suriyelilerden şimdiye kadar ne öğrendik

Konu sahibi son olarak 2419 gün önce görüldü
toplu tasimalarda bağıra çağıra konuşup, insanlardan ricasız özürsüz hareket etmek ve leş ticaret anlayışı.

Cok cok hizli adapte oluyorlar yeni hayatlara ve hizli uyum saglayabiliyorlar. 10 senede dil ogrenemeyen bir Turk ile 1 senede akici dil ogrenen bir Suriyeli misal.

Savaş halindeki bir ülkenin vatandaşlarının ne hallere düşebileceklerini.
Bknz
suriyeli-mülteciler-1.jpg

Aşkı öğrendik adamları dövmeyin artık

Sayelerinde mülteci gibi yaşıyoruz *♀️

6-7 eylul olaylarindan Suriyeli'lere
aslinda enteresan

Pozitif yöndeki bu ayrımcılığın dozu ayarlanamadıği için bu denli öfkeli halk.
Tasvip etmediğim davranışı eleştiririm yapanın Suriyeli çıkması beni ırkçı yapmaz ve bu Suriyeli olmak ayrıntısı herhangi bir şeyin ölçütü değildir.
Senelerdir farkli bir bakış açisiyla kürtlere de yaklaşanlar oldu ve sonuclar 'benim de kürt arkadaslarim var'a baglandi.
Birkac seneye Suriyeli arkadaşlara evrilecek bu işte.
Ozetle genellenecek tek bir şey diyebilirim cocugunu sokaklara dilenip para toplamaya gonderen tum ailelerin (ırk belirtmeksizin) ..
Neyse.

Pozitif yöndeki bu ayrımcılığın dozu ayarlanamadıği için bu denli öfkeli halk.
Tasvip etmediğim davranışı eleştiririm yapanın Suriyeli çıkması beni ırkçı yapmaz ve bu Suriyeli olmak ayrıntısı herhangi bir şeyin ölçütü değildir.
Senelerdir farkli bir bakış açisiyla kürtlere de yaklaşanlar oldu ve sonuclar 'benim de kürt arkadaslarim var'a baglandi.
Birkac seneye Suriyeli arkadaşlara evrilecek bu işte.
Ozetle genellenecek tek bir şey diyebilirim cocugunu sokaklara dilenip para toplamaya gonderen tum ailelerin (ırk belirtmeksizin) ..
Neyse.

Aralarında tek mi fark var Kürtler asırlardır bu topraklarda Suriyeliler şimdilik buradalar

Avrupa'ya giden Türklere yapılan hangi muamelelerden şikayet ettiysek, zaman sonra kendimizi beğenip aynı yaklaşımı Suriyelilere de göstermiş olduğumuzu gördük, öğrendik.

Yaşam şartlarına bakmaksızın insan aşağılama konusunda pek hevesli olduğumuzu öğrendik.

Kendi medyamızca uydurulan yalan haberlere inanmaya ne kadar hazır olduğumuzu öğrendik.

gotumuze don alacak paramiz yokken baskalarini doyurmayi ogrendik

"ona vergi yok ama bana var" diyen esnafa "oyle deme o Peygamberin ummeti" demeyi ogrendik

her bayram gule oynaya ulkesine gidip bayramdan sonra geri gelmesini TVde keyifle izlemeyi ogrendik

aniden aklima gelenler bunlar, ve daha bir suru sey.

Almanların verdiği herşeyden yaralandıktan sonra adamlara domuz gavur kafir deyip müslüman Suriyelilere her saniye ayrımcılık yapıp dövdüler öldürdüler aşağaladılar

Asırlarca valilikle idare ettiğimiz, biz Türkleri ağabey olarak gören Suriyelilere ve idare ettiğimiz diğer tüm Ortadoğu kavimlerine karşı ağabeylik vasfımızda zaafiyete uğradığımızı öğrendik. Benzer şeyi kapımıza sığınan öz kardeşimize yapıp yapmayacağımız konusunda şüpheye düşebileceğimizi öğrendik. Bir kediye verdiğimiz değeri bir insana vermekten kaçındığımızı öğrendik. Bir takım uyuşmazlıklardan doğan huzursuzluklara karşı sevgiyle, sabırla ve babacan/anaç yaklaşmak yerine, ne kadar saldırgan bir şekilde yaklaştığımızı öğrendik.

Geri