Tanrı Parçacığı!

Konu sahibi son olarak 4254 gün önce görüldü
verdigin cevaplardan ne kadar kibirli oldugunu anlayacak kapasitem var.
insan tavirlaeiyla da kibirli davranir alenen belli etmesine gerek yok.forum da sen varsin diye oturup tanri parcacigini tartisamayacak mi insanlar?
madem konu hakkinda bilgin yok o halde izle alakasiz post atan siz olmazsiniz boylece.

Ya hadi bi yürü git. Şuraya bak bi iki satir yazdin ne alaka var ne bağlanti. Burda kim tanri parçacigini tartişiyor. Attiğim önceki postlari oku ondan sonra yorum at.

ha turklerin musluman olmasi dine benzedigi icin oldu oyle miii??
saka misin?
ac talkan katliamini bi oku once.
maria puder yazmayi ogrendikten sonra

İsmini yazmayı öğrenmek zorunda değilim sana da metinimde benzerlik olması bir etkendi yazdım sen okumayı öğrenince bir daha oku hemen geçme olamıştır dedim ve burada Türkleri bana savunurken bil kullandığın isim Türkçe değil ilk önce gel benim ismimden feyz al ;)

Arkadaşlar ne olur sakin ..
Keşke İslam ümmeti şu deneyi yapanlar olmuş olsalardı .. ALLAH'ın varlığını akıl ve bilim yolu ile ispatlamak İslam'a ters değil inanın .. Rabbimiz Kuran'da bir çok ayette " hiç akıl etmiyor musunuz ? " diye sorar ..
Biz maalesef irdelemekten ve araştırmaktan uzaklaştığımız için bugün bu haldeyiz ..

Türklerde tanrı kavramı Allah' belirtmez bence evinin kapısını penceresini aç cahilliğinin buram buram kokusunu nurdan hissediyorum sen Türkleri tanırsın birde değil mi Türklerde Tanrı yani Tengri yada Gök Tengri dir ve sadece göklerde olduğuna inanılır eski Türk kavimleri sadece dinde benzerlik olduğu için Müslümanlığı kabul etmiştir ve kolay da olmamıştır Türklerin Müslüman olması kulaktan dolma bilgilerle gelme buraya oku,araştır bak öyle yaz ;) Marla puder

Şii o eski türk kavimleri ne kadar eski mesela?

Cernde çalışan bilim adamları evrenin sırrını çözmeye çalışırken evrenin bir parçası olan insanoğlu bunun farkında değildi.

cihat ilan edilmiş konuda, kan gövdeyi götürmüş, katliam çıkmış :D

takıldığım iki nokta var, birincisi efendim türklerin kendi dinine çok benziyor diye müslüman olması, allah aşkına büyük dinlerde birbirine benzemeyen hangisi acaba ? olayı bir hayal et şimdi, arkadaşın geliyor, - olum geçen televizyonda bir din gördüm müslümanlığa da çok benziyor onlarda da tek tanrı var, bizde de , onlarda da cennet cehennem var bizde de napalım ?
- bir de bunu deneyelim lan nolacak. asdklasldkjasd

ikinci nokta da tanrı/allah mevzusu ki en az yukarıdaki kadar komik bu da. neyse tanrı diyenleri taşlayarak bir kez daha dini kurtardık, ümmet olarak sizlere çok minnettarız saygıdeğer silahşör din kardeşlerim

Türklerde tanrı kavramı Allah' belirtmez bence evinin kapısını penceresini aç cahilliğinin buram buram kokusunu nurdan hissediyorum sen Türkleri tanırsın birde değil mi Türklerde Tanrı yani Tengri yada Gök Tengri dir ve sadece göklerde olduğuna inanılır eski Türk kavimleri sadece dinde benzerlik olduğu için Müslümanlığı kabul etmiştir ve kolay da olmamıştır Türklerin Müslüman olması kulaktan dolma bilgilerle gelme buraya oku,araştır bak öyle yaz ;) Marla puder

KılıçArslan'ın yazdıklarına ek olarak ; Türkler ya da daha da eski isimleriyle Törgler hiç bir zaman putlara tapmamışlardır .. Köle sınıfı oluşturmamışlardır .. Sağlam ve bozulmaz örfi kurallar üzerine yaşamışlardır .. İslam öncesi Türklerin yaşantıları gerçekten de İslam toplumu yaşayışına benzerlik gösterir ..

Kuran'da 28 peygamberin ismi geçmesine karşın ALLAH'ü Tealanın çok daha fazla sayıda peygamber gönderdiği bir gerçektir ..

“Her ümmetin bir Peygamberi vardır. Peygamberleri kendilerine gelince, aralarında adaletle hükmedilir, hiç birine zulmedilmez”(Yunus, 10/47)

Hatta sahih bir hadiste de belirtildiği gibi yeryüzüne 125 bin civarında peygamber geldiği efendimiz tarafından haber verilmiştir .. Dolayısıyla İslam öncesi Türklere de peygamber gelmiş olma ihtimali kuvvetlidir ..
Müslüman Araplarla Türkler ilk kez Hz.Osman zamanında karşılaşmışlar ve aralarında şiddetli savaşlar olmuştur .. Özellikle Türgişler Arap ordularının ilerleyişini ciddi ölçüde yavaşlatmışlardır .. Sonunda Türklerinde en büyük düşmanı olan Çinliler ile Arapların karşı karşıya geldikleri an Türkler Arapların safında yer alarak Müslümanlar ile sıcak ilişkilerin kurulması bu dönemde hız kazanmıştır ..

Karluk-Yagma ve Çiğil Türk boylarının oluşturduğu Karahanlı devleti ise dedem Satuk Buğra Han'ın öncülüğünde ilk Müslüman Türkler olma özelliğini kazanmışlardır ..

KılıçArslan'ın yazdıklarına ek olarak ; Türkler ya da daha da eski isimleriyle Törgler hiç bir zaman putlara tapmamışlardır .. Köle sınıfı oluşturmamışlardır .. Sağlam ve bozulmaz örfi kurallar üzerine yaşamışlardır .. İslam öncesi Türklerin yaşantıları gerçekten de İslam toplumu yaşayışına benzerlik gösterir ..

Kuran'da 28 peygamberin ismi geçmesine karşın ALLAH'ü Tealanın çok daha fazla sayıda peygamber gönderdiği bir gerçektir ..

“Her ümmetin bir Peygamberi vardır. Peygamberleri kendilerine gelince, aralarında adaletle hükmedilir, hiç birine zulmedilmez”(Yunus, 10/47)

Hatta sahih bir hadiste de belirtildiği gibi yeryüzüne 125 bin civarında peygamber geldiği efendimiz tarafından haber verilmiştir .. Dolayısıyla İslam öncesi Türklere de peygamber gelmiş olma ihtimali kuvvetlidir ..
Müslüman Araplarla Türkler ilk kez Hz.Osman zamanında karşılaşmışlar ve aralarında şiddetli savaşlar olmuştur .. Özellikle Türgişler Arap ordularının ilerleyişini ciddi ölçüde yavaşlatmışlardır .. Sonunda Türklerinde en büyük düşmanı olan Çinliler ile Arapların karşı karşıya geldikleri an Türkler Arapların safında yer alarak Müslümanlar ile sıcak ilişkilerin kurulması bu dönemde hız kazanmıştır ..

Karluk-Yagma ve Çiğil Türk boylarının oluşturduğu Karahanlı devleti ise dedem Satuk Buğra Han'ın öncülüğünde ilk Müslüman Türkler olma özelliğini kazanmışlardır ..

Keşke herkes böyle bilgilere sahip olup yazsa tek bildikleri muhalefet

Halk arasinda biz bunlara "eksik" ve "değişik" diyoruz. Tuhaf tuhaf konuşur ve saçma saçma şeylerle espiri yaptiklarini sanarlar :)

Yıllardır diyorlar, İnşallah faydalı bişeyler olur

Tanrı parçacığını söyleyelim bulmasınlar bence.İyiyiz biz böyle akshkajs

bence aynı oksijeni soluyan insanların bazılarının beynine yaptığı yan etkileri bulsunlar tanrı parçacığından önce, mesela sen, ben ve diğerleri eksik veya değişik olabiliyorken diğerleri nasıl bu kadar zeka küpü ve 4/4lük mükemmel insan olabiliyor ?

Kaldirabilirmisin bunu bilmiyorum ama hakikaten başlangic için çok iyi bir nokta. Hadi size iyi dersler.

Daha önce de denemişlerdi :) Yenilen pehlivan güreşe doymazmış , denesinler bakalım

Geri