Umarım birgün bu soru ve sorularımın cevabını alabilirim.Ama ülkemizde bu sorulara gerçekten cevap verebilecek kişileri bulmak çok zor.
Teşekkür ederim ayrıca.
Ben teşekkür ederim.
Ama unutmayın ki her sorunun bir cevabı vardır.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Umarım birgün bu soru ve sorularımın cevabını alabilirim.Ama ülkemizde bu sorulara gerçekten cevap verebilecek kişileri bulmak çok zor.
Teşekkür ederim ayrıca.
MutlakBen teşekkür ederim.
Ama unutmayın ki her sorunun bir cevabı vardır.![]()
Örnek güzel ve ilginç ama mantığım son kısımda takılıyor.Misal bir kişi deist ya da ateist,ama bu kişi çok yardımsever,tüm canlıları seviyor,ömründe çok hata yapıyor ama inanmıyr.Şimdik bu insanın cehenneme gitmesi adil olurmu?Sırf Kelime-i Şehadet getirmediği için?Ya da medeniyetten uzak bir kabilede yaşayan,dinlerden dahi haberi olmayan bir kişinin cehenneme gitmesi adil olur mu?
5. sayfa oldu hala tartışmanın t 'si yok bayağı yol almışız forum olarak sanırım,güzel güzel sevindim :o
Hocam şimdi şöyle söyliyim. İnsan ölürken yahut ölmeden önce gerçekten müslüman oldu mu olmadı mı bunu bilemeyiz ama örnekle vermişiz ordan devam edelim dediğin gibi atesit ise çok iyi biri de olsa çok yardımsever de olsa inanmadığı için kaybeder. Çünkü son din islam her din ve o dine mensup peygamber benden sonra gelecek peygambere iman edin demişken son dine inanmayanlar yahut hiçbir dine inanmayanlar malesef ki cehennemlik diyorum bildiklerim doğrultusunda.
Dünya ile bağlantısı olmayan bi yerde bi kabilede dünyaya gelmiş bir insanın da. bu konuda bilgim yok fakat duyduğum kadarıyla şöyle ki; insan hiçbirşeyi bilmese bile aynı tek başına kalsa ve hiçbirşeyle irtibatı olmasa bile Allah'ın varlığını hissediyormuş. Tabi isminin Allah olduğunu bilmiyor belki. hiçbir dine mensup olmadığından daha doğrusu araştıracak bişey olmadığından yada bir bilgi bulamadığından sadece üstün birşeyin olduğunu bilmesi ve inanarak ölmesi onları kurtarır diye biliyorum. Çünkü birşeyi bilmemek ayrı bilip yapmamak ayrı.
Dediğim gibi hocam bir insanın o kadar iyilik yaptığı halde,yardımsever olduğu halde sadece Kelime-i Şehadet getirmediği için cehenneme gönderilmesi adil gelmiyor bana.Yaratıcının adeletinin bu olduğunu düşünmüyorum kendimce.
Zaten yakında kafayı yemem an meselesi olacak bu sorular sorular sorular nedeniyle![]()
Arkadaşlar dahi anlamındaki de ayrı arkadaşlar, lütfen arkadaşlar, birbirimizi düzeltelim arkadaşlar, biz saksı değiliz arkadaşlar
@Çiçi_yabgu , önceden pek konuşma fırsatımız olmadı ama konu ne olursa olsun konuşmaya, tartışmaya açık bir arkadaşsın gördüğüm kadarıyla. Nacizane tavsiyem, interaktif sözlüklere yönelmen. Eski forum kafası kalmadı. Artık her biri troll yuvası ve denetimi de zor. Örnekte olduğu gibi. Bir süre sonra tahammül sınırlarını zorluyor.
Örnek:
Sen ne diyon la değişik?
İnsan bir şekilde eksik yaratılmıştır diyorum ben de, şöyle ki;
Çocuk yetiştirirken iyiyi ve doğruyu anlatmaya çalışırken, sizin söylediğiniz şeyleri yaparsa ona dondurma alacağınızı söylersiniz(ödül), aksini yaptığında ise sokağa çıkma yasağı gelir(yaptırım). Ders çalışmayan çocuğu bu şekilde olumlu ve olumsuz pekiştireç kullanarak motive edersiniz, daha doğrusu ihtiyaç duyarsınız, neden? Çünkü kendi aklı ve eksik hayat tecrübesiyle doğruyu ayırt edemez bazen ya da kolay olan işine gelir.kendi sınırlı düşünceleri içinde direkt olarak iyiyi idrak edemeyebilir , bu yüzden ödül ve ceza gereklidir.
Şimdi siz bana şu kadar yıl yaşadıktan sonra veya şu kadar kitap okuduktan sonra sonsuz bir bilinç ve düşünce gücüne ulaşılabileceğini söyleyemeyeceğinize göre tabi ki ödül ve ceza sistemi dinde de gereklidir. Bu korku hükümdarlığı anlamına gelmemektedir. Burda belki tek eksiklik ödül ve cezanın gecikmeli gelecek olmasıdır veya belki de bir şekilde geliyordur ama farkında değilizdir.
Çiçi_yabgu , önceden pek konuşma fırsatımız olmadı ama konu ne olursa olsun konuşmaya, tartışmaya açık bir arkadaşsın gördüğüm kadarıyla. Nacizane tavsiyem, interaktif sözlüklere yönelmen. Eski forum kafası kalmadı. Artık her biri troll yuvası ve denetimi de zor. Örnekte olduğu gibi. Bir süre sonra tahammül sınırlarını zorluyor.
Örnek:
Çiçi_yabgu , önceden pek konuşma fırsatımız olmadı ama konu ne olursa olsun konuşmaya, tartışmaya açık bir arkadaşsın gördüğüm kadarıyla. Nacizane tavsiyem, interaktif sözlüklere yönelmen. Eski forum kafası kalmadı. Artık her biri troll yuvası ve denetimi de zor. Örnekte olduğu gibi. Bir süre sonra tahammül sınırlarını zorluyor.
Örnek:
Sen ne diyon la değişik?
İyilik ve yardımsever olan müslümanlar da cehenneme gider bilir.
Hem Kelime-i Şahadet getirmek yeterlimi cennete gitmek için. Allah'ın diğer yasakları ne olacak. Ya da diğer farzları ne olacak. Adam iyilik yapabilir, yardım sever olabilir. Ama diğer tarafta zina yapar içki içer. Ne biliyim gıybet yapar. Nereden bilebiliriz ki.
Aslında bunlardan önce Allah neden yasaklar koymuş bunları bir düşünmek gerek.
Neden içkiye yasak koymuş.
NEden zinayı yasaklamış.
Neden hırsızlık kötü birşey olmuş. (zengin bir sürü kişii var fakirler onlardan çalabilir bence desem)
Neden gıybeti yasaklamış.
Bir insan çıkıyor ve diyor ki benim Tanrım bunları bunları söylüyor. Kötü olanlar bunlar iyi olanlar bunlar. Yapmak ya da yapmamak sizin elinizde.
Ve sen inanıyorsun...
Neden inanıyorsun?