teksas tombis
Bronz Üye
. muhtaç olan akbaba kartal aslan çakal yılan olsa yardım ederim . kalbim taşlaşmadı .
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
3-4 milyon Suriyeliden, 500'u suc islemis olsun. Senin gonlun olsun. Gordugunuz gibi yine azinlikta.
Ne dusunurseniz dusunun, en azindam savas bitene kadar Suriyeliler burda kalacak nasilsa. Kaliyor, kalmali da.
Bir insan yardima muhtacsa, yardim edilmeli. Bunun Suriyeli olmasi ile alakasi yok. Iraktaki Turkmenler, Rusya savasi devam etseydi Ukraynalilar vs. buna musluman olmayan toplumlar da dahil. Muhtac olan insanlara yardim etmek, elimizi siyasi olarak ta guclendirir.
Ote yandan, ben kimseye acimiyorum. Ulkelerarasi yapilan her yardimda çikar vardir. Hepsinde
Yaşlılar hastalar kadınlar çocuklar ülkeye alınmalı destek olunmalıydı onlara geçen hakkım varsa helal olsun.Ama sokakta gezip duran huzur kaçıran zibidilerden kime hakkım geçiyor ve kim bu hakkın geçmesine izin veriyorsa haram zıkkım olsun.Bunlar ülkemde olsun istemiyorum.Kendi topraklarına sahip çıkmayıp kaçan kimseler ilk fırsatta bizi de sırtımızdan vuracaklardır.Bu ırkçılık değil kimse yanlış anlamasın.
Ama sokakta gezip duran huzur kaçıran zibidilerden kime hakkım geçiyor ve kim bu hakkın geçmesine izin veriyorsa haram zıkkım olsun.Bunlar ülkemde olsun istemiyorum.
Baktim simdi. Detayi ile ilgili bilgi vermemisler. Yalniz konunun Suriyelilerle alakasi yok. Olan ekmegine bakan Suriyelilere oldu. Bakanin aciklamasinin haberleri yapilmis bile. Google'dan bulabilirsiniz.
Bu tarz kiskirtmalar sonucunda, siz farkli bir ulkede bu durumla karsilassaniz neler yapabilirsiniz, bir bunu dusunun.
![]()
Matematik konusunda çok kötü değilimdir aslında. Sınavlarda 1-2 soru dışında genelde full çekiyordum. Karnelerimde de iyidir. Bana 500 adet çıkan olay gösterebilirseniz, görelim. Bir şeyin var olmadığı değil, var olduğu kanıtlanır. Suriyelilerin işlediği suçların azınlıkta olmadığını söylüyorsanız, kaç tane suç işlendiğini, varsa haberlerin linklerini, verdiğiniz haber linklerinin hangisinin doğru hangisinin provakasyon olduğunu, varsa resmi belgeleri veya kaynağını nereden buluyorsanız, bunları paylaşmalısınız. Yoksa herkes kendi kafasına göre argüman üretebilir. Kanıtsız konuşmak yersiz.
Sadece kayıtlı olan 3 milyon Suriyeliden kaçı suçlu olursa olsun azınlıkta kalacaktır. Öte yandan, şu dediğimi tekrarlamalıyım: "Kişisel olarak işlenen suçlar için tüm topluluk zan altında bırakılamaz." Zaten "Suriyeliler gönderilsin." demiyorsanız da problem yok demektir.
Ben vicdan yapmıyorum. Kişisel olarak duygusal davrandığım bir konu değil bu.
Aslında çelişki olduğunu iddia ettiğin şeyi, şu an sadece sen yazdın. Sana göre çelişki olabilir. Bana göre, her iki paragrafta da aynı şeyden bahsediliyor.
Her ne kadar yardımın karşılık olanı da var olsa da, ben orada karşılıklı bir yardımdan bahsetmemişim zaten. Bahsettiğiniz o amaç güdülmeyen yardımlar bireysel olabilir. Ülkeler arasında yardım adı alınta yapılan her alışverişte, bir çıkar söz konusudur. Buna ülkeler arasında, kelime olarak yardım denir. Sen ticaret diyebilirsin.
Tabi ki, hala aynı şeyi savunuyorum. Türkiye, bir Avrupa ülkesi olarak Avrupa Birliği'nde değilse, Suudi Arabistan da, muhtemel bir Türk-İslam Birliği ülkeleri arasında yer edinemeyebilir. Mesela tam da şu andaki dış siyaset ile.