Taverna

Konu sahibi son olarak 639 gün önce görüldü
herkes birbirine benzemek ya da herkesin bir şekilde kabul gördüğü ahlaki normlara tebaa etmek zorunda değil, şayet farklılıklar olmadığı müddetçe monotonluğun dehlizinde biriken sıraya girmiş et yığınlarından hallice oluruz. o yüzdendir ki birilerine kendi ahlakınızı empoze etmekten ziyade ya ortak noktada kavuşmaya çalışın ya da olaylara bakış açınızı değiştirin, esneklik ile genişlik aynı şey değil arkadaşlar. zıt düştüğünüzde de kimseyi yermek haddinize değil. öyle tarafgüzarlıklar hadislerde olur.

Esnek değil, geniş değil, gevşeksem...

@juju gevşekliğinin manasına bakarım. bir 50 kuruşçu gibi gevşeksen üstüme gazbetonlar yıkılır

sahi neydi insanın değeri ya da değer neye göre biçilir oldu? günler birbirinden habersiz teğet geçerken düşüncelerime, gece midem ezim ezim eziliyor son bir haftadır.. aynısefa çayımı yudumlarken belki bu karaktersiz ağrıya bir nebze de olsa derman olur umuduyla vakit öldürüyorken.. kani karacanın sesi eşliğinde süzülüyor ruhum.. sahi neydi insanın değeri ya da değer neye göre biçilir oldu? hayal kurmayı ne zaman bıraktığımı hatırlamıyorum. şu zamanlarda ilerisini de kestiremediğim bir takım kaygıların ayak uçlarında sallanır oldum. geleceğe dair daimi olarak tutunabileceğim herhangi bir sebep-amaç-arzu yok. merhametim sadece hayvanlara sızlıyor börtüsünden böceğine, kedisinden köpeğine, küçüğünden büyüğüne.. sahi neydi insan ? insanın değeri neydi? kim belirledi? ve değer neye göre biçilir oldu?

IMG_20200703_160809.jpg

Kıymetimizi gavurlar biliyorken medeti yurdumun avradindan bulmaya ne hacet.. gönül nargile kozu gibi düştü yarin basma eteğine baba.. karılar öldü henüz farkında değillerken yandıklarinin..

Afisdunya.jpg

içinde büyüyen milimetrik bir taş parçası seni ölümün eşiğine getirebiliyorken yaşamak dediğin cambaz ipi üzerinde yürümek.

Geri