Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ve kıskanıyorlar. Yoksa en sağlam ekonomi ve para birimine sahip Türkiye "şahsım" ve bay damadı sayesinde.Konuyu 3 kelime ile özetlemek gerekirse "dış mihrakların oyunları"
Teşekkürler.
Ve kıskanıyorlar. Yoksa en sağlam ekonomi ve para birimine sahip Türkiye "şahsım" ve bay damadı sayesinde.
Aaa damat dedim şimdi savcıları iş başına çağırmak gerekli.
Ha şöyle biraz böyle karşındakine doğru dürüst hitap etmeyi öğren, öyle üst perdeden yazma.Kardeş ne tür bir rahatsızlığın var?
Kimsenin ifade etmediği hayaller üzerine cevaplar yazıyorsun.
@Karga
Neden? Halbuki ekonomi öyle değerlendirilmelidir ve sen ekonomiyi değerlendirebiliyorsun.
Ha şöyle biraz böyle karşındakine doğru dürüst hitap etmeyi öğren, öyle üst perdeden yazma.
Siyasetçinin ne dediğine bakmam ben vatandaş olarak reel yasama bakarım. Yok şunlar bize saldırıyor, çekemiyorlar,.... falan bakmam. Siyasetçisin koltuğa yapışmışsın. Öyleyse çözüm üreteceksin, sadece şu ülkeyi bu ülkeyi bize şikayet etmeyeceksin. Ben cebimdeki para ile nasıl yaşıyorum ona bakarım ve Türkiye'de vatandaşın çoğu geçirmiyor, çocuklarına et zor yediriyor,....
Olay bu kadar net. Daha hala bana hikaye anlatıyorsun.
Bak yavaş yavaş ayakları yere basan yorumlar yapıyorsun. Güzel gelişme.Alt gelir seviyesi grubundaki insanlar dünyanın her yerinde eti zor yediriyor çocuklarına. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri buna dahil.
Bak, kimsenin siyaseti beni ilgilendirmiyor. Lütfen iyi anla, kimseyi savunmuyorum ve sandığın gibi hükümetteki partiyi savunmak gibi bir kaygım hiç yok. Konu TL ve döviz kurları, dolaylı olarak da ekonomi. Sabah saatlerinden bu yana ekonomi raporları okuyorum.
Yazdıklarını akla ziyan buluyorum. Mesela Türkiye ile Almanya'yı kıyaslıyorsun. Zaten ekonomik olarak aynı sıklette ülkeler değil. Hiçbir zaman değildi. İlla bir kıyas yapacaksan Türkiye'yi Brezilya, Güney Afrika, Endonezya gibi ülkelerle kıyaslaman gerek.
Bak yavaş yavaş ayakları yere basan yorumlar yapıyorsun. Güzel gelişme.
Alt gelir seviyesi grubundaki insanlar az et yer, buna dünyanın en gelişmiş ülkeleri de dahil diyorsun. Hem doğru hem yanlış, yanlış olan gelişmiş ülkelerin söylediğin gibi olmadığı. Mesela batı Avrupa ülkelerinde böyle değil, Almanya'da et çok ucuz ve herkes bol bol yiyor. Bir kilo kıyma 4 ile 6 € arası.
Kimsenin siyasetini savunmadiğını söylüyorsun. Şimdilik bana inandırıcı gelmiyor ama ileride yazdıklarına göre fikrim değişebilir.
Almanya ile Türkiye'yi değilde Brezilya ile kıyaslamam gerekli diyorsun ve Türkiye'nin ekonomi konusunda Almanya ile aynı klasda olmadığını söylüyorsun. Evet katılıyorum ama bizi yöneten zat ne diyor, Türkiye'nin ekonomide Avrupa ülkeleri ile yarıştığını bir söylüyor ve hatta daha ileri gidip onların bizi kıskandığı söylüyor. Ehhh bizde tabiiki o zatın söylemine göre kıyaslıyoruz. Yani aslında o atıyor ve bizde onunla Hoden ( taşak) geçiyoruz ama sen anlamiyorsun.
Almanya'daki yoksulluk ya da sosyal dışlanmaya maruz kalanların oranı neredeyse yüzde 20'yi buluyor. Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre 2017 yılında bu gruba dâhil olanların sayısı 15 milyon 500 bindi. Bu rakam nüfusun yüzde 19'una tekabül ediyor. 2016'da fakirlik oranı yüzde 19,7 olarak açıklanmıştı.
Avrupa Birliği genelinde fakirlik ve sosyal dışlanmadan etkilenenlerin toplam nüfus içindeki oranı ise yüzde 22,5'u buluyor. Aylık geliri fakirlik tehlikesi sınırı altında kalan, maddi ihtiyaçlarını gidermekde zorlanan ya da düşük ücretle çalışanlar bu sınıfa dâhil ediliyor.
Rosenke bunun sonucunda 2017 yılı içinde tahminen yaklaşık 650 bin kişinin evsiz olduğunu belirtti.
Derneğin tahminlerine göre, 650 bin evsizden yaklaşık 22 binini çocuklar ve reşit olmayan gençler oluşturuyor. 48 bin kişi ise tam zamanlı olarak sokaklarda yaşıyor. Söz konusu rakamlar bu konudaki verilerin yeterli olmaması nedeniyle Almanya'daki evsiz mültecileri içermiyor.
Yav git işine gene gerçek yüzünü gösterdin. Ahmakça yazan sensin çünkü kendini bir fhdh zannediyorsun. Adam aklı yazmayı öğren önce.Güzelim, hayatını, yorumlarını, yazılarını Cumhurbaşkanına endekslemek zorunda değilsin. Takıntı haline getirmişsin.
Ayrıca "Almanya'da herkes et yiyor çünkü et ucuz" cümlesi kadar ahmakça bir cümle olamaz.
![]()
Deutsche Welle Türkçe
Bak, mülteciler hariç diyor. Rakamlar 2017'ye ait. Dikkat et. Nasıl bir rüyanın içindesin?
Yav git işine gene gerçek yüzünü gösterdin. Ahmakça yazan sensin çünkü kendini bir fhdh zannediyorsun. Adam aklı yazmayı öğren önce.
O resmini gösterdiğin dilenci de et yiyor hiç kafa yorma. Boşuna senin mültecilerin her fırsatta buraya gelmek istemiyorlar. Boş boş konuşuyorsun vallahi.
Ne bilgisi göster bakalım. Yok takıntı yapma, yok şunu söylemen ahmakça,....Ne zaman ortaya bir bilgi koysam böyle yapıyorsun. Ayıp.
Ne yaptım seni kıracak?
Ne bilgisi göster bakalım. Yok takıntı yapma, yok şunu söylemen ahmakça,....
Bumu bilgi koymak?
Get işine
Bir ekmek arası döner 3 € , yiyemiyorum diyen yalan söylüyor. Evsiz de olsa alkolik değilse yer. Alman sosisi markette daha ucuz.Demek Almanya'da bütün evsizler et yiyor. Yarın ilk iş oradaki avukat arkadaşımı arayacağım. Beni kandırmış. Kusura bakma kardeş.
Yalan ve inkâr parayla değilki. Burada rahat yaşayıp ta hala atanlar da var. Memleketine git daha rahat yaşa deyince de ırkçı oluyorsun.evsizler et yiyemez 1 kilo pirzola 10tl
2 dakika dilense yer alir herhalde 1 kg pirzola