Bunun yobazlıkla bir ilgisi olduğuna inanmam. Erkekler bazı konularda çıtayı aşamadığı sürece kadınlar bunu hep yapacaktır. Bir erkek olarak sokakta, otobüslerde, metroda, kalabalık yerlerde vesaire özellikle erkeklerin gözlerine çok dikkat ediyorum. Özellikle ve özellikle 35-65 yaş arası eğitimsiz kesimin o bakışları inanılmaz rahatsız edici. Empati kurmaya kalkıyorum ama sonu gelmiyor. Ülkedeki cinsi sapıklık, izah edilecek gibi değil. Burada çok basit şeyleri konuşuyoruz. Gerçekler dışarıda yaşıyor ve buraya yansımıyor.
Abicim, kadınlarda suç aramayın. Konu din konusu değil. Ben daha çocuktum. Galiba en fazla 10 yaşındayım. Otobüse bindik annemle ve şehirlerarası yolculuk yapacağız. İşte çocukluk hevesi, illa cam kenarında ben olacağım. O zaman taşımacılık amatör seviyedeydi. Otobüs koridoruna da yolcu oturturlardı. Ulan koskoca otobüste yolcu tabureyi aldı annemin hizasına koyup oturdu. Annem çok rahatsız oldu ama huysuzluk yapacağımı düşünüp yer değiştirmeyi teklif etmedi bana. Ben de anında fark edip annemle yer değiştirdim. Keşke bilincim daha açık olsaydı da onu oraya muavin mi oturttu, kendi mi oturdu, mevzu tam nedir bilebilseydim. Biz sadece yer değiştirdik ve devam ettik.
Arkadaşlar, memleketler içerisinde bir güzel memlekettir Türkiye'm. Yedi bölge yedi iklim. Ama, Türkiye'de kadın olmak zor zanaattir. İmkansız değil ama zor. Bu son cümleler başka yerden ithal. Devamı da güzel. Evet, kadınlar. Kadınlara bu konularda çok zulmedildi. Biraz anlayış göstermek gerek.