Tartışalım

Konu sahibi son olarak 4452 gün önce görüldü
fethedilmiş bi ülkenin toplumu , fetheden kişilerin dinlerinden bağımsız olarak kendi dinlerini yaşamaya devam ederse bu hangi ilkeye girer? (halkçılık laikçilik devletçilik milliyetçilik vs.)

Soru soruş şeklinden Osmanlı'yı kasttetiğini sanıyorum .. Yanılıyor muyum ?

Soru soruş şeklinden Osmanlı'yı kasttetiğini sanıyorum .. Yanılıyor muyum ?

bunu soru olarak ygsde sormuşlar kanki yani evet osmanlı çok tartıştık bunun üzerinde birileri milliyetçilik dedi ( ne alakaysa) ama en çok laiklik ve halkçılık diyen oldu karmaşık bi şey

feth edilen deyince bende osmanlı olarak düşündüm halkçılıktır diyorum.

Ya buna benzer soru sınavda çıktı zaten, kaç bin kişi muallakta kaldı.
Halkçılık en mantıklısı gibi.

ama laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil mi yönetimle alakalı yani?
ama bu olay direk halkla alakalı yönetimle değil ne dersin?
Devlet işlerinin kökeni, bireylerin haklarını gözetmek için var, değil mi desem ben de?

aynen elia saçma bi soruydu

Ya buna benzer soru sınavda çıktı zaten, kaç bin kişi muallakta kaldı.
Halkçılık en mantıklısı gibi.

tamam ama laiklik direk yönetimi ilgilendiriyo bizi ilgilendiren kısmı halk ben ordan çıktım yola belki de ben yanılıyorum

Devlet işlerinin kökeni, bireylerin haklarını gözetmek için var, değil mi desem ben de?

Halkçılık ağır basıyor ama Laiklikten Devletçiliğe kadar yolu var aslında cevabının .. Kassam uzun uzadıya anlatırım da kasamıyorum şimdi :)
Soru güzel ama ..

bunu soru olarak ygsde sormuşlar kanki yani evet osmanlı çok tartıştık bunun üzerinde birileri milliyetçilik dedi ( ne alakaysa) ama en çok laiklik ve halkçılık diyen oldu karmaşık bi şey

Milliyetçilik denmesinin sebebi, parçanın genelinde kendi halkını, hoşgörü gösteriyor olmasından ötürü övmeleri diye gösteriliyor. :/

Cumhuriyetçilik, yazdığınız diğer ilkeler alakasız .

Geri