaç köpüğünün” nasıl bir eziklik olduğunu türklüğün nasıl aşaağılandıpını peşinden Türk milletinin bölünmesine sebebiyet verdiğini atamız bilge mağanın öğüdünün nasıl unutulduğunu ve de günümüzde işbaşına getirdiklerimizin gaflet uykusundan nasıl uya amadıklarını önümüze sermektedirler
Şahsım gaflet diyor siz ihanet dedenizde yeri var
Atatürk bu gerçeği gördü türkçülüğün karargahına gidip ( hacıı bektaşi. Veli)üç gün oradan ilk yetkisini aldı
“ağaç kovuğu”dan çıkıp dağların bozkurdu ıldu
İlk Türk lirasına Bozkurt armasını bastıramadı bunu sembolize eder
Türk’e “eşşek Türk) diye hitap eden hanedan yapısını sırtından silkeleyip tarihin çöplüğüne gönderdi
Abbasi Halife’sinin önünde bir Arap kızını alabilmek için diz çöken Tuğrul bey gibi olmadı
Balkanlarda bulvar çetelerinin tecavüzüne uğrayan genç kızlarımızın intikamını conk bayırında ardında Sakarya’da aldı
Sevgili canlar “türkçük” ümmetçiliği kabul etmez
Din kişinin inancıdır kendi özelini bağlar saygı duyarız
Fakat dini zorla Türk milletine dayatmak zorbalıktır ihanettir ccesı ağırdır
Saygılar

“Tuğrul bey yer öpmek istedi”
Bunun üzerine halife iki defa elini uzattı halifenin elini öpüp gözüne koydu. Halife ona önünde duran diğer bir kılıcı kuşattı
İki kılıç kuşanmakla iki devletin idaresini uhdesine tevdi etmiş olduğundan Tuğrulbeye şark ve garb’ın padişahı diye hitap etti
İşte Türkün “ağaç kovuğu” bu düşürüldüğü anın günümüzdeki halidir
Tom Barac denilen elçi tarihten ders almayanlara bunu daha çok layık görür

Unuttum kaynağım “Türk ırkı niçin Müslüman oldü” İsmail hami danışmend ,S./248

Bir türk'ü'dür tutturmuşsun ruh sağlığından endişe etmeye başladım ddd kötü haber de şu ki ırkçılık tedavisi olmayan bir illet:(

Şahsım Kürt denen bu topluluğa karşı olmadığını bilakis kendimile eşit haklara sahip olmalarını savunmuşumdur
Anayasamız bunu değiştirilmesi dahi tekli edilemez ilk dört maddede ortaya koymuş
“Din dil ırk mezhep ayırmaksızın tüm vatandaşlarımıza Türk milleti denir” maddesini koydurmuştur

Şahsım Kürt denen bu topluluğa karşı olmadığını bilakis kendimile eşit haklara sahip olmalarını savunmuşumdur
Anayasamız bunu değiştirilmesi dahi tekli edilemez ilk dört maddede ortaya koymuş
“Din dil ırk mezhep ayırmaksızın tüm vatandaşlarımıza Türk milleti denir” maddesini koydurmuştur
Hocam çok teşekkür ederim. Çok yüce gönüllüsünüz, abilik ediyorsunuz bize. Kendinizle eşit haklara sahip olmamız gerektiğini belirttiğiniz için şahsım adına teşekkür ederim. Bu son derece yüce gönüllü bir davranış.

Hocam çok teşekkür ederim. Çok yüce gönüllüsünüz, abilik ediyorsunuz bize. Kendinizle eşit haklara sahip olmamız gerektiğini belirttiğiniz için şahsım adına teşekkür ederim. Bu son derece yüce gönüllü bir davranış.
Teşekkürler! Ağaç kabuğu misafiri istediğin kadar bu kovukta kalabilirsin
“İncinsende incitme”

Bir türk'ü'dür tutturmuşsun ruh sağlığından endişe etmeye başladım ddd kötü haber de şu ki ırkçılık tedavisi olmayan bir illet:(
Senide ağaç kabuğunda görmek işterdiim lakin kendi yaşam tarzınıza uymaz diye davet edemedim
“Ağaç kurdum”

Olm dünyadaki en ayağı yere basan ideoloji faşizm. Doğrudur demiyorum. Ama kendi içinde çok net. Bizim derdimiz bu da değil ki. Adamlar Türk Kürt derken aradan kaynayıp topumuzu Arap yaptı.

Yanlış öğrenmişim. Ben sanıyordum ki toplumlar devlet kurar. Yooo. Devletler toplum oluşturuyormuş meğer. Bi günümüze bak bir de otuz sene önceye. Olm bunlar aynı ulus aynı toplum değil mi mültecileri saymazsan.

Ee ne değişti.

Devlet.

Siz hala yok Ötüken yok göbekli tepe

Dün kafana şapka takıp yüzünü batıya çeviren adamlar bugün ayağına takunya giydirip çöle çevirdi çeneni.

Bebek giydirme oyunu gibi

Sen hala yok kimlik yok kök yok köken.

Yok öyle bişi

Oyun hamuruyuz biz.

Son düzenleme:
O kadar haklisin ki biz kök salmışız toprağa ne işimiz olur kovukta movukta ..dd
Haklısınız M. Polo Musul’un dağlarında (zagros) yaşayan yağmacılıkla geçinen
Kötü niyetli insanlar derken boşuna dememiş
Yahu yılların kırmanço ve zaza canlarımızı da Kürt diye bize satmaya çalışıyorsunuz
Safız ya!
“ağaç kurdum”

Geri