Tanrı Sadist mi.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ashriel
Çileden çıkıyorsunuz ? Çıkın o zaman tek yapabildiğiniz buysa. İstediğim zaman gidebiliyorum sorun yok benim için :) Avrupa konusunda.

Sosyoloji güzel bir şey okumanızı tavsiye ederim etnisite konusunda güzel şeyler var. Ayrıca ;
Etnisite'yi daha güzel anlamak için ;

Ethnicity: Anthropological Constructions - Marcus Banks
Ethnicity: Source of Strength? Source of Conflict? - John Milton Yinger
Ethnicity: Theory and Experience - Daniel Patrick Moynihan

Okumanızı tavsiye ederim.

Hayatınızda başarılar.
By by. :hi:

Başlık için not : Kötü olan Tanrı değil insanlardır, insanlar yaptıkları zulümleri Tanrı adına yaptıklarını söylüyorlar. Hata Tanrı'da değil, insanda.

Ashriel
Çileden çıkıyorsunuz ? Çıkın o zaman tek yapabildiğiniz buysa. Kimseyi ırgalamaz bu lafınızı sevdim.
O zaman birisi dine hakaret ettiğinde ortalığı velveleye vermeyeceksiniz, hakaret etmeden susacaksınız ya da çürüteceksiniz, o da onun görüşü.
Dinsizliği eleştirirken mümkünse hava var ama dokunamıyorsun demekten öteye gidilmesi gerekiyor. At gözlükleriniz ile size hayatınızda başarılar. :hi:
By by.

Başlık için not : Kötü olan Tanrı değil insanlardır, insanlar yaptıkları zulümleri Tanrı adına yaptıklarını söylüyorlar. Hata Tanrı'da değil, insanda.
Ben cikacaktim ama belli ki siz cikmissiniz sizjwjw.
Dünyaya tek pencereden bakarak objektif de olamazsiniz, insanlıktan da bahsedemezsiniz. Öyle olduğumuza inandirirsiniz ancak kendinizi. Farkliliklari farklı olduğunu bilerek kabullenmek gerekir, homojen hale getirmeye calismamak. Farkliliklar öcü değildir lakin bu farkliliklarin insana yukledigi sorumluluklar da farklidir dolayisiyla bu doğrultuda yasamasi kimseyi ilgilendirmez. Yeter ki bir baskasinin hakki, ozgurlugu gasp olunmasin yeter ki bir başkasi maddi ve manevi bir zarara ugramasin. Yani birakalim herkes istediği gibi yasasin. İstiyorsa yobaz olsun, istiyorsa at gözlüğü taksin. Kalkip dine hakaret edilirse velveleye vermeyin diyorsunuz hala. İsin puf noktası hakaret etmemek, kabullenmek ve o doğrultuda hareket etmek diyorum ama kime diyorum.
At gözlüğü takmasam ateist olurdum di mi sxjsn. Ne komik.

Edit: mesaji degistirmissin. anlamadigim şey su, bi kişi size karsi neden inancini savunmak zorunda birakiliyor? Siz ister misiniz önünüze gelen size neden ateizm diyip inancsizliginizi sorgulasin ve bunu yaparken dalga geçip alayci bir üslup kullansin? Azicik empati yahu zor degil ki.

Yabani , senin ateistliğin ruhunun arabeskliğinden hep :T:
'Tanrım bana acı çektiriyorsun öyle ise seni red ediyorum ^^

Ben cikacaktim ama belli ki siz cikmissiniz sizjwjw.
Dünyaya tek pencereden bakarak objektif de olamazsiniz, insanlıktan da bahsedemezsiniz. Öyle olduğumuza inandirirsiniz ancak kendinizi. Farkliliklari farklı olduğunu bilerek kabullenmek gerekir, homojen hale getirmeye calismamak. Farkliliklar öcü değildir lakin bu farkliliklarin insana yukledigi sorumluluklar da farklidir dolayisiyla bu doğrultuda yasamasi kimseyi ilgilendirmez. Yeter ki bir baskasinin hakki, ozgurlugu gasp olunmasin yeter ki bir başkasi maddi ve manevi bir zarara ugramasin. Yani birakalim herkes istediği gibi yasasin. İstiyorsa yobaz olsun, istiyorsa at gözlüğü taksin. Kalkip dine hakaret edilirse velveleye vermeyin diyorsunuz hala. İsin puf noktası hakaret etmemek, kabullenmek ve o doğrultuda hareket etmek diyorum ama kime diyorum.
At gözlüğü takmasam ateist olurdum di mi sxjsn. Ne komik.

Edit: mesaji degistirmissin. anlamadigim şey su, bi kişi size karsi neden inancini savunmak zorunda birakiliyor? Siz ister misiniz önünüze gelen size neden ateizm diyip inancsizliginizi sorgulasin ve bunu yaparken dalga geçip alayci bir üslup kullansin? Azicik empati yahu zor degil ki.

Mesajı değiştirdim, kendi yazdığım üslubu beğenmedim. Sert geldi, yersiz olduğunu düşündüm ve değiştirdim. Dediğim kaynakları okuduktan sonra sorularınıza cevap alacaksınız buradan yazmaya kalksam 100 sayfa eder gereksiz uzar. Zaten gereksiz uzadı yeteri kadar.
Şimdi doğruları yazdınız.
Ayrıca ateist olmak için bayağı okumanız gerekiyor o seviyeye gelmek için, ateist olmak zor iş.
Şahsen ben değilim okumayı denerseniz belki olabilirsiniz.

Bin kere de mesaj değiştirdiniz KSHMR, karar verip öyle onaylasaydiniz keşke.
Bu arada sosyoloji mezunuyum.
Yine bu arada bu tartışma burada bitti benim için. Siz renginizi belli ettiniz sonradan degistirmeniz manasiz.
İyi forumlar. :)

Okumayayim da teist kalayim ben, memnunum inancimdan. Öneri için tskler. ^^

Ashriel Herkesin rengi belli sizinde öyle :)
Pardon da sabahtan aksama egonuzu şişirmek adina kendinizi övüp birilerini yerme pesindesiniz ki ilk zamanlar bu nedenle bana hayli antipatik gelmistiniz cunku ben kendi ile dalga geçebilen, mütevazı, kusurlari olduğunun farkinda olan ve bunlarla barisik olup dile getirmekten cekinmeyen insanlari severim mükemmellik abidesi olduğunu sürekli vurgulayanlari değil. Sonradan on yargili yaklastigimi düşündüm lakin yanilmamisim, en ufak bir tahrikte o agir imajiniz bozuldu ajznsks.

Neyse ben ve at gozlugum daha fazla keyfinizi kacirmak istemem, iyi geceler. ^^

Pardon da sabahtan aksama egonuzu şişirmek adina kendinizi övüp birilerini yerme pesindesiniz ki ilk zamanlar bu nedenle bana hayli antipatik gelmistiniz cunku ben kendi ile dalga geçebilen, mütevazı, kusurlari olduğunun farkinda olan ve bunlarla barisik olup dile getirmekten cekinmeyen insanlari severim mükemmellik abidesi olduğunu sürekli vurgulayanlari değil. Sonradan on yargili yaklastigimi düşündüm lakin yanilmamisim, en ufak bir tahrikte o agir imajiniz bozuldu ajznsks.

Neyse ben ve at gozlugum daha fazla keyfinizi kacirmak istemem, iyi geceler. ^^

Etki tepki meselesi ne ekersen onu biçersin. :hi: :)
Ayrıca özeleştiri yapmakta bir meziyettir. Orada yaptığım oydu tavsiye ederim size de.

İyi geceler ^^

Konu ortada Su üzücü olaylarıda Allah'a baglamak nasıl bir sıg düşüncedir nasıl bir akıl tutulmasıdır kızsam mı aglasam mı bu gibi insanları cozemedim bunlar bir konu atayım ortaya da nasıl olursa olsun kezza bir arkadasımız bunun yüzünden banlanmıs bunun gibi dinsizlerle mümkünmertebe tartısmamak lazım yada dikkatli olmak lazım amacına ulasmıs 6 sayfa dolmuıs rahat bir şekilde forumda Propaganda yapmıs + bir müslümanı banlatmayı basarmıs.

Allah hidayet versin konuyu acana

Selam,

Konu dağılmış noktalamaya geldim.
İşkenceler, cinayetler, tecavüzler, savaşlar, zalimlikler, felaketler ve daha bir çok şey bizim için imtihandır.
Bu tür kötülüklerle imtihan olduğumuz gibi iyiliklerlede imtihan oluruz. Varlık sağlık vb.
İman edenler bu dünyanın geçici olduğunu, asıl hayatın ahiret olduğunu ve dünya hayatının sadece bir imtihan alanı olduğunun bilincindedir.
Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunun bilincinde olan ve iman edenlere sunduğun şey çok saçma değil mi ?
Bizim görevimiz, nimetlere şükretmek, musibetlere sabretmektir.
İnsan kendi özgür iradesi ile yaptıklarından bizzat kendi sorumludur.
Sen kimi neyi suçluyorsun ?
Özgür iradenle bir düşün karar ver bakalım.

Ayet tartışanlar Muhkem ve Müteşabih ayet nedir biliyor musunuz ? Daha önce duydunuz mu ? Eminim bilmiyorsunuz araştırın bakalım.
İnsanlar sorgulamayı yanlış anlıyor sorgulamak adı altında reddediyor , küçümsüyor ve alay ediyor.
Beynin ve aklın hükmü varlığın madde boyutunun sınırları içindedir.
İman esaslarının mahiyet ve hakikatini araştırarak, taklidi değil tahkiki iman sahibi olmak gerek.

Saygılar :wink:

Konu kapanmamış,
:bekle

Sevgili Akers, soruyu kavrayamamışsınız. Sizin dediğiniz kısımlarda, Tanrı'nın bizim açımızdan oluşan algı sonucunda adaletli, iyi, vb. şekilde davranmaması onun sadist olup olamayacağı ile ilgiliydi soru.

Konu ortada Su üzücü olaylarıda Allah'a baglamak nasıl bir sıg düşüncedir nasıl bir akıl tutulmasıdır kızsam mı aglasam mı bu gibi insanları cozemedim bunlar bir konu atayım ortaya da nasıl olursa olsun kezza bir arkadasımız bunun yüzünden banlanmıs bunun gibi dinsizlerle mümkünmertebe tartısmamak lazım yada dikkatli olmak lazım amacına ulasmıs 6 sayfa dolmuıs rahat bir şekilde forumda Propaganda yapmıs + bir müslümanı banlatmayı basarmıs.

Allah hidayet versin konuyu acana

Benide dinsiz yaptın ya night helal olsun konuyu anlamamışsın arkadaşında gavur diyor sen gibi neyse kalp kırmayım

Insanlarin pisligini nefsine yenilmesini poh pohuna bir cana kiymasini ALLAH'a yuklemekde neymis?

Halbuki iki.metre cukur 2 metre kumas...gecmis olsun...

Insanlik öldu insanlik....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri