-
-
-
-
-
-
Tarikat - Cemaat - Tasavvuf
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tarikatten ne anlaşıldığğına göre değişir o
Yalnız İslam'da hizipçilik yoktur.
Kim demis hizipcilik yoktur diye acaba?
İslam ümmet bilinci vardır.
Müslümanlar birbirinin velisidir.
Kimin dediğini araştır bul bakalımBen söylemeyeyim şimdi sana
![]()
Cok bilgilisiniz. Herseyi sayfalarca arastirip kopyaliyorsunuz bunu da kopyalayin. beni ugrastirmayin.
Kim demis hizipcilik yoktur diye acaba?
İnsanlar bir anlayamıyor kusurlar insanlarındır yolların değil çünkü yol Allahındır
(Devlet işlerinde sisteme değil de şahıslara kızanların Din anlayışında kişilere değil sistemi eleştirmeleri komik bir ironi not etmeden geçemeyeceğim)
Söyle bakalım bana hangi tarikatmış Allah'ın yolu ? A tarikatı dersen biri çıkacak B tarikatı diyecek, bu tartışma yapılırken bir de gelecek C tarikatı diyecek. E birader bu nasıl iştir peki hepsi ''güya'' Allah'ın yolu, ama hepsi ayrı telden çalıyor ? Benim eleştirdiğim şey bu, üstelik bunu ayet ile destekledim. Allah'ın yolu Kur'an dır, uygulama ise Hz.Peygamber'in gösterdikleridir o kadar.
Şimdi sen aydınlat bakayım bi beni neymiş bu işin doğrusu ?
Tarikatın kelime manasını biliyorsunuz diye düşünüyorum A veya B tarikatı diye bir yorum yapmadım dediğiniz şeylere bende karşıyım her telden ayrı çalmalara ben genel anlayış için yorum yaptım ama sizde genel olarak sistemi yargılıyorsunuz belki de yüzlerce Evliya geçti bu dünyadan siz hepsini reddediyorsunuz
Ayrıca hangi tarikatmış bu Allah yolu demeniz beni güldürdü Tarikatın temel manası bellidir ben bunun üzerine yorum yaptım sağolasınız bilir kişi olarak derhal üzerime geldiniz![]()
Benim bilir kişilik iddiam yoktur, asla olmadı. Şimdi tarikatın yorumunu tartışmaya hiç gerek yok, sende biliyorsun bende. Benim senin mesajını alıntılamamın sebebi parantez içine aldığın ifadeydi.
Tarikatları eleştirmemin sebebini ise sayfalarca yazmam gerekir burada. İnan vaktim olursa bir gün onuda yaparım. Fakat özetle söyleyebilirim ki tarikatların çoğunda Kur'an dışı öğretiler, aklın dışlandığı deklarasyonlar, ve daha da ötesi şirk söylemleri bolca mevcuttur. Kişileri ya da sistemi eleştirmemiz gereken noktalar birbirleriyle bir çok açıdan ayrılırlar. Her zaman kişileri ya da her zaman sistemi suçlayamazsın. Suçlamaları yönelteceğin hedefi seçmeden önce elindeki verilere bakarsın, genel ilkeler açısından kıyaslarsın ve kararını verirsin. Şimdi bu durumda kusura bakmayın ama günümüzde var olan tarikatların deklarasyonlarını kişilere yükleyemeyiz. Kişilerin sadece bu melanetlerin işlenmesinde bireysel katkıları vardır o ayrıca tartışılır.
Ayrıca Yunus Emre, İmam-ı Azam, Mevlana gibi örnekler verme lütfen. Günümüz tarikatları ile aynı cümle içinde anmak bile büyük bedbahtlıktır![]()
en baştaki cümlem işte tamda bu yüzden olmuştu yani insanlar kusurlu hele bu dönemin tarikat olayındaki insanları fazlasıyla kusurlu ama genel olarak bakınca tarikat sistemini eleştirmek kötüdür demek fazla sert oluyor ben genel bir yorum yaptım çünkü sizi de anlıyorum bu dönemin olayına çok kızıyorsunuz ama şahsen çokta farkım yok benimde eleştirip kızdığım çok fazla şey var örnek vermem gerekirse namaz kılmayan öldürülmelidir tarzında fetva vermeye kalkanlar gibi![]()
Ali İmran/103 demiş. Bu bir ayettir, yani daha açık bir ifade ile Allah demiş hizipçilik yoktur diye. Yeterli mi ?