The Lord of the Rings: The Rings of Power / Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
ilk iki bölüm yayınlandı. uzun aradan sonra amazon'u açacağız.

Heh iste epic konu diye ben buna derim dude.

çok bekliyordum bunu. seyretcez mecbur.

hemen izlemeyin beni de bekleyin. kendimin bir diziyi beklediğini görmek çok duygulandırdı beni… hadi bakalım sevicez işalla <3

Yahu bir dizie daha başlayacaktı neydi neydi neredeydi diyorum nasıl unuturum pühh

şimdi baktım 1-2 bölüm diye duruyor tıklayamadım yarın tüm gün boşum öyle izleyim diyorum

henuz izleyemedim ama okudugum yorumlara gore insanlarin begenmedigi sey sjw sokusturmalari ve lore'a uygun olmayan karakterlerin varligi haricinde filmlerden bildigimiz karakterlerin agirligina uygun hikaye anlatimi olmamasi. yani filmlerde seyirci dahil herkesin muthis saygi duydugu galadriel gibi, elrond gibi karakterlere karsi insanlarin veya cucelerin pervasiz tavirlari. ve bu karakterlerin fazlaca maceraperest yazilip, oradan oraya kosturuyor olmasi.

bence diziye baslamadan once aklimizin bi kosesine yazmamiz gereken sey bu dizinin filmlerden binlerce yil oncesini, bambaska bir cagi anlattigi. elf omru goz onune alindiginda karakterlerin "genc yaslarinda" oldugu. nasil ki ortacagda gecen bir filmde dunyamizi bugunku gibi resmetmiyorsak, kilicla kalkanla savasmasi gereken insanlarin eline otomatik silah vermiyorsak, buna da biraz oyle bakmak lazim. henuz daha hobbit'ler hobbit olmamis, insan irki buyuk kralliklar kurmamis, elf'ler sauron'un yaydigi kotulugu yeni yeni kesfediyor, haliyle filmlerdeki ortam ve durum mevcut olamaz.

imdb puani 6'larda dolasiyor, o kadar da kotu olacagini sanmiyorum, ilk gelen tepki oylari gibi. bu kadar buyuk projenin iki bolumle puanlanabilecegini de dusunmuyorum, en azindan bir sezonunu gormek gerek. izledikten sonra daha kapsamli yorumlariz.

filmlerle bağlantılı olmadığı için ben de izleyeceğim...... filmleri bir türlü bitiremedim çünkü..... bi yerde çok fazla karakter olunca ben o şeyi anlamıyom..... yüzüklerin efendisi öyleydi.....

filmlerle bağlantılı olmadığı için ben de izleyeceğim...... filmleri bir türlü bitiremedim çünkü..... bi yerde çok fazla karakter olunca ben o şeyi anlamıyom..... yüzüklerin efendisi öyleydi.....
7 kisi var haci film de zaten ana karakter olarak surekli gozuken
sauronun yuzugunu yok etmek icin hukum dagina ulasmaya calisiyorlar
yuzuk tasiyicisi frodo vs
izle kesin

elfleri sivri kulaklı insan yapmışlar. asalet sıfırlanmış. en ekabir olanları anca kurumsal şirket yöneticisi tadında.

galadriel sürekli sinirli. o yüzden en asil o görünüyor. öyle asil ki entarisi ıslansa da cicikleri belli olmuyor.

hobbitlerin köyü cingen obasıyla hippi komünü karışımı bir yer. ne yer, ne içerler, o bile belli değil.

insanların alayı sefalet içinde. orta dünya'da değil 3. dünya'da yaşıyor gibiler.

cüceler gereksizlik abidesi. ortamları da "dönüş yok" filmindeki bara benziyor.

kadınlar hep çok güçlü. biracial kidi olan single mom ork kesiyor, galadriel herkese racon kesiyor, durin'in hanımı kocasına köpek çekiyor.

destansı hikaye bu şekilde bok edilmemeliydi, beğenmedim. ileride beğeneceğim bölümler/sezonlar olacaktır ama bu giriş hayalkırıklığı oldu.

yolumuz uzun, gittikçe daha güzel olacağına olan inancım tam. hepimiz bunu hak ediyoruz…

geçen oggy ile konuşmuştuk.
filmlere bakarsak diziler çok yavan ve tutarsiz gelebilir ancak yeni bir dünyayı ve çağı anlatması adına güzel bir proje, keza yüzüklerin efendisi filmlerini izleyenlerin bir çoğu da hobbit filmini sevmemisti.
müsait anımda dizinin her bölümünü yeniden ve yeniden izleyeceğim.

şuraya iyi yönleriyle kötü yönleriyle güzel bir eleştiri videosu bırakıyorum.

dizi 5 sezon planlanıyor. bir dizi olarak ne bekleniyordu ki? izlenir.

İlk iki bölümü izledim. Beğenen kesim var, beğenmeyen kesim var. Görsellik ve sinema açısından güzel olmuş. Konusu tabii ki kitaptan farklı ve fazlaca kurgusal... Siyahi elf, siyahi cüce amerikanın siyahilerden özür dileme çabasının bir başka versiyonu gibi... Galadriel'i çok savaşçı yapmışlar, belki zamanla filmlerdeki haline erecektir bilmiyorum... Meteor adamın gelişim sürecini merak ediyorum (görüntüsü itibari ve gökyüzünden gelmesi açısından ben fazlaca Hz. İsa figürü sezdim, belki abartıyorum bilmiyorum) En sevdiğim karakterse Elrond, şu ana kadar onun sahnelerinden keyif aldım.

Basladi demek iki gozumuzun cicegi, hadi hayirli olsun bugun firsat bulursam izleyecegim.

Geri