Tanrı Sadist mi.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:
(Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]

Allah'ın koyduğu kurallara bağlı kalarak hareket etmek yobazlık değildir; çizgiler kesindir, müminlerin o çizgilerin dışına çıkması imanlarına zarar verir. İmanı olmayan biri tabii ki istediğiyle evlenebilir, onun için sorun yoktur. Ancak inanan bir Müslümanın kiminle evleneceği ve kiminle evlenemeyeceği belli, bu konuda esneklik sağlanamıyor. Teşekkür ederim :)

Niye belli ? İnsanlar özgür değil ki bir kalıba sıkıştırılmış demek ki, bu bu tarz kişilerle evlenebilirsin harici olmaz, günah, haram, dinden çıkarsın. Normal mi bu ? Siz deruni bakıyorsunuz olaylara. Bir taraftan, bir inançtan.
Herkes deruni ve tek taraflı baktığı için bir sonuca varılamıyor zaten, böyle bakıldığı sürece de bir sonuca varılamaz.

Bakın yobazlığın tanımını bir daha okuyun, iyice bir araştırın esneklik yok diyorsunuz, yani kesin ve keskindir. Hayatta hiç bir şey kesin değildir. Bunun diğer adı at gözlükleriyle bakmaktır. Kusura bakmayın ama böyledir tanımı da yukarıda yaptım.
Ben mutlu bir alevi ile sünni bir çift görmedim ailecek, cümbür cemaat mesela.

(Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]

Peki ya erkeklerle ?

Olm İslam değil sorun. Din. Al bak en en sevimli Budistler bile nasıl bir **Spam/Adversiting** çocuğuna dönüyor. Onlar da bunu Allah için yapıyor. Bakınız IŞİD picleri

Bir bitmedi birader bu geyik de artık, rüzgara bak dokunamıyorsun o zaman allah var argümanı ne kadar saçmaysa, bak bunlar suçsuz yere ölen insanlar o zaman allah yok argümanı da bir o kadar saçma. Bu mu yani tezin ? Hepsini geçtim, sabaha kadar bana bunun gibi yüzbinlerce şey sunsan da ben inanıyorum, ötesi yok, vicdanım bunu gerektiriyor ve somut bir şeye de ihtiyaç duymuyorum.

+1 imzamı atarım.

Olm İslam değil sorun. Din. Al bak en en sevimli Budistler bile nasıl bir **Spam/Adversiting** çocuğuna dönüyor. Onlar da bunu Allah için yapıyor. Bakınız IŞİD picleri

Bana bu mukayese de sağlıklı gelmiyor açıkçası, kitleleri damgalamak yersiz. Dinin en büyük afyon olarak dikte edildiğinde hemfikiriz ama bu onu kötü bir şey yapmaz. Bak mesela geçen aleviler hakkında da güzel bir şeyler yazmıştın.

Bahsettiğiniz konudan başlıyorum. Etnisite ayrımı Nedir bilginiz var mı ? O başlıkta yapılan tamamen bu tanıma giriyor. Bu yobazlıktır, ayrımcılıktır ve bu düşünce bilinen literatürler arasında bir tek o sınıfa girer. Sizde çok iyi biliyorsunuz, Türkiye'de mezhep ayrımı ne kadar çok var. Bir şeye körü körüne inanan birisine yobaz deniyor işte bu yüzden yobaz diyorum. İnsanlarda karakterden ziyade dine bakılıyor ülkemiz de neden peki ? Neden sünni ile evlenecek, hristiyan olmaz, ateist olmaz. Neden peki ? Din yüzünden ince çizgiyi size anlatmaya çalışıyorum. İnsanlar için bu değişmez bir şey, ha deseler ki evlendirmem ama iyi insan olsa bakılır tamam. Ama bu düşünce o kadar sert ki asla olmaz, evlatlıktan reddilmelere kadar gidiyor. Yobazlık bu işte, daha fazla örnek verebilirim. Aslında komik olan böyle şeyler.
İnsanlar ayrışmış durumda, ben ayrıştırmıyorum gördüğünüz gibi peki ya siz ? Şöyle olsun böyle olsun gibi isteklerim yok. Bu dediklerimi iyice düşünün. Sizce bu dediklerimi yapanlar mı ayrıştırıyor. Yoksa ben mi ?
Diğer dediklerinize ek olarak, toplumun hali ve eğitim seviyesi gerçekten ortada, siyasiler ayrı bir komedi. Ülke zaten komedi bir halde, insanların birbirlerine hoş görüsü kalmadı. Zaten insanlar diyor artık yallah avrupaya diye. Açıkçası sık sık gidiyorum ben :)
Cumhuriyette Etnisite ayrımı yoktur, fakat toplumda vardır. Bu da ayrışmayı, ayrışma karşıt görüşleri, karşıt görüşlerin uçlarının çatışmasına dönüşür. Ülkemiz buraya doğru gidiyor bu gibi ayrımlar yüzünden.
İslamda ayrımcılık yoktu, herkes eşitti fakat burada bir tezatlık oluyor. Ha pardon o inananlar içindi, ee peki aleviler ? Şii ler ? Neden bunları ayrılıyorlar ? Tezatlık budur işte, maraş sivas çorum ve hala günümüz de olan şeyler buna örnektir. Asıl ayrışmayı yapanlar belli illa açıklamam mı gerekiyor ? Dünya da ne kadar terör örgütü varsa islam adıyla terör yapması ve bir kesimin zamanında bir avuç sinirli genç diyenleri, hizbullahı kurarak onu pkk nın üstüne sürende domuz bağlarıyla insanları öldürende kimin çıkarttığı belli. Bu örnekler bitmez sayın ashirel. Asıl yobazlık budur. Dediklerimi umarım anlamışsınızdır.

Size göre yobazlık olan şey bana göre değil diyorum size. Siz bana bunun yobazlık olduğunu dayatarak yobazlık etmiş oluyorsunuz farkında mısınız acaba? İnsanı cileden çıkarıyorsunuz. Ben bir dine mensubum ve benim dinimin belli yasakları, kuralları, haram ve helalleri var. Bırakın da bunlara uyup uymayacağıma, bu doğrultuda davranıp davranmayacağıma kendim karar vereyim. Müslümanım ama küfür ediyorsam bu benim problemim. Beni eleştirecekseniz eğer bir insanın küfür etmesinin yanlışlığından dem vurmanız gerekir, Müslümansın bir de kalkıp küfür ediyorsun değil. Evet Müslüman insan küfür etmemelidir lakin ettiğinde bunun yükü İslam'a yüklenmemelidir diyorum size. Siz bu tarz fırsatları bulunca direkt saldırmak amacıyla bu cümleleri çokça kuruyorsunuz oysa. Aynı şekilde dinim bana evlenmem gereken kişiler konusunda da kurallar koymuş. Buna uyup uymamak kendi tercihim, kimseyi ırgalamaz. Etnisite farklılıklarına saygısızlıklık değildir bu. Bir alevi ile, ateist ile, hıristiyan ya da başka dinden biri ile evlenmemeyi tercih etmek sadece bir tercihtir, hakaret değil. Kalkıp şahışlarına edilen kötü bir söz yok ortada. Bu körü körüne inanmak mıdır? Elbette değil neden öyle olsun? Mantığını anlayıp kabul ettikten sonra kime ne benim neye inandığımdan, kimi ne ilgilendirir? Ha sen kalkıp yanlışlığını kendince mantıklı bir çerçevede, uygun bir uslupta dile getirebilirsin. Lakin inananlar için yobaz vb sözler kullanamazsın, kimsenin haddi değil bu. İnsanları eğitim seviyesine göre dahi ayrıştırıyorsunuz siz yahu kalkıp ayrıştırmıyorum demeyin bana. Nightblue'nun üzerine gitmeyen kaç kişi var? Belki okuyamadı, belki maddi durumu yetersizdi ve küçük yaştan itibaren çalışmak zorunda kaldı? Belli şeyler belli yaştan sonra öğrenilmiyor, öğrenilse de kalıcı olmuyor ya da alışkanlıklar, istekler değişmiyor dolayısıyla bu adamın üzerine bu yönüyle gitmeniz o kadar saçma ki. Sanki herkes eşit sartlarda doğmuş ve yaşamış, her şey kişinin kendi elindeymiş de düzgün Türkçe kullanımını öğrenmemeyi kendi seçmiş gibi. Cidden can sıkıcı. Kimsenin eğitim seviyesi ile dalga geçmek de sizin haddinize değil oysa. Beğenmiyorsanız yüksek eğitim seviyesine sahip Avrupa'da kalmalısınız.

İslam'da ayrımcılık var. İnanmayanları geçtim inananlar arasında bile ast üst ilişkisi var lakin bu zenginliği, eğitim seviyesi, kültürü ile ölçülmüyor. Takva ile ölçülüyor. Şii'ler, aleviler diyorsunuz hala. Farklı isimlerle anılmak dahı bir ayrılığın sonucudur, ayrılık varsa ayrımcılık da olacaktır bazı hususlarda. Bu yobazlık değildir.
Asıl ayrışmayı yapanlar ortadaymış ya sabır. Yahu ben buna inanmak istiyorum o yüzden de inanıyorum desenize siz suna. Dini afyon görüp inananları sorgulamamak, yobazlık ve aptallıkla itham edip böyle saçma seylere bel bağlamanız ne komik. Yahu tüm dünyada islamifobi söz konusu evet peki baktığınız en çok ölen insanlar hangi dine mensup göremiyor musunuz cidden? Müslüman ülkelerinin üzerinde bombalar eksik mi olmuş ki? Ama bi ikiz kuleler yıkıldı diye tüm Müslümanlar terörist ilan edilebiliyor. Peki ya ölen once Müslüman cocuk, kadın, İNSAN? Rakamlar ortaya dökülse Müslümanlar mı daha çok öldürümüştür yoksa saydığınız örgütler mi daha çok insan öldürmüştür? Bunlara rağmen dünyaya hakim kılınan bu İslam korkusu gerçekçi mi yani? Oluşturulmaya çalışan algı ortada lakin bunlara ancak inanmak isteyen inanır. Asıl yobazlık tüm bunlara göz yumarak tüm suçu İslam'a yüklemektir çünkü bu aşırı faşizan bir düşüncenin ürünüdür. Din faşizmidir.

Hepimiz biraz yobaziz aslında hı?

By. :kaç::kaç:

Tanrı kavramını nasıl tanımladığınıza bağlı olarak değişiyor. Eğer siz Tanrı'ya insanoğlunun sahip olduğu gibi/olacağı gibi özellikler yüklerseniz, dediklerinizde haklısınız. Eğer onu ayrı bir kefeye koyarsanız, dedikleriniz geçersiz olur. Sayfaları boş bir zamanımda okuyacağım, daha önce birisi böyle bir düşünceyi yazıya döktüyse şimdiden özür diliyorum yinelediğim için.

Tanrı kavramını nasıl tanımladığınıza bağlı olarak değişiyor. Eğer siz Tanrı'ya insanoğlunun sahip olduğu gibi/olacağı gibi özellikler yüklerseniz, dediklerinizde haklısınız. Eğer onu ayrı bir kefeye koyarsanız, dedikleriniz geçersiz olur. Sayfaları boş bir zamanımda okuyacağım, daha önce birisi böyle bir düşünceyi yazıya döktüyse şimdiden özür diliyorum yinelediğim için.

İşin tuhaflığı orda başlıyor Tanrı insan gibi kızıp İnsanlar gibi lanet okuyor intikam duygusu taşıyor insan gibi yemin ediyor hata yapıyor sürekli Yeni kitaplar yeni Elçiler yolluyor yani konunun dışında lakin Tanrıyla sadece empati kuruyorum asırlardır Tanrı'lar insanları insanlar Tanrı'ları yaratıp durdu herşey insan denen canlı ile başladı şeytanda Tanrı'da insandır.

Allah var mı derken varlığından şüphe mi ediyorsunuz ?

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam,

Konu dağılmış noktalamaya geldim.
İşkenceler, cinayetler, tecavüzler, savaşlar, zalimlikler, felaketler ve daha bir çok şey bizim için imtihandır.
Bu tür kötülüklerle imtihan olduğumuz gibi iyiliklerlede imtihan oluruz. Varlık sağlık vb.
İman edenler bu dünyanın geçici olduğunu, asıl hayatın ahiret olduğunu ve dünya hayatının sadece bir imtihan alanı olduğunun bilincindedir.
Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunun bilincinde olan ve iman edenlere sunduğun şey çok saçma değil mi ?
Bizim görevimiz, nimetlere şükretmek, musibetlere sabretmektir.
İnsan kendi özgür iradesi ile yaptıklarından bizzat kendi sorumludur.
Sen kimi neyi suçluyorsun ?
Özgür iradenle bir düşün karar ver bakalım.

Ayet tartışanlar Muhkem ve Müteşabih ayet nedir biliyor musunuz ? Daha önce duydunuz mu ? Eminim bilmiyorsunuz araştırın bakalım.
İnsanlar sorgulamayı yanlış anlıyor sorgulamak adı altında reddediyor , küçümsüyor ve alay ediyor.
Beynin ve aklın hükmü varlığın madde boyutunun sınırları içindedir.
İman esaslarının mahiyet ve hakikatini araştırarak, taklidi değil tahkiki iman sahibi olmak gerek.

Saygılar :wink:

Ne güzel Müslümansın sen öyle hakarette sınır tanımıyorsun gene, yabani, gavur falan. Sahi gerçek İslam bu değil mi ? Kendinden olmayana üstüne tanımadığın birine hakaret etmek.
Yazmayı bilmeden insanlara hakaret etmek yeni bir adet olsa gerek.

Yabani konuyu açanın kullanıcı ismi, çok okuyorsun belli :)

Kişiler arasında Allahu azimuşşanın en ziyade buğz ettiği kimse, dine ve dindarlara azılı, şiddetli düşman olandır.

Bence Tanrı ateist.
Ne saçmalıklı şeyler yahu.
Nefisten iradeden akıldan bahseden olmuşsa ona katılıyorum su an.

Konu başlığının verdiği izlenim; Tanrı var ama sevmiyorum

(fikriyle çelişen kullanıcı)

Bazı insanların sırf dinin sorumluluklarını ağır bulduğu ve işine gelmediği için ateist olduğunu düşünüyorum. Bknz; konu sahibi. Hiç bir şahsi düşüncesi olmadığına ve yazıp, yazabileceği her şeyin internette birilerinin daha önce yazdığına eminim.

Birde şöyle bir şey var birilerinin sürekli din üstünden sözde komik espriler yapıp eğlenmeleri ve peşinden birisi onlara hakaret veya ters bir şey söylediğin de "işte müslüman" demeleri de ayrıca komik.

Forumsal ailesi tartışıyor.(temsili)

CYxmOOEWkAAxhtK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri