Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kullanmayacağın zamanlarda kamerayı kapalı tutman ve görüntü almasını engellemen yeterli olacaktır.Ne diyonuz yani şimdi tv karşısında don gömlek oturmayalım mı…
Alintiyi degistirebilirsin bu arada. Komplo teorisi degil ama teknik olarak zayif bir aciklama.Teknolojinin gücünü hafife almayın, burada bahsi geçenler komplo teorisi değil ki... Teknolojinin ulaştığı son noktanın yarattığı riskler.
Evet isim guvenlik kameralari ile alakali.@Blasphemous,
Toplumun tamamını izleme fikri nereden çıktı?
Akıllı televizyonlardaki teknolojinin hepsine vâkıf mısın? Sende mi bilgisayar mühendisisin?
Elbette değil ancak bazı riskler var.Evet isim guvenlik kameralari ile alakali.
Tv diyince aklima kitle yonetimi geldi de. Zaten bu mevzuyu bu abiden oncede gormustum.
Sana bir ddos atarim 50 sene geri gidersin mesela .d
Akilli tv dedigimiz sey transformers degil henuz.
Olur oyle seyler be kadam. Cok takmamak lazim.Elbette değil ancak bazı riskler var.
Bahsettiğin kitle yönetimi 1984'te de geçiyor ve ilk görselde adı geçen belgelerdeki iddia da CIA ile ilgili olunca yorumlar da sanrım o yönde geldi.
Ben de onu diyorum, kaç kişinin evinde kameralı televizyon var, kameralı televizyonu ne yapacaksınız ayrıca :dddBahsettiğimiz yapay zeka destekli son teknoloji cihazlar ve hepsinden gizli kayıt alınabilir.
Akıllı televizyonlardan internete bağlanıyor muyuz? Evet
Kamerası var mı? Var
Herhangi bir casus yazılım ile bu bağlantı bizim irademiz dışında kurulabilir mi? Evet
Yüklü program ve uygulamalardaki güvenlik açıkları risk yaratır mı? Evet
Bu yazılım da ilk baştan yüklenebileceği gibi sonradan bizim güvenilmez kaynaklardan indirdiğimiz bir program / uygulama aracılığı ile de mevcut olabilir.
Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, “Siber korsanlar, internete bağlı telefon ve televizyonların kamera ve mikrofonunu ele geçirip sizi izleyip kayda alabilir. Üstelik bunlar olurken ruhunuz bile duymaz. Yine, televizyonların belleklerine girerek bazı uygulamalarda kullanılan kredi kartı, sosyal medya ve e-posta gibi kişisel verilerin çalınması da mümkün” dedi.
Tıpkı akıllı cep telefonları gibi akıllı televizyonların da potansiyel siber saldırıların hedefi olabileceğini vurgulayan Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, özellikle internete bağlanan ve kamerası olan akıllı televizyonlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Koltuksuz, “Artık insanlar internete televizyonlarından bağlanıyor. Bilgisayar ya da cep telefonundan yapacakları işlemleri televizyondan da yapabiliyor. Ayrıca televizyonlardaki dahili ya da harici kamera ile uzaktaki yakınları ile görüşme imkanı buluyorlar. Şunu hiç unutmayın ki o kamera ve ses alıcıları uzaktan kontrol edilebilir. Siz televizyon izlerken, televizyonunuz da sizi izliyor ve dinliyor olabilir. Televizyon başındaki istemediğiniz görüntülerinizi ertesi gün video paylaşım sitelerinde izleyebilirsiniz. Çok basit önlemlerle buna çözüm bulabilirsiniz” dedi.
DİKKAT! TELEVİZYONUNUZ DA SİZİ İZLİYOR OLABİLİR | Yaşar Üniversitesi | Haber Portalı.
Deme öyle çok iyi oluyor.Ben de onu diyorum, kaç kişinin evinde kameralı televizyon var, kameralı televizyonu ne yapacaksınız ayrıca :ddd