Tanrının Varlığını kanıtlamak için bir İnsana İhtiyacı varmıdır?

Konu sahibi son olarak 4379 gün önce görüldü
Tanrının ,Varlığını kanıtlamak için bir İnsana İhtiyacı varmıdır?Eğer var ise bu kişiler aracı oldukları için güvenilirmidirler?

peygamberlere yani..
bence yoktur.
ben olsam araci koymazdim.
ama bir de su var; kurdugu duzen de neden olmasin? (kader-kaza kavramlarini dusununce)
madem sinaniyoruz o halde mantikli. ama allah in yarattigini sinamasi bana gore bi o kadar da sacma..

hepimiz gorseydik belki de kulluk edecektik pesin pesin. belli ki o bunu istemiyor. zor olani yapin diyor olabilir.

metafiziki kavramlara karsi supheci olsam da severim ve neden olmasin derim. neden olmasin?

peygamberlere yani..
bence yoktur.
ben olsam araci koymazdim.
ama bir de su var; kurdugu duzen de neden olmasin? (kader-kaza kavramlarini dusununce)
madem sinaniyoruz o halde mantikli. ama allah in yarattigini sinamasi bana gore bi o kadar da sacma..

hepimiz gorseydik belki de kulluk edecektik pesin pesin. belli ki o bunu istemiyor. zor olani yapin diyor olabilir.

metafiziki kavramlara karsi supheci olsam da severim ve neden olmasin derim. neden olmasin?

Şöyle de bir durum var,aracılar,Tanrının kendisinden korkulmasını istediğini ve onun için savaşılmasını istediğini söylüyor.Bu durumda ister istemez insan çelişkiye düşüyor.Korku üzerine kurulu bir inanç içten olmaz bence.İnsan samimi olamaz bu yüzden.

Şöyle de bir durum var,aracılar,Tanrının kendisinden korkulmasını istediğini ve onun için savaşılmasını istediğini söylüyor.Bu durumda ister istemez insan çelişkiye düşüyor.Korku üzerine kurulu bir inanç içten olmaz bence.İnsan samimi olamaz bu yüzden.

zaten soyle dusunuyorum neden yaratici korkunc biri olmali?
cocukken de dedigimizz gibi ben sadece allah tan korkarim.
bu tabir kafamda
kocaman beyaz sakllari olan gok gurultulu sesli birini tanri diye dusunmeme sebep olurdu.
sanirim gazabindan korkun ona gore davranin dusuncesi.

ama kurani kerim okudun mu bilmiyorum . orada hep biz insanlar icin su soyleniyor.

"dusunun; ne kadar az dusuniyorsunuz"

insanin kafasinda dir aslinda tanri bence.
onu istedigimiz sekile biz sokiyoruz.

ha ben dinlere inanan biri degilim.
bir arkadasim hz muhammed in gelmis gecmis en buyuk kaptitalist oldugunu soylemisti. bu zaman da yasasaydi olacaklari dusunsene..

vardır ve güvenilirdirler, güvenmek istemeyen güvenmesin o ayrı mesele.

Yaratıcının varlığını birliğini peygamberler aracılığı ile yaydırmamış olsaydı bunu başka şekilde yapardı ama bu şekilde istemiş bu şekilde yapmış. En uygunu bu çünkü sende bende insanız sende ölümlüsün bende. Sen mucize sahibi olurken ben buna kayıtsız kalırsam benlik bir sorun demekki.

zaten soyle dusunuyorum neden yaratici korkunc biri olmali?
cocukken de dedigimizz gibi ben sadece allah tan korkarim.
bu tabir kafamda
kocaman beyaz sakllari olan gok gurultulu sesli birini tanri diye dusunmeme sebep olurdu.
sanirim gazabindan korkun ona gore davranin dusuncesi.

ama kurani kerim okudun mu bilmiyorum . orada hep biz insanlar icin su soyleniyor.

"dusunun; ne kadar az dusuniyorsunuz"

insanin kafasinda dir aslinda tanri bence.
onu istedigimiz sekile biz sokiyoruz.

ha ben dinlere inanan biri degilim.
bir arkadasim hz muhammed in gelmis gecmis en buyuk kaptitalist oldugunu soylemisti. bu zaman da yasasaydi olacaklari dusunsene..

Kuran-ı az-çok okudum,evet dediğin gibi ''düşünmeyi''söylüyor,ilk olarak''Oku''diyor zaten ama bir yandan da sorgulanması büyük bir günah gibi gösteriliyor.Tüm kitaplı dinlerde sorgulamak büyük günahmış gibi gösteriliyor ve hepsinde de korkuya dayalı bir sevgi isteniyor Tanrıya karşı ,halbuki sevgi ve korku zıt kavramlar.Bu zıtlıklardan dolayı aracılara karşı bir güven sorunu ortaya çıkıyor.Kaldı ki bence Tanrının varlığını kanıtlamak için bir aracıya ihtiyacı yok.O kadar büyükse zaten herkesin vicdanına ve kalbine kendisinin sevilmesini koyar.

kant'i dusun tanrinin varligina inanmasini saglayan seyleri dusun la
Dinde kuşkuya yer yoktur, kuşku duyuyorsan bi yerde yanlış yaptığını anlayıp dönmen gerek.
Çok anlamı olur,o zaman başta insanlar gerçekten insan olur,o zaman Tanrı gerçekten herkes tarafından sevilir,o zaman dünya cenent olur.Korku bencilliği besler,korku daha çok hata yaptırır.
Çok ütopik, samimi olmayan yapmacık bi sevgiden bahsedersin ki bu insanı tatmin etmez tanrıyı eder mi sen düşün.

Dinde kuşkuya yer yoktur, kuşku duyuyorsan bi yerde yanlış yaptığını anlayıp dönmen gerek.
.

kusku ya degil ama sorgulamaya yer vardir.her ne kadar hur irade den bahsedilse de sinirli bilincle bunu dusunmemize izin vermisse o halde vardir. varligini anlamak icin yoktur diyebilmek icin.

Çok ütopik, samimi olmayan yapmacık bi sevgiden bahsedersin ki bu insanı tatmin etmez tanrıyı eder mi sen düşün.
İşte bende diyorum ki Tanrı tarafından gönderilen aracılar Tanrıdan korkulmasını emrediyor.Asıl korkuyla harmanlanmış bir sevgi samimi bir sevgi olamaz.

kusku ya degil ama sorgulamaya yer vardir.her ne kadar hur irade den bahsedilse de sinirli bilincle bunu dusunmemize izin vermisse o halde vardir. varligini anlamak icin yoktur diyebilmek icin.

Neden oruç tutuyoruz diyebilirsin ama neden illa bu saatler arasında açıyoruz diye sorgulayamazsın.

İşte bende diyorum ki Tanrı tarafından gönderilen aracılar Tanrıdan korkulmasını emrediyor.Asıl korkuyla harmanlanmış bir sevgi samimi bir sevgi olamaz.

bize öğretilen o müdür. Sence Rahman ve Rahim olandan ne kadar korkabilirsin yada kötü anlamda korkabilirsin.

bize öğretilen o müdür. Sence Rahman ve Rahim olandan ne kadar korkabilirsin yada kötü anlamda korkabilirsin.

İşte öğretilen bu,nasıl emin olabiliriz Tanrının savaş istediğinden ve kendisinden korkmamızı istediğinden?Bence Tanrı kendisindne korkmak yerine gerçekten kendisini sevmemizi ister,savaş yerine insanların bu dünyayı cennete çevirmesini ister.

Neden oruç tutuyoruz diyebilirsin ama neden illa bu saatler arasında açıyoruz diye sorgulayamazsın.

oruc neden tutuyoruz dersem oruc tutmamin da bi anlami kalmamis olur. ama orucu neden tuttugumu sorup bunu kavramissam o halde sorun yok.

herkes oruc tutuyor diye tutmak diye birsey de var recep. anladin sen beni.

Gönderilen peygamberler korkun diyor da neden hep bu kısmı ele alıyoruz?. Allah'ın rahmeti boldur bağışlayıcıdır da deniliyor. Korkun demesinin sebebi Allah'ın istemediği şeyleri yapmaktan korkun çünkü gazabıda vardır deniliyor.

Örnek olarak bi komutan düşün, karşısında emrine amadesin, korkuyosun emrini yerine getirmezsen dayak yiyeceksin yada sürüneceksin yada herhangi bişey ama bide şöyle düşün. bi komutan var ama görmüyosun sadece varlığını biliyosun komutan var emrine karşı geldiğinde sana direk gazabını göstermiyo ne yaparsın bu sefer emrine uymamaya başlarsın. nasılsa birşey olmuyo görmüyom bile zaten diye.

buda onun gibi görünseydi ve yapılanlara direk karşılık verseydi. O zaman imtihan olmazdı ki. İnanmakla bitiyo herşey.

Gerek var. Çünkü zaten Allah'ın varlığına inanılmadı. Allah c.c ise peygamberleri gönderdi ki insan insana uysun diye. Peygamberlerin davranışları, konuşmaları vesaire bu insanlara örnek oldu.

Örneğin; önceden kız çocukları diri diri toprağa gömülürdü. Peygamber Efendimiz s.a.s kızını omzuna alıp, mekkede saatlerce gezdirmiş biridir.
Her peygamber ayrı bir sıfatla gönderildi ki onları örnek alalım. Onlar Allah'ın vaar olduğuna inandırdılar, Allahın müjdelerini getirdiler. Aslında biraz mantıklı bakılırsa anlaşılır.

Gelelim dini sorgulamaya.
Kuranda da geçiyor. Sorgulayın ayetleri,her şeyi ama sapıtmadan. Okuyun ve öğrenin. Sorguladı diye günaha girildi diye bir şey yok olamazda.
Bizim dinimizi zorlaştırıyorlar.
Benim çevremde ateit arkadaşlarım da var. Onlar genelde insanların yaptıklarına bakıp, islamı değiştirenlere bakıp beyinlerinin yok olmalarına vesile oluyorlar. Aslında en kolay din bizim dinimiz.
Çünkü Allah sadece ibadet edin ve iyi olun diyor.

Bunların gerçeğini öğrenmek için okumamız lazım. Kulaktan duyumlarla olmaz.

Gönderilen peygamberler korkun diyor da neden hep bu kısmı ele alıyoruz?. Allah'ın rahmeti boldur bağışlayıcıdır da deniliyor. Korkun demesinin sebebi Allah'ın istemediği şeyleri yapmaktan korkun çünkü gazabıda vardır deniliyor.

Örnek olarak bi komutan düşün, karşısında emrine amadesin, korkuyosun emrini yerine getirmezsen dayak yiyeceksin yada sürüneceksin yada herhangi bişey ama bide şöyle düşün. bi komutan var ama görmüyosun sadece varlığını biliyosun komutan var emrine karşı geldiğinde sana direk gazabını göstermiyo ne yaparsın bu sefer emrine uymamaya başlarsın. nasılsa birşey olmuyo görmüyom bile zaten diye.

buda onun gibi görünseydi ve yapılanlara direk karşılık verseydi. O zaman imtihan olmazdı ki. İnanmakla bitiyo herşey.

bu bir ihtiyac mi yoksa icten mi gelir iste bi nokta da kararsizim. soylediklerin ilk cevabimda var zaten..
kesinlikle katiliyorum.
ama hala ayrimina varamadigim kisim bu.

İşte öğretilen bu,nasıl emin olabiliriz Tanrının savaş istediğinden ve kendisinden korkmamızı istediğinden?Bence Tanrı kendisindne korkmak yerine gerçekten kendisini sevmemizi ister,savaş yerine insanların bu dünyayı cennete çevirmesini ister.
yapılan savaşlar tamamen dini yorumlamayla yapılmıştır ki bu yaratıcıyı kötü yapmaz.
"Size savaş açanlarla Allah yolunda çarpışın. Fakat haksız saldırıda bulunmayın. Çünkü Allah, haksız saldırıda bulunanları sevmez." der. Dini kendimizce yorumladığımız için bütün bu eziyet.
oruc neden tutuyoruz dersem oruc tutmamin da bi anlami kalmamis olur. ama orucu neden tuttugumu sorup bunu kavramissam o halde sorun yok.

herkes oruc tutuyor diye tutmak diye birsey de var recep. anladin sen beni.
O tamamen çevre baskısı ve alışkanlık sebebini sorgulamadan yaptığımız yığınla eylem var.

Geri