Tanrı Parçacığı!

Konu sahibi son olarak 4252 gün önce görüldü
İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi CERN’de bulunduğu ‘ümit’ edilen ‘Tanrı Parçacığı’ ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.
Biliminsanları, geçen temmuz ayında Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’ndan (BHÇ) elde edilen sonuçlarla maddeye kütle verdiği düşünülen ‘Higgs Bozonu’ ya da ‘Tanrı Parçacığı’ diye bilinen atomaltı parçacığına benzer bir partikül bulduklarını açıklamış ancak kesin sonuç vermemişti. İtalya’daki fizik uzmanları ise, binlerce kontrolden sonra, bulunan partikülün ‘Tanrı Parçacığı’ olup olmadığıyla ilgili sonuca ‘oldukça’ yaklaştıklarını açıkladılar. Higgs Bozonu, evrene yayılan, görünmez bir enerji alanında oluşturulduğu sanılan atomaltı bir unsur. Bu parçacık maddenin oluşumunu anlamada kilit öneme sahip. Bozonun evrendeki her şeye kütle kazandırdığı düşünülüyor.

Hadi değişik birşey olsun! bütün bildiklerimizi unutalımm

Dünya nelerle uğraşıyor ve biz hala birbirimizi yiyoruz.

bizimkiler de şu an allah'a tanrı demenin yanlış olduğunu anlatıyolardı iyi geldi üstüne

Ben Tanrı yazarken o maddenin ismini kullanmak amacında yazdım Yüksel bey

birader bey değilim ben. zaten seni değil onları eleştirdim :D

acaba bu konuyu okuyup da "iyi iyi allah değil tanrı parçacığıymış" diyen olur mu? :D

Bir avuç inançsizin bu tarz konulari paylaşmalari ne kadar saçma. Inançlilarin acaba yanlişmi doğrumu tartişmasiyla söylediği Tanri'yi siz alay konusu yapamazsiniz.

Ve la entüm abidüne ma abüd ..
Ve la ene abidüne ma abettüm ..

hep aynı haberler..

yaklaştılar.. yaklaştılar.. bulmak üzereler..

hani nerde la bu:zuha:

2 saattir gülüyorum ahaha adam tanrı parçacığı deneyine gereksiz demiş, öbürü forumda dua edenleri eleştirdiğim için islamı eleştirdim sanmış :D

Tanri parçaciği diye verilen isim hakimkaten gereksiz ama benim gereksiz diye altini çizdiğim konu inançsilarin neden Tanri ve Allah isimlerinin söylemleri arasinda dalga geçtikleri. Kim ne derse desin bu hiç bir inançsizi ilgilendirmes. Merak eden veya dine meğillenen inançsiz varsa açar bakar kitabi orda okur. Ama yorumunu yapmak onlarin haklari değil.

Tanri parçaciği diye verilen isim hakimkaten gereksiz ama benim gereksiz diye altini çizdiğim konu inançsilarin neden Tanri ve Allah isimlerinin söylemleri arasinda dalga geçtikleri. Kim ne derse desin bu hiç bir inançsizi ilgilendirmes. Merak eden veya dine meğillenen inançsiz varsa açar bakar kitabi orda okur. Ama yorumunu yapmak onlarin haklari değil.

sakin ol. okumadan önce 10 kere yavaş yavaş nefes al. öfkeni dizginle. kendini yemyeşil bir ovada hisset.

şimdi oku. tanrıyla allahla falan dalga geçmiyoruz olum yanlış anlamışsın sen, allah'a tanrı denmez diyen insanların ne kadar boş işler peşinde olduğunu anlatıyoruz, kapiş?

Geri