Tartışalım

Konu sahibi son olarak 4455 gün önce görüldü
Sorunun tam metni olmadan cevap vermek olmaz. Önceki cevabımı telefondan girerken verdim ve birinci mesajı tam olarak göremedim. Osmanlı Devleti'nde laiklik ve halkçılık yoktu. Bu seneki YGS'mi acaba?

evet bu seneki ygs , laiklik halkçılık yoktu ama soruda böyle sorulmuş
zaten en baştan osmanlıda laiklik aramak saçma o yüzden geriye kalıyo halkçılık

Sorunun tam metni olmadan cevap vermek olmaz. Önceki cevabımı telefondan girerken verdim ve birinci mesajı tam olarak göremedim. Osmanlı Devleti'nde laiklik ve halkçılık yoktu. Bu seneki YGS'mi acaba?

Osmanlida milliyetçilik de yoktu. Bu sorunun cevabı ney şimdi. İyice cikmaza gidiyor. :D

ÖSYM'nin verdiği sorular arasında yok. %20'lik kısımda değil demekki. Sadece sorunun verdiği bilgiye dayanaraktan doğru cevap laiklik olur. Din ve vicdan özgürlüğünü vurgulamış.

aynen sorular arasında yokta sınava girenlere osmanlıda laiklik aratacak kadar düşmüş olamaz bu ösym :D

Bence Osmanlı'yı vererek ikileme düşürmek istemiş adayları. Sadece aganın yazdığı kadarki şeklini kastetmek istemiş olabilir. Osmanliyi da katarak ters köşe yapmak istemiş bence.

peki bu saşırtma soru da laiklik vurgulamak istemiş ise Osmanlı ne alaka? Soruyu sorma şekli yanlış O halde.

Bence ters köşe yapılan ezberci zihniyet :D

Amaç zaten alakasi olması değil. Osmanliyi katmasa %80 laiklik der bu soruya. Eleyici bir soru olsun diye alakasi olmamasına rağmen Osmanliyi katmis işin içine. Ösym sever böyle soruları. Kpss'de de vardı bu tarz tartismali sorular.

Amaç zaten alakasi olması değil. Osmanliyi katmasa %80 laiklik der bu soruya. Eleyici bir soru olsun diye alakasi olmamasına rağmen Osmanliyi katmis işin içine. Ösym sever böyle soruları. Kpss'de de vardı bu tarz tartismali sorular.

Bu soruya laiklik cevabı veren yüzde lik kısmı üniversiteli olacaksa sistemi baştan sona değiştirsin ÖSYM bence

Halkçılık ilkesi de 1 kişi diğerinden dil, din, mezhep ve ekonomik yönden üstün değildir der

Tamam da eşitliğe vurgu yok ki. Keza Osmanlı'da eşitlik de yok. ümmet ayrımı var. Mezhep ayrımı var. Kurallar buna göre. Gayrimüslimler asker olamıyor, devlet yönetimine giremiyor.

Tamam da eşitliğe vurgu yok ki. Keza Osmanlı'da eşitlik de yok. ümmet ayrımı var. Mezhep ayrımı var. Kurallar buna göre. Gayrimüslimler asker olamıyor, devlet yönetimine giremiyor.

iyi de soruda yönetime girerler veya askerlik yaparlar demiyor. soruda fethedilen ülkenin halkı istedikleri gibi dinini yaşayabilir diyor yanlış mı? doğruysa bu da din konusunda da eşitliği getirmiş oluyor.

Geri