Tarikat - Cemaat - Tasavvuf sizce nasıldır?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü

Tarikat - Cemaat - Tasavvuf hakkında ?

• Hak yoldur ve zararları yoktur. İslamiyette önemlidir.

Kullanılan: 5 33.3%
  • Tehlikelidir ve uzak dururum.

Kullanılan: 6 40.0%
  • Pek bilmiyorum yorumsuzum.

Kullanılan: 1 6.7%
  • Diğer

Kullanılan: 3 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    15
Aslında çok güzel olabilirdi ama biz onu da beceremedik. Yani herkes istediği gibi fetva veriyor vs saçma sapan işliyor şuan cemaatlar

İnsanoğlu nun kurguladığı saçma bağnazlıklardan sadece bir kaçı..

Yazacaklarim bulmacalarda çıkarsa yazarsınız .genel kültür bilgisi tarih bilgisi . 100 200 yil once 4 5 yaşındaki çocuklara elif be din bilgisi öğretmek için sibyan mektepleri vardı
Oralarda kabiliyetli olanlar medreseye geçerlerdi .medreselerde tefsir hadis fıkıh ilmi tasavvuf ( ahlak ilmi ) ogretirlerdi .buradan derslerinden başarılı olanlara diploma verilirdi .şimdiki gibi okul geçme yoktu .dersi 3 ayda gecersin 1.yılda 10 yilda kabiliyetine kalmış. Sonra isteyen öğrendiklerini kalplerine yerleşmesi için tekkeye geçerdi . Şimdi tarikat kalmadı. Yüzde 99.9 dejenere oldu .

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 0
Kur'an'da gruplara ayrılmak yasaklanmıştır. Bkz: "Dinlerini bölüp gruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir alâkan yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir." (En'am Suresi 159)
Dolayısıyla ben uzak duruyorum.

ilk yorumu 20 haziran da yapmışsınız. görüşünüz 25 gün sonrasında mı, yoksa yeni mi değişim gösterdi?
:) 25 gün sonrasının etkileri olmuştur elbet ama sonraki yıllarda. zaman içinde, içinde bulunduğum ortamdan uzaklaşıp daha geniş çerçeveden ve objektif baktıkça değişti görüntüler. 25 gün sonra yaşananlar da puzzle'ın bir parçası gibi...

Günümüzde şu an hiçbirine ihtiyaç yok.Osmanlı zamanında haylice mevcuttu bu oluşumlar tabii fakat şu an gericilikten başka bir şey sağlamıyorlar.Tabii ekonomik gelirleri de bu durumun cabası.Bir tane şarlatan çıkıyor,onun bunun cemaatinden olduğunu iddia ederek kafasına göre fetva veriyor.
Tarikatlık,cemaatlik falan hoş da,madem müslümansınız;ne diye öteki tarikatlarla veyahut cemaatlerle küs olarak yolunuza devam ediyorsunuz? Her birinin zararlı oluşum olduğunu düşünmekteyim.

Geri