henuz izleyemedim ama okudugum yorumlara gore insanlarin begenmedigi sey sjw sokusturmalari ve lore'a uygun olmayan karakterlerin varligi haricinde filmlerden bildigimiz karakterlerin agirligina uygun hikaye anlatimi olmamasi. yani filmlerde seyirci dahil herkesin muthis saygi duydugu galadriel gibi, elrond gibi karakterlere karsi insanlarin veya cucelerin pervasiz tavirlari. ve bu karakterlerin fazlaca maceraperest yazilip, oradan oraya kosturuyor olmasi.
bence diziye baslamadan once aklimizin bi kosesine yazmamiz gereken sey bu dizinin filmlerden binlerce yil oncesini, bambaska bir cagi anlattigi. elf omru goz onune alindiginda karakterlerin "genc yaslarinda" oldugu. nasil ki ortacagda gecen bir filmde dunyamizi bugunku gibi resmetmiyorsak, kilicla kalkanla savasmasi gereken insanlarin eline otomatik silah vermiyorsak, buna da biraz oyle bakmak lazim. henuz daha hobbit'ler hobbit olmamis, insan irki buyuk kralliklar kurmamis, elf'ler sauron'un yaydigi kotulugu yeni yeni kesfediyor, haliyle filmlerdeki ortam ve durum mevcut olamaz.
imdb puani 6'larda dolasiyor, o kadar da kotu olacagini sanmiyorum, ilk gelen tepki oylari gibi. bu kadar buyuk projenin iki bolumle puanlanabilecegini de dusunmuyorum, en azindan bir sezonunu gormek gerek. izledikten sonra daha kapsamli yorumlariz.