Sürekli kitap satın alıp da okumama hastalığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kasım sonu itibari ile yeniden kitap okumaya zaman ayırabileceğim bir sürece gireceğim. Okunmak için bekleyen kitap sayısı arttı ve yoğunluktan kurtulup başlamam gerekiyor.

Genellikle ilgi budalalığından kaynaklanan durumdur.Hastalık mı? Evet,büyük bir hastalık.

Ben kitap almayı da kitap hediyesi almayı da çok seviyorum ya. :kalp:

Ben kitap almayı da kitap hediyesi almayı da çok seviyorum ya. :kalp:
Etmeyi de seviyorum yazar insan oraya..
Merak ediyorum bu insanlar kitapları hangi zaman diliminde okuyor..
Bugün yemek yap, bulaşık, evi toparla derken akşam oldu, çay koydum içiyorum ve gündeme bakıyorum aha gece oldu..
Bu ülkede kitap okumaya zaman ayırmak çok lüks..

Etmeyi de seviyorum yazar insan oraya..
Merak ediyorum bu insanlar kitapları hangi zaman diliminde okuyor..
Bugün yemek yap, bulaşık, evi toparla derken akşam oldu, çay koydum içiyorum ve gündeme bakıyorum aha gece oldu..
Bu ülkede kitap okumaya zaman ayırmak çok lüks..
Yooo lüks değil. Uyumadan önce yarım saat ayırsan her gün okunur. Öyle 7/24 tabii ki okunmuyor. Arada motivasyon kaybı da oluyor mesela ama okunuyor.
çevremde kitap seven biri yok.

Yooo lüks değil. Uyumadan önce yarım saat ayırsan her gün okunur. Öyle 7/24 tabii ki okunmuyor. Arada motivasyon kaybı da oluyor mesela ama okunuyor.
çevremde kitap seven biri yok.
Nasıl yok, forumun hepsi kitap kurdu.. çok hediye etmek istersen bana gönder.. okur özet anlatırım :)

Geçtiğimiz hafta sonu on kitaplık bir siparişim oldu. Cumaya kadar muhtemelen elimde olurlar. Belki aralarında benlik değilmiş bu kitap deyip okumayı bıraktığım bir ya da iki tane olabilir. Ama ekseriyetini bir şekilde okurum.

Kindle aldığımdan beri şu huy oluştu bende ; Kitabı kindledan okuyorum, hoşuma gitti ise o kitap muhakkak satın alıp kütüphaneme de koyuyorum.

Yani kütüphanemde el değmemiş okunmuş kitaplar var bayağı.

Kasım sonu itibari ile yeniden kitap okumaya zaman ayırabileceğim bir sürece gireceğim. Okunmak için bekleyen kitap sayısı arttı ve yoğunluktan kurtulup başlamam gerekiyor.
Kendi yorumumu da görmüş oldum ve sayı biraz azalmış olsa da halen okumam gerekenler fazla sayılır, bu yıl hedefim de elimdekileri bitirmek olsun.

Aldıklarımı ekseriyetle okurum. Elimde süründürdüğüm de olur. Kurtlarla Koşan Kadınlar misal kfjd Halen okuyamadım onu. Bence her kitap için doğru zaman var. Her kitabı her zaman okuyamıyorsunuz. Neyse çok kötü bir şey değil ayrıca kitap almak. Hediye edilir ya da bir gün dönüp okunur.

@Lefty

Forum'da son dönemde aramızda geçen sohbete bakaraktan Özgür Mumcu'nun Dünyalılar eserini rahatlıkla sana tavsiye edebilirim. Henüz bitirmiş değilim ama büyük bölümünü okudum. Muhakkak kendi okuma listen vardır, ama ne okusam diye bakındığın bir sürece girersen şans verebilirsin.

Kaliteli bir kurgu ve akıcı bir anlatım. Detaylara çok girmiyor, olayların içindeki kişi sayısını fazla tutmuyor, ama muallakta da bırakmıyor. Dünya dışı yaşamdan yapay zekaya, yerküre'de hâlen keşfedilmeyi bekleyen şeyler varken işin içine dünya dışı alanların da dahline, işin bilimselliğinden hurafesine ve bunların politik çıkar ilişkileri içindeki rolüne kadar pek çok şey kurguya iyi yedirilmiş. Diyaloglar da gayet tatmin edici.

@Lefty

Forum'da son dönemde aramızda geçen sohbete bakaraktan Özgür Mumcu'nun Dünyalılar eserini rahatlıkla sana tavsiye edebilirim. Henüz bitirmiş değilim ama büyük bölümünü okudum. Muhakkak kendi okuma listen vardır, ama ne okusam diye bakındığın bir sürece girersen şans verebilirsin.

Kaliteli bir kurgu ve akıcı bir anlatım. Detaylara çok girmiyor, olayların içindeki kişi sayısını fazla tutmuyor, ama muallakta da bırakmıyor. Dünya dışı yaşamdan yapay zekaya, yerküre'de hâlen keşfedilmeyi bekleyen şeyler varken işin içine dünya dışı alanların da dahline, işin bilimselliğinden hurafesine ve bunların politik çıkar ilişkileri içindeki rolüne kadar pek çok şey kurguya iyi yedirilmiş. Diyaloglar da gayet tatmin edici.
Konu bana hitap ediyor ve mutlaka alıp okuyacağım, sonrasında da yorumumu yazarım.

Uzay Gazinosu

"Gündüz, sadece sonraki günden umudu olanları mutlu eder. Üç gün süren bir gecenin sonunda güneşin doğuşuna üzülmek gündüzü sevmemekten değil. Anlam verememekten. Ya da vermemekten. (...) Benim aptal kullarım. Benim evvela çamurdan, şimdi de piksellerden olma güzel insanlarım. Gündüz ve gece insanı olmak gibi tanımlar var mesela. İnsan ait olduğu yerin meyvesi ve bu ait olma konusu gerçek bir hastalık olmaya başladı. İlk tanrılar fırtınaları denedi. Büyük, titrek ve düşük bütçeli depremler. Henüz CGI icat edilmemiş, mavi ekran önünde insanların karşısına devasa taşakları olan bıyıklı canavarlar koymalarına asırlar var. Kendi tanrısını icat eden ilk kullar yemedi bunları. "En fazla ölürüz lan!" dediler. En fazla öldüler. Eski tanrılarından sıkılan yeni kullar bu sefer yeni şeyler aradı. Çünkü canlının tabiatında kendisinden büyük bir şeyin varlığına inanma güdüsü vardır. Gezegenin en iyi kabiliyeti iki ayağı üzerinde durmak olan kulları her güçlenmek istediklerinde yeni tanrılar yarattı. En nihayetinde, yeni tanrıları olan internet, onlara "ait ol!" dedi. Hiçbir haltın ucuna dâhil olamayan bu varlıklar, gece ve gündüz şeklinde zamanları sahiplendi. (...) Şahsen ben geceyi de gündüzü de evladım gibi severim. Bana bir yanlışları dokunmadı. Ama şahit olmak istemem. Tabiat keşke sahneyi hazırlarken bana hazırlık sürecini göstermese, tadı kaçıyor. Çok sevdiğin bir grubu sahnede izleyecekken sahnenin kurulumunu izlemek sürprizini kaçırır ya, o hesap. Gündüz, sadece yarından umudu olana parlar ve bunun oluşunu görmek insana koyar bence."

Kitabın yarısını okudum ve beğendiğim tek metin bu oldu. Kalan yarısına devam etmeyeceğim.

Ne aldıysam okumuşumdur. O kadar seçiciyimdir ki, okumak için yanıp tutuştuğum kitapları alırım ve okumadan da duramam zaten. :d

Geri