Tartışalım

Konu sahibi son olarak 4463 gün önce görüldü
Şu oyunda ısmarlanan çayları içeyim.. O arada dershanedeki hocama soruyu mail attım cevap gelince tartışıcam konuya yazarım..

Laiklik sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değildir. Aynı zamanda din ve vicdan özgürlüğüdür. Bu yüzden laikliğe girer.

cevabı biliyodum ben sırf post kasmak için kekledim sizi bb

Laiklik sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değildir. Aynı zamanda din ve vicdan özgürlüğüdür. Bu yüzden laikliğe girer.

laikliğin tanımı: devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir.
ikinci koşulu sağlasa bile birinci koşulu sağlamadığı için sorunun cevabı laiklik olamaz.

cevap halkçılık genşşler osmanlıda laiklik aramak türkiyede adalet aramaya benzer

Halkcilik olur.. devlet islerinden bahsetmiyor burda. bir toplumun baska bir toplumun diger farkli toplumdan yasayacagi dinden bahsediyor. bu da halkcilik oluyor.

Ayrıca devletcilik de insanın kendi öz davranışlarını yaşamasına müsade edilmez. hükümetin yaptıkları her iş kötü yada iyi devletcilik olarak adlandırılır ve insanlar uzerinde uygulanır. geçin bu devletcilik işlerini. halkcı olun...

Halkçılık, halkın halk tarafından yönetimidir. Fatih döneminde saltanat vardı. Halkçılık olması için tüm halkın eşitliğinden söz edilmesi gerekiyor, burada eşitliğe dair bir cümle yoktu aksine ayrımcılık söz konusuydu. Laiklik olması için, dinden arındırılması gerekirdi, dinden arındırılmakla ilgili bir cümlede yoktu. Paragrafta Müslümanlık övülmüştür, özellikle paragrafın son cümlesinde bunu açık açık ifade edip Müslümanlığı ayırdılar. Bu da milliyetçiliktir . Laiklik ve milliyetçilik ikilemesinin arasında kalınmasına anlarım, çünkü hem din hem de milletle alakalı bir paragraftı. Ama halkçılık ne alaka la .

Halkçılık, halkın halk tarafından yönetimidir. Fatih döneminde saltanat vardı. Halkçılık olması için tüm halkın eşitliğinden söz edilmesi gerekiyor, burada eşitliğe dair bir cümle yoktu aksine ayrımcılık söz konusuydu. Laiklik olması için, dinden arındırılması gerekirdi, dinden arındırılmakla ilgili bir cümlede yoktu. Paragrafta Müslümanlık övülmüştür, özellikle paragrafın son cümlesinde bunu açık açık ifade edip Müslümanlığı ayırdılar. Bu da milliyetçiliktir . Laiklik ve milliyetçilik ikilemesinin arasında kalınmasına anlarım, çünkü hem din hem de milletle alakalı bir paragraftı. Ama halkçılık ne alaka la .

iyide parçada ne övülmüş demiyo ki , devletin bu tutumu atatürkün hangi ilkesine girer diyo?
soruda metinde ne övüldüğü değil devletin bu tutumu hangi ilkeye girer diye soruyo.
laiklik zaten olmuyo diye ne güzel açıklamışsın geriye milliyetçilik de benim dediğimle eleniyo kalıyo halkçılık olum nasıl soru lam bu

http://inciswf.com/allahueksin.swf

birader hani azınlıklar kanun önünde eşit falan oluyo, osmanlı devleti halkçılığı falan benimsemişti, komünist kızlar eklesinnnn

geçiniz efenim bu ayakları

Sorunun tam metni olmadan cevap vermek olmaz. Önceki cevabımı telefondan girerken verdim ve birinci mesajı tam olarak göremedim. Osmanlı Devleti'nde laiklik ve halkçılık yoktu. Bu seneki YGS'mi acaba?

Geri