Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bir insan, ekip büyüttüğü patatesleri kaynatıp yese, yemeğini yapsa, püresini yapsa, hayvanlara yedirse bu zulüm olur mu? Başkalarının patatese niye böyle muamele ediyorsun demeye hakkı olur mu? Herkes malını istediği gibi kullanır. Mal kiminse söz sahibi odur. Kâinat ise Allahü teâlânındır. Bir insanın patates ekmesiyle mukayese edilemez. Patatesi insan yoktan var etmiyor. Allah'ın yarattığı toprakta yetiştiriyor. Buna rağmen patatesi istediği gibi kullanma yetkisine sahiptir. Allahü teâlâ ise kâinatı, içindeki insanları yoktan yaratmıştır. Bir insanın patatesi kullanma yetkisi kadar, Allahü teâlânın kâinatta ve insanlarda tasarruf hakkı yok mudur? Elbette vardır. Kimi yerden kaynar su, kimi yerden soğuk su çıkartır. Kimini zenci, kimini beyaz yaratır. Kimini uzun, kimini cüce yaratır. Kimini kör, kimini sağır yaratır. Kimini çocukken öldürür, kimini yaşlanınca. Mal onundur, niye böyle yarattın, niye böyle yapıyorsun demeye kimsenin hakkı olmaz. Bu tasarrufları, başka birinin malında yapsa, haksızlık olur. Kendi mülkündekini kullanıyor, başkasının malına, mülküne tecavüz etmiyor. Bir kimsenin ektiği patatesi püre yapmasına karışamazken, Allahü teâlânın işine karışmaya kimin yetkisi olabilir ki?
Herkes, her bakımdan eşit yaratılsaydı, büyük bir felaket olur, toplumlar olmazdı. İnsanlar, boy, renk, şekil, akıl, zenginlik, sıhhat, kuvvet, güzellik, ahlâk gibi her hususta, tornadan çıkmış gibi eşit, yani birbirinin aynı olunca milyarlarca insanı birbirinden ayırmak mümkün olmaz. Karı koca birbirini tanıyamaz, insan hanımı ile kızını ayırt edemez, hayat felç olur. Sırf bu şekil benzerliği bakımından, binlerce problem ortaya çıkar.
müslüman kalmak isteyen okur . yabani gibi gavur olmak isteyen okumaz
Tamam ilteber'in yaptigi yanlis lakin sen de yobaz diyorsun senin fikrinde olmayanlara, onu napcaz?Ne güzel Müslümansın sen öyle hakarette sınır tanımıyorsun gene, yabani, gavur falan. Sahi gerçek İslam bu değil mi ? Kendinden olmayana üstüne tanımadığın birine hakaret etmek.
Yazmayı bilmeden insanlara hakaret etmek yeni bir adet olsa gerek.
Tamam ilteber'in yaptigi yanlis lakin sen de yobaz diyorsun senin fikrinde olmayanlara, onu napcaz?![]()
ADAM İSLAMA SAVAŞ AÇMIŞ .Adama çiçek mi vereyim .
Kesinlikle katiliyorum ama ben senin İslam'a olur olmadik saldiran, İslam ve müslümanlara hakaret eden kimseye cikistigini ve yanlis yaptigini soyledigini hatirlamiyorum. Kaldi ki durmadan Yallah Arabistan'a diyip duruyordunuz. İslam'in bazi gerekleri var uymasak da ve bu gereklilikler çoğu zaman yasadigimiz toplumda pek uygulanmayan ya da uygulandiginda yobazlik olarak nitelendirilen şeyler. Siz de yallah diyerek buna vurgu yapıyorsunuz sürekli kimsenin durduk yere hakaret ettiği yok. Bu forumda İslam ve Muslumanlara hakaret edildiği kadar hicbir şeye hakaret edilmiyor bir kere. Sen yobaz'in kimlere soylendigini ve gerekliliğini savunuyorsun e o halde gavur da kullanılabilir eğer kişi gavurluk ediyorsa? Karsinda sürekli islam'a saldiran biri olursa o kişi gavurdur ama bence soylenmemelidir lakin sen gerekli yerde bazi kelimelerin kotu anlamlar da icerse kullanilmasi gerektiğini savunuyorsun bu düşüncenle.Benim fikrimde olmayanlar hakaret etmediği sürece yobaz demem, fakat dedikleri hakarete giderse derim. Böyle yapanlara başka şey denmez de ondan. Adı Yobazdır, yobaz sadece aşırı dincilere denmez, çok aşırı uç sol savunan ve ya sağ savunan birisi de yobaz olabilir. Ya da bir şeyi körü körüne savunan sorgulamayan insanlara denir.
Kesinlikle katiliyorum ama ben senin İslam'a olur olmadik saldiran, İslam ve müslümanlara hakaret eden kimseye cikistigini ve yanlis yaptigini hatirlamiyorum. Kaldi ki durmadan Yallah Arabistan'a diyip duruyordunuz. İslam'in bazi gerekleri var uymasak da ve bu gereklilikler çoğu zaman yasadigimiz toplumda pek uygulanmayan ya da uygulandiginda yobazlik olarak nitelendirilen şeyler. Siz de yallah diyerek buna vurgu yapıyorsunuz sürekli kimsenin durduk yere hakaret ettiği yok. Bu forumda İslam ve Muslumanlara hakaret edildiği kadar hicbir şeye hakaret edilmiyor bir kere. Sen yobaz'in kimlere soylendigini ve gerekliliğini savunuyorsun e o halde gavur da kullanılabilir eğer kişi gavurluk ediyorsa? Karsinda sürekli islam'a saldiran biri olursa o kişi gavurdur ama bence soylenmemelidir lakin sen gerekli yerde bazi kelimelerin kotu anlamlar da icerse kullanilmasi gerektiğini savunuyorsun bu düşüncenle.
Konuyu dagittim lakin suna dikkat ediyorum. Sanki fikirleri farkliliklari çok kucaklayici ve kabullenici bir haldesiniz de kendinize en ufak bir toz kondurmuyosunuz. Çoğul konuşuyorum çünkü bu tarz kişiler çoğunlukta. Gecen din canavarlastirir diyor adam kimseden ses yok. Bu ne demek? Sinirlenip hakaret ettim hemen tepki geldi. Olmuyor oyle.
ADAM İSLAMA SAVAŞ AÇMIŞ .Adama çiçek mi vereyim .Adamlar sabah akşam islama Allaha laf söylüyorlar .DinİN emrini yerine getirenleri arabistana yallah diyorlar.Her türlü hakareti EDİYORLAR .Sonra saygı hoşgörü Bekliyorlar .Biraz sizden görelim .Hiç göremedik .
Yorumlarımı takip ettiyseniz, çoğu tartışma konusunda sadece ortaya yorum yazıp çıkıyorum.
Ama şahıslara hakaret gördüğüm zaman, dayanamaz yorum yazarım. Benim için İnançlardan ziyade şahıslar önemlidir, insan önemlidir. Çünkü insanlığı kaybolmuş bir toplumda yaşıyoruz.
Burası bir cumhuriyet, oruç tutmayanlara hakaret edenlere, dini eleştirenlere, dondurma yiyorsun diye, mini etek giyiyorsun diye saldıran üstüne bir de bunları savunan insanlara,
Yallah Arabistan'a derim çünkü bunlar farklı bir sınıfa giriyor. Bir görüşü eleştirmek ile bir şahısa hakaret arasında ince bir çizgi vardır, bu çizgiyi aşan herkese gerekli cevabı veriyorum. Dini ya da dinsizliği eleştirebilirsin istediğin kadar sert olabilirsin ama kalkıp bir görüşü savunan insanlara gavurluk, bu dinsizlik vs. vs. gibi kelimelerle başlayınca hakarete girer. Etki her zaman tepkiyi doğurur.
Yobaz : Bir inanca dışarıyla etkileşime kapanacak şekilde kendisini kaptırmış kişi" anlamına da gelir bu bağlamda, satanistler, post-nihilistler bile "yobaz" olabilir. Amaç burada kelime değil, kelimelere takılmayın diye açıkladım.
Tartışma : Bir konuyla ilgili karşıt düşünceleri karşılıklı olarak öne sürme ve savunma. Bu her şey olabilir adam dine hakaret eder kalkıp cevabını sebepleriyle verirsin ama bu o şahısa hakaret etmen gerektiğini göstermez. Adam şahıslara hakaret ediyorsa şayet o zaman verebilirsin. Önemli olan insandır, bu benim görüşüm ve fikrim.
Fikirler çarpıştıkça büyür, fikirler yerine söze gücü yetmeyince öne çıkarılan hakaretler ise insanı küçültür.
İnançlardan çok sahıslar önemliyse eğer bir insanın inanç özgürlüğünü de savunabilmeli ve bu özgürlüğü saldırıya uğradığında şimdi nasıl karşı çıktıysanız aynı şekilde karşı çıkabilmelisiniz. Ben bu tarz tezatları görünce maalesef insanların samimiyetine inanmıyorum. Bu humanizm, hoşgörü, saygı sevgi, fikir özgürlüğü vs. kelimelerini ağzından düşürmeyip sadece olaylara tek taraflı yaklaşıldığını görüyorum cunku.
Evet bu saydığınız şeyler yanlış lakin bu kişilerin kusurlarını ve yanlışlarını eleştirmek yerine neden bu başlıklar altında İslam'a ve Müslümanlara saldırı yapılıyor? Şimdi ben bir lgbt, ateist vs yaptığı bir şeyi genele yayarak hakaret etsem ya da eleştirsem zorunuza gitmeyecek mi gerçekten? Yallah Arabistan'a diye bir şey yok. Bu ülke Cumhuriyet ülkesi olabilir lakin çoğunluğunun da Müslüman olduğu ya da kendini öyle tanımladığı bir ülke. O halde biz de Avrupayi istekleri olan, Avrupa özentisi olan insanlara yallah Avrupa'ya diyelim? Böyle bir yere varılmaz. Eleştirirken kişi bazında kalmayı öğrenmeniz gerekiyor. Geçen gün sunni-alevi evliliği konusunda "evlenemezler" olarak düşünenleri de yobaz ilan ettiniz mesela. Size ne? Kişi neden kendi vicdanı ve inancı doğrultusunda istediğini düşünemesin ki?.