Truth is a pathless land

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü

Biz kadınlara çok önem veren bir toplumuz.
Bunu anlamak da son derece kolaydır.
Herhangi bir mahalle arasında top oynayan, itişip kakışan veletlere kulak verin yeter.
Har an birbirlerinin anasını söverler.

Erkeklerin kadınlara bıkıp usanmadan tekrarladıkları "ezeli" ve de "ezici" bir soru vardır. "Bizler kadar düşünme yeteneğiniz olduğunu ileri sürüyorsunuz. Madem öyle, neden Shakespeare gibi bir deha çıkaramadınız?"

Virginia Woolf bu "yakıcı" soruya, tarihsel ilişkilerin kökenine inip kütüphane raflarında şöyle bir gezindikten ve de kısa bir kadın edebiyatı tarihçesi çıkardıktan sonra esaslı bir yanıt getiriyor.
Ve şöyle sesleniyor kadınlara: "Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın. Ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın!..."

Bu bölümde çok güzel yazılar var.

Bir gün sîndire sindire okumak isterim

''Düşüş''ten tanıdık bir öykü.

''Vaktiyle bir sanayici tanımıştım, mükemmel, herkesçe tanınan bir karısı vardı, ama adam yine de aldatıyordu karısını.
Bu adam, haksız olduğu için, bir erdem beratı alamadığı ya da bu berata layık olamadığı için, sözcüğün tam anlamıyla kuduruyordu.
Karısı mükemmel davrandıkça, o büsbütün kuduruyordu. Sonunda haksızlığı kendisi için dayanılmaz bir hal aldı.
O zaman ne yaptı dersiniz? Onu aldatmaktan vaz mı geçti?
Hayır. Öldürdü onu.''

Kadındı, kuvvetle muhtemel katilini çok sevmişti.

Biliyor musun , beni sen sanıyorlar banın acılınca kutlayalım bunu mutlu kal (:

ihtiyar poolan devi, konu sahibi ile aynı kişi mi ?
Foruma çok giremediğim için yeni pek çok nick görüyorum. Siz de konusuna hoşçakal poolan yazınca o mu acaba diye sormak istedim.

yok yegen, ben ustteki yorumlardan birine gonderme yapmak icin uc kisiyi etiketledim. yoksa ne gamer, ne de eksen konu sahibiyle ayni kisiler degil .d

Arkadaşlar bu kişilerin hiçbiri mamihla... değil. Belki çoğu gelen üye size onu andırabilir ama değil(Ki ben hiçbirinin üslubunu onunkiyle bağdaştırmıyorum zaten).
Burada banı varken başka bir üyelik alıp da gelmez. Banı kalkarsa belki bir ihtimal...

Arkadaşlar bu kişilerin hiçbiri mamihla... değil. Belki çoğu gelen üye size onu andırabilir ama değil(Ki ben hiçbirinin üslubunu onunkiyle bağdaştırmıyorum zaten).
Burada banı varken başka bir üyelik alıp da gelmez. Banı kalkarsa belki bir ihtimal...

Evet üslubu oldukça farklı onun ben de benzetemedim ama yeni üye arkadaşımız direkt bu konudan paylaşım yaptığına göre tanıyor olabilir. Öyle ise eğer selamlarımızı iletsin (tebessüm eder)

valla ben phoolan devi ile heimlich i cok benzetmistim. nickler cok benzer. ama farkli kisilermis. insan insana benziyor demekkki.

e karamuratbenim ile beni de aynı sandilar .d

ihtiyar poolan devi, konu sahibi ile aynı kişi mi ?
Foruma çok giremediğim için yeni pek çok nick görüyorum. Siz de konusuna hoşçakal poolan yazınca o mu acaba diye sormak istedim.

yok be phoolan benim 2. üyelik

yok yegen, ben ustteki yorumlardan birine gonderme yapmak icin uc kisiyi etiketledim. yoksa ne gamer, ne de eksen konu sahibiyle ayni kisiler degil .d

dayı itiraf ettim gitti ben olduğumu şimdi onlar düşünsün :D:D

a8b9f7c23cd47047afb0add48d5eb117.jpg

Geri