suriyelilerden şimdiye kadar ne öğrendik

Konu sahibi son olarak 2426 gün önce görüldü
Genel olarak öğrenilenlere bakılınca, otobüste vs. yüksek sesle telefonda konuşuyorlarmış. E bunu sende yapıyordun zaten, onlar geldikten sonra olan birşey değil ki? Kürtler burada çok uzun zamandır varmış, Suriyeliler yakında gidiciymiş. Adam istiyor ki o topraklar üzerinde kendisi ve eşek dışında başka canlı yaşamasın.

Hayır şunu anlamıyorum. Adamlarla aynı kültürü, aynı dini paylaşıyorsun. Onlarda da küçük yaşta çocuk evliliği var sende de. Onlarda da parkta öpüşenler dövülüyor sende de. Onlarda da cahiliyet master sende de. Mesela onlardan ne farkın var da seni asimile ediyor aw? Onların yaptığı her pisliği senin halkında yapıyor zaten.

Bak bunları bir avrupalı söylese anlarım. Adamların bir sistemi, farklı bir kültürü var. Kızları evden kaçtı diye üzerlerine mermi boşaltmıyorlar. Da senin bu adamlardan ne farkın var de bana? Sende ortadoğulusun o da. Ahaha ulan bi de kendilerini üstün görmüyorlar mı ölüyorum ya. Kendilerine negatif yönde ayrımcılık yapıldığını iddia eden Kürtlerinde şimdi aynısını suriyelilere yapması ayrı bir ironi tabii.

karanlıkta kalmış atasözlerini gün yüzüne çıkarmakta yardımcı oldular.

bknz: acıma yetime döner koyar g.tüne
yüz verdik aliye gelip sıçtı halıya

gibi gibi.

ülkenize sahip çıkın
çıkmazsan gelen vurur
giden vurur
olan yine sana olur

Elin davarından ne öğrenilir?

Ya istiklal ya ölüm.

Eski toplumsal ortamın kıymetini yeterince bilmediğimizi.

Savassakta acta kalsak sevisip bocek gibi uremeliyiz. Tek ogrendigim sey

Ne ögrencem arabtan la. Üstün ırkım ben.

Geri