Söyle İnsanoğlu Bu Kadar Acıyı Giyebilirmisin ???

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
15977783_1274195935960427_6468534137958541307_n.jpg

Dünyayı, kendisi üşürken, montuyla bir kediyi saran merhametliler kurtaracak...
15977961_1274592612587426_865859561591109474_n.jpg

İnsanlığımdan utandım konuya girince. İçim cız etti resmen. İnsanoğlunun bu gözü dönmüşlüğü ne zaman son bulacak ve bu savunmasız canlılar ne zaman rahat bire nefes alacak bilmiyorum. Çok acımasızsın dünya çok.

Yorum yapamıyorum. Tek bildiğim forumda gördüğüm en güzel konu, teşekkürler.

İnsanlığımdan utandım konuya girince. İçim cız etti resmen. İnsanoğlunun bu gözü dönmüşlüğü ne zaman son bulacak ve bu savunmasız canlılar ne zaman rahat bire nefes alacak bilmiyorum. Çok acımasızsın dünya çok.

Acımasız olan Dünya değil,İnsanlardır. İnsan,hayvanların şeytanıdır.

Kuyu ile ilgili flaş iddia

BEYKOZ’un Dereseki Köyünde düştüğü sondaj kuyusundan 10 gün sonra kurtarılan ve Beykoz İtfaiyesi’ne verilen Kuyu köpeğin hastalandığı, İBB’nin Fatih’te bulunan Hayvan Hastanesi’nde karantinaya alındığı iddia edildi. Kuyu köpeği görmek için gün içerisinde hastaneye gelen hayvan hakları savunucusu Barış Şengün içeriye alınmadığını söyledi. Akşam saatlerinde ise kurtarma çalışmalarında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nden Prof. Dr. Orhan Kural’da hayvan hastanesine geldi. Hastanede yetkili biriyle görüşmek isteyen Şengün ve Prof. Dr. Kural Kuyu’nun hayatından endişe ettiklerini belirtti.

Hayvan Hastanesinde önünde açıklama yapan Şengün, "Bugün Kuyu köpeğin akıbetinden şüphelenerek buraya görmeye geldim. Hiçbir şekilde göstermediler. Karantinada olduğunu söylediler. Mikrop kapma ihtimali olduğunu söyleyip, göstermediler. Video ve ya fotoğraf çekmemize gerek yok, camdan görelim dememe rağmen göstermediler" dedi.

ŞENGÜN: MADEM Kİ ENFEKTİF BİR DURUM VAR, VETERİNER İLE BİZDEKİ VİRÜS FARKLI MI?

Şengün gün içerisinde kendisine karantinada olduğu için gösterilmeyen Kuyu ile belediyenin Veteriner Hekiminin sosyal medyadan canlı yayın yaptığına değinerek; "Sosyal medyada yayılan haber üzerine kendilerini bir canlı yayın yapma mecburiyetinde buldular. Canlı yayın yaparken belediyenin veteriner hekimi Kuyu’yu öpüyordu. Madem ki enfektif bir durum var, veteriner ile bizde ki virüs farklı mı? Bu çelişkidir" diye konuştu.

PROF. DR ORHAN KURAL: KUYU’NUN AKIBETİNDEN BÜYÜK ŞÜPHEMİZ VAR

Prof. Dr Orhan Kural ise, "Bütün Türkiye bilmek istiyor, Kuyu’ya ne oldu? Acaba Kuyu bir dönem kullanıldı da arkadan hastalığa mı bırakıldı? Bunların hepsini soruyoruz. Tuhaf açıklamalar var. Köpeğin burada olduğu söyleniyor. Şu anda nerede olduğu belli değil. Kuyu Türkiye’nin zor günlerinde ümit olmuştu. Bütün ülke Kuyu etrafında birleşmişti. Dünya ondan bahsetti. Belki de Guinnes’e girecek bir çalışma yapıldı. Yüzlerce insan bir araya geldi" dedi ve ekledi, " Şu anda Kuyu’nun akıbetinden büyük şüphemiz var. Birbirini tutmayan ifadeler oluyor. Lütfen bize açıklayın bu hayvan ne oldu?"

Hayvan Hakları Konfederasyonu İstanbul Koordinatörü Barış Şengün ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nden Prof. Dr. Orhan Kural yetkililerin konu hakkında açıklama yapması gerektiğini belirtti. Kuyu’nun kurtarıldıktan sonra verildiği Beykoz itfaiyesi ekipleri de Kuyu’nun hastalığını doğrularken tedavisinin yapılması için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih’te bulunan Hayvan Hastanesi’ne gönderildiğini belirttiler.

58c8c3ef18c77311787256bb

58c8c3ca18c77311787256b9

58c8c41a18c77311787256c4

Kuyu ile ilgili flaş iddia - Son Dakika Gündem Haberleri

Kuyu'nun durumu ne? Resmi açıklama geldi

Sondaj kuyusunda 10 gün kaldıktan sonra kurtulan Kuyu'nun sağlık durumu ile ilgili iddialar büyüdü. Belediye'den açıklama geldi.

58c8e29a0f25441108724d28.jpg

Beykoz’un Dereseki Köyünde düştüğü sondaj kuyusundan 10 gün sonra kurtarılan ve Beykoz İtfaiyesi’ne verilen Kuyu köpeğin hastalandığı, İBB’nin Fatih’te bulunan Hayvan Hastanesi’nde karantinaya alındığı iddia edildi. Kuyu köpeği görmek için gün içerisinde hastaneye gelen hayvan hakları savunucusu Barış Şengün içeriye alınmadığını söyledi. Akşam saatlerinde ise kurtarma çalışmalarında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nden Prof. Dr. Orhan Kural da hayvan hastanesine geldi. Hastanede yetkili biriyle görüşmek isteyen Şengün ve Prof. Dr. Kural Kuyu’nun hayatından endişe ettiklerini belirtti. Sosyal medyadan yayılan iddialar üzerine İstanbul Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle denildi: "Kuyu köpeğimiz durgunluk ve halsizlik şikayeti ile itfaiye tarafından yapılan bildirim üzerine İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüze getirilmiştir. Kusma, ishal, yüksek ateş, iştahsızlıkla seyreden viral hastalığın tedavi süreci devam etmekte olup ikincil bir enfeksiyon riski ve aşı periyodunun tamamlanmış olması sebebi ile ziyaret yapılamamaktadır. 14 Mart 2017 tarihinde canlı görüntüler paylaşılmıştır. Kuyu'nun herhangi bir zarar görmesi söz konusu olmayıp, sağlıklı yaşamının sürdürülebilmesi adına tedavisi devam ettirilmektedir. Kuyu'nun zarar gördüğüne ya da yaşamını yitirdiğine dair paylaşılan haberler asılsız olup, itibar edilmemesi rica olunur. "

Kuyu'nun durumu ne? Resmi açıklama geldi - Son Dakika Gündem Haberleri

Kuyu Köpek 1 Yaşında

thumbmaker.php

Bir yıl önce, 11 gün boyunca hapsolduğu karanlıkta onu ölüme bırakmamak için ter döken iyi kalpli insanların sesine kulak kabartan, içeriye uzatılan mamalarla kuyruğu dik tutan Kuyu'nun "ilk" doğum günü, onu kurtarana kadar cepheyi terketmeyen insanlarla göz göze geldiği an ve sevinç çığlıklarıyla belleklere kazındı.

Türk insanın sevgi, merhamet ve azminin simgesi haline gelen Kuyu, HAÇİKO gözetiminde ikinci hayatının tadını çıkarıyor.

Beykoz'da düştüğü kuyuda soğuk ve karanlığa 265 saat direndikten sonra kurtarılan ve ardından yazar Ömür Gedik'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneğince (HAÇİKO) koruma altına alınan Kuyu, "yeniden" doğalı 1 yıl oldu.

Geçen yıl Beykoz'un Dereseki köyünde 65 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapındaki sondaj kuyusuna düşen küçük bir köpek yavrusu, kuyunun derinliklerinde kurtarılmayı beklerken, kuyunun dışında da onu kurtarmak isteyenler bir karargah kurmuş, Türkiye'nin her yerinden insanı bir araya getiren bir sembol olan yavru köpek kuyuya indirilen kamerayla takip edilmişti.

İstanbul İtfaiyesi tarafından sahiplenilen Kuyu, sonraki günlerde ölümcül bir hastalık olan kanlı ishal oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan Kuyu'nun daha özenli bir bakıma ihtiyacı olduğunu gören Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Kuyu'nun kurtarılma sürecinde ekipleri yalnız bırakmayan yürüten yazar Ömür Gedik'e ulaştı. Gedik de teklifi kabul ederek, Kuyu'nun ikinci tedavisini üstlendi ve dernek aracılığıyla Kuyu'ya güvenli, sağlıklı ve mutlu bir hayat sundu. Kendisine uygun, geniş alanı olan bir yerde bakılan Kuyu, sıkıntılı günlerin ardından şimdi özgürlüğün tadını çıkarıyor.

"Kuyu, ülke için bir birleştirici oldu"

HAÇİKO Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Gedik, kurtarıldığı ve yeniden hayata döndüğü 15 Şubat'ı Kuyu'nun doğum günü olarak kabul ettiklerini dile getirerek, "Beykoz'da açılan ve daha sonra üstü kapatılmayan bir kuyuya yaramazlıkları sonucu düşmüş bir yavru kangal köpeği Kuyu. Yerin yaklaşık 70 metre altında çok zor bir yaşam savaşı verdi 11 gün boyunca. Orada bir karargah kurulmuştu, hava da çok soğuktu. O süreçte 'Kuyunun dibindeki köpek yukarıya nasıl çıkarılır?' konuşmaları yapılıyordu. Zonguldak'tan TTK geldi, İstanbul İtfaiyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve gönüllüler oradaydı. Biz de HAÇİKO olarak bunu Türkiye'ye nasıl duyurabilir ve nasıl yardım edilebiliriz diye günlerce kuyunun başında bekledik." diye konuştu.

"Kuyu, zor bir dönemden geçen bir ülke için bir birleştirici oldu." diyen Gedik, kendisinin sürekli alana gidip geldiğini, orada canla başla çalışanlara kolaylık sağlamak için yemek, çay taşıdığını, dernek olarak maddi manevi destek vermeye çalıştıklarını dile getirdi.
Gedik, "Çok yaramaz, mama agresyonu var, yemek yerken başka köpekleri asla yanına sokmuyor. Dişilerle çok iyi anlaşıyor, erkeklere biraz mesafeli. Ama gerçekten o kuyuya neden düştüğünü ben şu andaki Kuyu'yu görünce anlıyorum." dedi.

"Kuyu'nun hikayesi film olacak"

Kuyu'nun Türkiye için bir sembol olduğunu ve hikayesinin, Türk insanının sevgi, ilgi, merhamet olduğunda nasıl bir araya gelebileceğini gösterdiğini belirten Gedik, Emre Oskay ve Yiğit Güralp'nin Kuyu'nun hikayesini film yapmak istediğini de söyledi.

https://www.gazetebirlik.com/haber/kuyu-kopek-1-yasinda-7793/

Geri