Televizyonun kapalı iken bizi izlemesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Beni izleyip napsinlar adamlar xjxfjfjf
Ben olsam wuhuuw kimleri izlemem ki :D tövbe est

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Mükemmeli izlemek sadece sizlerin değil tv'nin de hakkı...
Ya tv bence en masumu bu konuda. Telefon, tablet, sosyal medya uygulamaları hepsi bizi izleyip veri tabanı oluşturuyor zaten. Bu izleme yüzünden pc kamerasını bantlayan vardı.

• Wow
İzlesin nolcak.
Sanki her gece evin salonunda direk dansı yapıyoruz…
Kjkjkjn

• Hehe
Televizyon kapalıyken baktım da, camında kendimi gördüm. Doğruymuş, lanet alet beni izliyor.

Yansımasındaki ben izliyor beni zaten.

Öğğkkkk, soriii.

Ekranda ondan kendimi görüyorum o zaman ben anladıııım

üst akıl ın marifeti Allah bildiği gibi yapsın eski zamanı özlüyorum valla böyle bir şey yoktu o zaman 90lar 80ler falan

O zaman tost makinesi de izler
Tost makinesinin hangi teknoloji ile üretildiğine bağlı olarak durum değişir ve AI destekli ise tabii ki izleyebilir.

Eski tip TV'lerden bahsedilmiyor ayrıca bir cihaz kapalı gibi görünse de üretim aşamasında üzerine yerleştirilen gizli kayıt cihazları mevcut olabilir.

Genel olarak bahsettiklerimiz son teknoloji cihazlar ve geçen yıllarda fotoğraf çeken robot süpürge de bu konuya örnek olabilir.

Yapay zeka olunca IQ normal insan zekasının çok üstünde zaten.
Leftycim, üzerinde kamera veya kayıt cihazı olmayan bir aletle nasıl gizli çekim yapılabilir.

Kapının anahtar deliğine kamera yerleştirsem, waoow kapılar bizi izliyor, son teknoloji kapılar inanılmaz desem mantıklı mı?

Leftycim, üzerinde kamera veya kayıt cihazı olmayan bir aletle nasıl gizli çekim yapılabilir.

Kapının anahtar deliğine kamera yerleştirsem, waoow kapılar bizi izliyor, son teknoloji kapılar inanılmaz desem mantıklı mı?

Bahsettiğimiz yapay zeka destekli son teknoloji cihazlar ve hepsinden gizli kayıt alınabilir. :)

Akıllı televizyonlardan internete bağlanıyor muyuz? Evet
Kamerası var mı? Var
Herhangi bir casus yazılım ile bu bağlantı bizim irademiz dışında kurulabilir mi? Evet
Yüklü program ve uygulamalardaki güvenlik açıkları risk yaratır mı? Evet

Bu yazılım da ilk baştan yüklenebileceği gibi sonradan bizim güvenilmez kaynaklardan indirdiğimiz bir program / uygulama aracılığı ile de mevcut olabilir.

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, “Siber korsanlar, internete bağlı telefon ve televizyonların kamera ve mikrofonunu ele geçirip sizi izleyip kayda alabilir. Üstelik bunlar olurken ruhunuz bile duymaz. Yine, televizyonların belleklerine girerek bazı uygulamalarda kullanılan kredi kartı, sosyal medya ve e-posta gibi kişisel verilerin çalınması da mümkün” dedi.

Tıpkı akıllı cep telefonları gibi akıllı televizyonların da potansiyel siber saldırıların hedefi olabileceğini vurgulayan Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, özellikle internete bağlanan ve kamerası olan akıllı televizyonlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Koltuksuz, “Artık insanlar internete televizyonlarından bağlanıyor. Bilgisayar ya da cep telefonundan yapacakları işlemleri televizyondan da yapabiliyor. Ayrıca televizyonlardaki dahili ya da harici kamera ile uzaktaki yakınları ile görüşme imkanı buluyorlar. Şunu hiç unutmayın ki o kamera ve ses alıcıları uzaktan kontrol edilebilir. Siz televizyon izlerken, televizyonunuz da sizi izliyor ve dinliyor olabilir. Televizyon başındaki istemediğiniz görüntülerinizi ertesi gün video paylaşım sitelerinde izleyebilirsiniz. Çok basit önlemlerle buna çözüm bulabilirsiniz” dedi.

DİKKAT! TELEVİZYONUNUZ DA SİZİ İZLİYOR OLABİLİR | Yaşar Üniversitesi | Haber Portalı.

Geri