Tartışalım

Konu sahibi son olarak 4452 gün önce görüldü
tamam ama laiklik direk yönetimi ilgilendiriyo bizi ilgilendiren kısmı halk ben ordan çıktım yola belki de ben yanılıyorum

Devletin yönetimi halka göre biçimlenir. Halkın çoğunluğu tek tanrılı ya da çok tanrılı bi' kavramı oluşturursa buna göre yönetimi belirler.

bilmem milliyetçilik cevabı saçma

Milliyetçilik denmesinin sebebi, parçanın genelinde kendi halkını, hoşgörü gösteriyor olmasından ötürü övmeleri diye gösteriliyor. :/

dogu alayımızı trolledi :D kank bende başkasından duydum cumhuriyetçilik var mı cevaplarda bilmiyorum maalesef

Cumhuriyetçilik, yazdığınız diğer ilkeler alakasız .

Devletin yönetimi halka göre biçimlenir. Halkın çoğunluğu tek tanrılı ya da çok tanrılı bi' kavramı oluşturursa buna göre yönetimi belirler.

şimdi şöyle düşün sen ülkenin başındasın laiksin , yönetime din işlerini karıştırmıyosun ama halkçı bi yönün var ve feth ettiğin toplumun dinlerini yaşamasına izin veriyosun anlatmak istediğim bu ben senin dediğini anlıyorum yalnız fark var işte

Laiklik Nedir

laiklik, devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir. Kısaca laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.

Bir ÖSYM sorusu ise bu sordugun zaten şu ayrımı vermiş olması gerekiyor. Soru kökünde doğrudan hangi ilkeyle ilgilidir ya da dolaylı yoldan hangi ilkeyle ilgili gibi. Bence doğrudan laiklik dolaylı olarak da halkçılık olur.

fetheden halk ile fethedilen halk eşit olacak ve kendi dinlerini bağımsız olarak sürdürebilecekler bu da eşitliği gösterir ve halkçılığa girer , ne dersin mantıklı olabilir mi?

Tabiki de halkçılık da var. Halkçılık ilkesinden soyutlanamaz sosyal eşitliği baz alırsak.

Şaibeli soru çok vardı sosyalde, ama bu soru iptal edilir, ben söyleyeyim. :/
Tarih hocaları bile ikiye ayrılmış durumda.

şimdi şöyle düşün sen ülkenin başındasın laiksin , yönetime din işlerini karıştırmıyosun ama halkçı bi yönün var ve feth ettiğin toplumun dinlerini yaşamasına izin veriyosun anlatmak istediğim bu ben senin dediğini anlıyorum yalnız fark var işte
Ben de şöyle bi'şey sorayım madem, fethettiğim şehrin halkının inandığı dinin getirmiş olduğu bi' haklar da var. Bu haklar ülkenin yararına/zararına kastediyorsa, müdahale etmemem benim laik olduğumu mu yoksa halkçı olduğumu mu gösterir ?

En fazla laiklik sonra halkçılık. Direkt olarak laiklik bence. Ygs sorusu muymuş bu¿

Ben de şöyle bi'şey sorayım madem, fethettiğim şehrin halkının inandığı dinin getirmiş olduğu bi' haklar da var. Bu haklar ülkenin yararına/zararına kastediyorsa, müdahale etmemem benim laik olduğumu mu yoksa halkçı olduğumu mu gösterir ?

hem halkçı hem laik :D

Bu kadar basit bir konunun tartışılması bile komik bence Laiklik bu

laiklik, devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir.

yok yayımlamamışlar baktım ösyme sadece 2-3 soru yayımlamışlar tarihden

Soruda doğrudan ya da dolaylı bir ibare belirtmemiş ise bu anlattığını en fazla karşılayan yani direkt ilgili olan ilkeyi yazacaksin. Ben en fazla laiklik diyorum. Sorunun cevabı yayinlaanmadi mi?

tamamda halkçılıkda tüm halkın eşit olmasını temel alıyo ve direk halkı baz alıyo laiklik ise yönetimi ele alıyo anlatmak istediğimde o yoksa laiklik de çok mantıklı

laiklik, devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir.

Geri