ters koltukta oturamıyorum

Konu sahibi son olarak 296 gün önce görüldü
Allie konuyu acanın konuyu acma sekline bir bakın yazıyazanlara bir bakın ve benim yazdıklarımı inceleyin sonra konusalım lütfen fikir fikiri acar tartısırız sorun yok.

Yorumlarınızı ve konuyu açanın yorumunu okuyarak cevapladım?

Erkekle oturmaktan rahatsız olacak konuma gelme nedenleri üzerinde konuşalım o halde ?

Nabıyonuz naytbuluğya laf mı anlatmaya çalışıyonuz asfgshsgahshsh

Bir yere ulaşmak, ulaştırılmak üzere toplu taşımada bulunuyorsunuz. Bunu idrak edin önce, kimse zevkine binmiyor. Yanına erkek oturtmayan kadın olayına gelelim ;
Düşünecek bir şeyiniz, oynayacak oyununuz, dinleyecek müziğiniz, okuyacak kitabınız mı yok ki böyle saçma şeyleri düşünüyorsunuz ?
Nasıl bir zihniyet anlamıyorum, şuna yordukları kafanın bir kısmını kitap okumaya yorsalar level atlayacaklar ama farkında değiller ülke bu kafalar olduğu sürece gelişmez.

Forumda bulunan diğer kadınların fikrini merak ediyorum asıl neredesiniz?

Bunun yobazlıkla bir ilgisi olduğuna inanmam. Erkekler bazı konularda çıtayı aşamadığı sürece kadınlar bunu hep yapacaktır. Bir erkek olarak sokakta, otobüslerde, metroda, kalabalık yerlerde vesaire özellikle erkeklerin gözlerine çok dikkat ediyorum. Özellikle ve özellikle 35-65 yaş arası eğitimsiz kesimin o bakışları inanılmaz rahatsız edici. Empati kurmaya kalkıyorum ama sonu gelmiyor. Ülkedeki cinsi sapıklık, izah edilecek gibi değil. Burada çok basit şeyleri konuşuyoruz. Gerçekler dışarıda yaşıyor ve buraya yansımıyor.

Abicim, kadınlarda suç aramayın. Konu din konusu değil. Ben daha çocuktum. Galiba en fazla 10 yaşındayım. Otobüse bindik annemle ve şehirlerarası yolculuk yapacağız. İşte çocukluk hevesi, illa cam kenarında ben olacağım. O zaman taşımacılık amatör seviyedeydi. Otobüs koridoruna da yolcu oturturlardı. Ulan koskoca otobüste yolcu tabureyi aldı annemin hizasına koyup oturdu. Annem çok rahatsız oldu ama huysuzluk yapacağımı düşünüp yer değiştirmeyi teklif etmedi bana. Ben de anında fark edip annemle yer değiştirdim. Keşke bilincim daha açık olsaydı da onu oraya muavin mi oturttu, kendi mi oturdu, mevzu tam nedir bilebilseydim. Biz sadece yer değiştirdik ve devam ettik.

Arkadaşlar, memleketler içerisinde bir güzel memlekettir Türkiye'm. Yedi bölge yedi iklim. Ama, Türkiye'de kadın olmak zor zanaattir. İmkansız değil ama zor. Bu son cümleler başka yerden ithal. Devamı da güzel. Evet, kadınlar. Kadınlara bu konularda çok zulmedildi. Biraz anlayış göstermek gerek.

Kadının yanina erkek oturmasindan rahatsız olması yobazlik değildir. Kendi hissi, kendi düşüncesi bu ise kimseye bi halt demek düşmez.
Kadının yanına erkek oturmasın diye koltuğu gasp etmesi ya da sanki tapulu maliymis gibi keyfine gore birilerini oturtmaya çalışması haksizliktir, mantiksizliktir ki bunda çoğu kisi hemfikirdir zaten.

Yanına erkek oturmasını istemeyen kadın yobazın önde gidenidir. Orta çağ zihniyetine sahiptir. O zaman yürüyeceksin kardeşim, senin neyine erkeklerin olduğu otobüse binmek. Yada sana özel yobazbüs yapılsın diye dilekçe vereceksin.

Yobaz sen ve senin gibi kişileri tek bi kalıp ve dusunceye sokmaya calisanlardir. Farklı inanc ve dusunceye tahammülü olmayan ve saldirganlasanlardir. Kadina özgürlük diyip kendi ideolojisi disindaki kadinlar için ayni özgürlük fikrini savunmak bir yana o kadına en büyük zulmü hak gorenlerdir. Asil yobaz da ikiyuzlu de sizlersiniz. Kadın ya da erkek fark etmez bir insan düşüncelerinden ya da inancından dolayı yargilanamaz ve otekilestirilemez. Bu düşüncelerinin eyleme dökülmüş sekli elestirilebilir yalnizca.

Yanıma kadın oturmasından rahatsız olsaydım bende yobaz olurdum. Kadın ve erkeğin eşitliğinden yanayım. Medeniyetten nasibini alanlardanım. Geri kafalıları savunanları sadece acıyorum. Bence savunanlarda yobazlıkta nirvana yapan insanlar. Yanıma yaşlı birinin oturmasını istemiyorum diyenede saygı gösterelim ozaman ve yahut hamile birine. Neyseki ben böyle yobazca düşüncelere sahip biri değilim.

Yanıma erkek, kadın, hamile ve yaşlı birinin oturmasından rahatsız oluyorum, ve benim dinime görede sakıncalı. Bana yobaz diyenide şiddetle kınıyorum. Benim düşüncemi kalıplaştırmasın kimse Zaaaaa XD XD

Öffhh iki uç kelime ogrenmissiniz evirip çevirip ayni cumleleri yazıyorsunuz. Kendi dusunce sisteminizden dolayi bazi seyleri yadirgamaniz normal ancak hakaret edemezsiniz anliyor musunuz beni? Su an benim sizi yadirgayip etmedigim gibi. Kadının yanina erkek oturmasını İSTEMEMESİ kadını bağlar ancak bu istekten dolayı eyleme geçip koltuğu gasp etmesi toplumu. Bunu anlatabiliyor muyum???? Hamile, yasli vs demissin ayni şey mi yanii? Evet bunun bir inanc sisteminde yeri olsaydı onu da yadirgamaktan başka bir halt yapamazdik taa ki eyleme dokene kadar. Eylem ve dusunce arasindaki farktan bahsettigimi anlatabildim mi bilmiyorum. Mesela inancı gereği köpeğe el sürmeyen insanları garipserim ancak kalkıp bazı kalıplara sokup, hakaret etmem oysa sırf bu yüzden köpeğe zulm ettiğini gorursem is değişir. Peki siz yanina türbanlı bir kadının oturmasını istemeyen birini garipser misiniz? Mudahil olup ne kadar yobaz, geri kafali, saldirgan oldugunu dusunur musunuz? Hic sanmıyorum çünkü var olan insanlık ve medeniyet anlayisiniz sadece sizin düşünce sisteminiz icerisinde yer alanlari kapsıyor. Hic boşuna medeni ayağı yapmayın burada sizin manteliteyi az çok cozdum. Daha iki gün once İsrail için barışcil bir ülke diyen bir insanin ne gibi bir gözlük taktigi ortada. İçiniz nefret dolu ve mantıklı düşünme melekeleriniz zayıflamış. Düşüncelerinizi kendinize sakladığınız surece bir sorun yok elbette ama kalkıp saldirgan bir tutum sergileyip, atıp tutarsanız i ıh olmaz.

Ay komik bu çocuk ya.
Neyse tamam sensin. :ash:

Ne kastı ama be. Bir saçma düşünceyi savunmakta anca böyle diretilebilirdi. Dünyaya kare diyen birine laf anlatmaya çalışıyorum gibi hissettim. Neyse sizi ciddiye alıp yazmaya bile gerek yok.

Konuda sözlükte zaten, daha fazla bulandırmanıza izin vermek istemiyorum.

Size iyi günler

akzkskxksxnskzksxkskzkskzkskxkskxkskxdkskxkslalzdn geberdim :D

kadının, yanına erkek yolcu oturmasını istememesi: umrumda değil.
erkek yolcu oturmasın diye koltuğu gasp edip kadın bir yolcu binince kolundan çekiştirerek yanına oturtmaya çalışması: yobazlık.
ters koltukta oturamıyorum deyip boş koltuğu erkek yolcuya önerme girişimim: müstehak.

bunun nesini anlayamadınız ve sabahtan beri tartışıyorsunuz acaba? okuduğunu anlayabilme becerinizin ilkokulda falan gelişmiş olması gerekiyordu.

birde sandalyeyi ters cevirip oturanlar var hayret ediyorum hicmi sızlamiyor gözünüz ağrıdan

Bunu bir tek dini açıdan ele almak mantıklı değil.
Androfobik de olabilir kadın.Dinsiz bir kadın da pek ala yaşadığı bir takım travma ya da tacizlerden ötürü erkeklerden uzak kalmak isteyebilir.Ben de hayvan sevmeyen insanları aşırı anormal buluyorum ama ciddi boyutta kedi fobisi olan birinin kucağına al sev diye kedi koyamam.
Kişilik haklarına tecavüz gibi olur bu. Fobi,kişisel travmalar vb. istisna durumlardır, bir etiket vuramam.
Konu da bahsedildiği gibi cehaletinden ötürü erkekten uzak kalanlar da vardır elbette.

Bunu o an gördüğüm kişi için bilemeyeceğim gibi bana ne de ayrıca.

Ben kendi cehaletlerimi yeterince gidereyim de,başkası neyi ne şekilde seçerse seçsin.

Kişisel haktır düşünebilir diyoruz ama bu düşüncelerin eyleme dönüştüğünden bi habermiş gibi de yorum yapılmaz. Zaten ortada eyleme dönüşmeyen yani diğer insanları zan altında bırakmayan bir durum söz konusu olsaydı şu an tartışıyor olmazdık.

Geri