Televizyonun kapalı iken bizi izlemesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Doktorasini "zeki muren de bizi gorecek mi?" Universitesinde mi yapmis?

Teknolojinin gücünü hafife almayın, burada bahsi geçenler komplo teorisi değil ki... Teknolojinin ulaştığı son noktanın yarattığı riskler.

Teknolojinin gücünü hafife almayın, burada bahsi geçenler komplo teorisi değil ki... Teknolojinin ulaştığı son noktanın yarattığı riskler.
Alintiyi degistirebilirsin bu arada. Komplo teorisi degil ama teknik olarak zayif bir aciklama.

Tam olarak kayit nedir , nasil yapilir..
Ya da ne gibi cihazlar ile kayit yapilir oncelikle bunu bilmek lazim.

Bir tv hesap bilgileri girilebilen android bir sistem ile "bait" Yani yemlenebilir ama bunu guncelleme ile disaridan mudahale ile yapabilirsiniz.

Birilerinin bilgisine zaten tv'yi satarak erismis olanlar boyle bir zahmete girmez. Tv satan bir firma evde halime teyzenin kritiginde ne oldu diye dusunmez. O kadar insani izlemek icin kurulucak tesisi bir dusunsene
Call center nightmare......

Dolayisi ile bu tarz seyler toplumun tamamini izlemek icin gereksiz bir organize gerektirir.

Ayrica playstation ya da xbox gibi halka maal olmus ve milyonlarcaa insanin kullandigi kinect (xbox) playstation (hdcam) gibi seyleri arastirmayi nasil akil edememis onuda anlamadim.
Birini izleyeceksem uzaktan ulasmanin daha kisa bir yolu bu akdbdhhdhdhdh

Bence abi biraz daha toplumun derinine indikten sonra doktora yapmali
Yoksa boyle "dilipak" gibi biri olur.
Teknolojinin ulastigi son noktayi bu abiden once daft punk "technologic" Klibinde 2000'ler de gorduk. Siz henuz cok geridesiniz lefty hanim

@Blasphemous,

Toplumun tamamını izleme fikri nereden çıktı?

Akıllı televizyonlardaki teknolojinin hepsine vâkıf mısın? Sende mi bilgisayar mühendisisin?

@Blasphemous,

Toplumun tamamını izleme fikri nereden çıktı?

Akıllı televizyonlardaki teknolojinin hepsine vâkıf mısın? Sende mi bilgisayar mühendisisin?
Evet isim guvenlik kameralari ile alakali.
Tv diyince aklima kitle yonetimi geldi de. Zaten bu mevzuyu bu abiden oncede gormustum.
Sana bir ddos atarim 50 sene geri gidersin mesela .d
Akilli tv dedigimiz sey transformers degil henuz.

Evet isim guvenlik kameralari ile alakali.
Tv diyince aklima kitle yonetimi geldi de. Zaten bu mevzuyu bu abiden oncede gormustum.
Sana bir ddos atarim 50 sene geri gidersin mesela .d
Akilli tv dedigimiz sey transformers degil henuz.
Elbette değil ancak bazı riskler var.
Bahsettiğin kitle yönetimi 1984'te de geçiyor ve ilk görselde adı geçen belgelerdeki iddia da CIA ile ilgili olunca yorumlar da sanrım o yönde geldi.

Elbette değil ancak bazı riskler var.
Bahsettiğin kitle yönetimi 1984'te de geçiyor ve ilk görselde adı geçen belgelerdeki iddia da CIA ile ilgili olunca yorumlar da sanrım o yönde geldi.
Olur oyle seyler be kadam. Cok takmamak lazim.

İzleme olabilir mi, olmaz mı; bilemiyorum varsa da şaşılacak bir şey olmaz, olmamalı ancak Samsung tv lerde ortam dinleme özelliği vardı ve sakladıkları bir şey de değildi. Hatta ayarlardan kapatılma özelliği var diye biliyorum.

Bahsettiğimiz yapay zeka destekli son teknoloji cihazlar ve hepsinden gizli kayıt alınabilir. :)

Akıllı televizyonlardan internete bağlanıyor muyuz? Evet
Kamerası var mı? Var
Herhangi bir casus yazılım ile bu bağlantı bizim irademiz dışında kurulabilir mi? Evet
Yüklü program ve uygulamalardaki güvenlik açıkları risk yaratır mı? Evet

Bu yazılım da ilk baştan yüklenebileceği gibi sonradan bizim güvenilmez kaynaklardan indirdiğimiz bir program / uygulama aracılığı ile de mevcut olabilir.

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, “Siber korsanlar, internete bağlı telefon ve televizyonların kamera ve mikrofonunu ele geçirip sizi izleyip kayda alabilir. Üstelik bunlar olurken ruhunuz bile duymaz. Yine, televizyonların belleklerine girerek bazı uygulamalarda kullanılan kredi kartı, sosyal medya ve e-posta gibi kişisel verilerin çalınması da mümkün” dedi.

Tıpkı akıllı cep telefonları gibi akıllı televizyonların da potansiyel siber saldırıların hedefi olabileceğini vurgulayan Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, özellikle internete bağlanan ve kamerası olan akıllı televizyonlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Koltuksuz, “Artık insanlar internete televizyonlarından bağlanıyor. Bilgisayar ya da cep telefonundan yapacakları işlemleri televizyondan da yapabiliyor. Ayrıca televizyonlardaki dahili ya da harici kamera ile uzaktaki yakınları ile görüşme imkanı buluyorlar. Şunu hiç unutmayın ki o kamera ve ses alıcıları uzaktan kontrol edilebilir. Siz televizyon izlerken, televizyonunuz da sizi izliyor ve dinliyor olabilir. Televizyon başındaki istemediğiniz görüntülerinizi ertesi gün video paylaşım sitelerinde izleyebilirsiniz. Çok basit önlemlerle buna çözüm bulabilirsiniz” dedi.

DİKKAT! TELEVİZYONUNUZ DA SİZİ İZLİYOR OLABİLİR | Yaşar Üniversitesi | Haber Portalı.
Ben de onu diyorum, kaç kişinin evinde kameralı televizyon var, kameralı televizyonu ne yapacaksınız ayrıca :ddd

Kapalı televizyonun karşısında tişörtümü değiştiriyorum. O sıra beni izliyorlar. Sonra bilgisayara oturuyorum kaçak siteden maç izlemek için. Hoop “Yağyak ile 10 günde göbeklerinizden kurtulun” reklamı. Altında benim göbeğin fotoğrafı.

Geri