suriyelilerden şimdiye kadar ne öğrendik

Konu sahibi son olarak 2421 gün önce görüldü
Rize'li değilim ama Afganistan'a gideceksen olmaya razıyım jkasjkasd
Şaka şaka kal. Buradan da sıkıldım. Ben biraz güreştiğim kızlara zaman ayırıyım en iyisi.

Herkes işin insani boyutunu yazmış lakin başka derin anlamlar da var Suriye meselesinde. Bir kere demokrasi dediğimiz şeyin ne kadar nadide ve günümüz şartlarında ne kadar elzem olduğunu öğrendik. Demokratik sistemdeki kurumların doğru işlemesinin ne kadar mühim olduğunu öğrendik. Çok sesliliğin ölümcül derecede önemli olduğunu öğrendik. Tek bir adamın bütün sistemin üstünde olduğu ve sistemi istediği gibi bükebildiği durumlarda neler olabileceğini öğrendik. Rejimini baskı ve muhalif avı üstüne kuranların belki 10 yılda, belki 50 yılda, ama mutlaka dibi gördüğünü, bununla beraber ülkesini de dibe götürdüğünü öğrendik. Ülke muhalif kaynıyorken %90 oy alan adama "hop dur" diyebilecek hiçbir kurum kuruluşun olmamasının ne boktan bir şey olduğunu öğrendik. Vatandaşın ülkesindeki seçimlerden tut yargıya, adalete güveni kalmadığında nelere başvurabileceğini öğrendik. Güçlü liderliğin önüne geleni hain ilan etmekle veya yok etmeye uğraşmakla değil, bütün farklılıklara rağmen bir arada tutabilmekle olduğunu öğrendik.

Öğrendik derken yine öğrenen belli, en ufak bir kafa yormayan da belli.

Çok çok hızlı adapte olabiliyorlarmış yeni hayata ve hızlı uyum sağlıyorlarmış.Adamların sokak ortasına işemesini çabuk uyum sağlama olarak görmek neyin kafası?
Olan sadece çocuklara oluyor onları ayrı tutuyorum.

Suriyeli övme günü bugün sanırım. Nelerini övsem acaba diye biraz düşündükten sonra geleceğim konuya.

DYPM4z.png

99 la başlayan kimlik numaralarina alışmayı öğrendik.
Muhammet adını mouhammed şeklinde yazmayı
Doğum yeri hanesinde "haleppo" yazmanın ayrıcalık olduğunu
35 yaşında sekizinci çocuğa gebe kalinabilecegini öğrendik.
(Yok lan sonuncusunu Muş'ludan da öğrenmiş olabilirim)

Ama olsun. Suriyelileri seviyorum. Hiç olmazsa peçe kullanmıyorlar. Boğaz muayenesi yapabiliyorum. Ama İspirli öyle değil. Çok zor. Sadece gözler var.

Haz etmiyorum.

Görünce uzaklaşıyorum.

Irkçıyım .

Ama kendi ırkımdanda çok haz etmiyorum.

neyse hazzını ..

Oldstone ortalığı karıştırıp gitti

Türkler 10 senede yabancı dil öğrenemiyorlarmış bak elin Suriyelisi portekizce kursuna gidiyor.

Parayı nakitte tutmanın Ortadoğuda elzem olduğunu öğrendim. Mültecinin beyaz yakalisi bankada parasını Şam'da rezidansini garajda arabasını bırakıp gelmiş. Popo açık. Boyacılık yapıyor burada. Ama çomar syrian akılli. Basmış parayı avroya. Hoop Yunanistana.. otantik restaurant işletmeciliği yapıyor.

Küçük yaştaki suriyeli kadının 3. çocuğunu öğrendiğimde şaşırmıştım belki 18 di yaşı.

Aşılı olmanın çocuk felcinden korunmaya yetmeyeceğini ögrendim

Plansız programsız doldurdular ülkeye 10 yaşındaki çocuklar fuhuşa sürüklenmeye başlamış.

Eğer bir din gerçekten varsa 10 yaşında fuhuşa sürüklenen Suriye'li kızın günahı kime yazar?

ülkeden başka ülkeye kaç sığındığın ülkenin sahillerinde eğlen ve yat yattığın yerde para kazan.
yetmezmiş gibi birde o ülkenin insanlarına saldır. kendi ülkemizde doğduğumuz vatanda ikinci sınıf bir insan olma hissini en iyi şekilde yaşatıp öğrettiler onları koruyup kollayan liderleri sağolsun.

Biz çok çalışıyormuşuz.

Ikinci sayfada yanlis yazmisim, sen peygamberin ummetisin diyomus duzeltirkene videoyu da ilistireyim araya

[YOUTUBE]50sJ2V6qNvM[/YOUTUBE]

anlatilamiyor ulkenin demografik yapisi sistematik olarak degistiriliyor
bir on yil sonra gorucem humanizminizi

Aile çetelerini.

Benim ne dedim olur suriyeliyle malezyaliyla?
Lan benim yeminim var hiç bişey yoksa bile. Getirir evde bakarım beş aileye. İmkanım var çok şükür. Bizim öfkemiz ülkeyi babasının malı gibi kullananlara.

Geri