Söyle İnsanoğlu Bu Kadar Acıyı Giyebilirmisin ???

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
10,5 yıllık can yoldaşım,Annemden emanet,prensesim,hayatta ki tek dayanağım,yol arkadaşım,mutluluğum sabah saatlerinde öldü.Allahıma canımdan al ona ver diye dua ettiğim biricik kızım. Ah ah kalbimdeki tüm mutluluk gitti.. canım kızım benim. ( Muhabbet Kuşu ) :s::s::s::s::s::s::s:

3 Haziran 1910; 80 bin köpek İstanbul da o dönemin belediye başkanı ittihak ve Terakki cemiyetinden Suphi bey adlı şahıs tarafından sivriada ( hayırsız ada ) ya gönderiliyor,amaç aç susuz kalarak ölmeleri..kimi denizde ordan geçen teknelere ulaşmak isterken denizde boğuluyor kimileri birbirlerini açlıktan parçalayarak ölüyor.Köpeklerin haykırışları kadıköy ve balat civarından bile duyulduğu söyleniyor.inanılmaz birşey.

DfwrGoIW4AEkwx3.jpg

DfwrHZgX4AAZ_iy.jpg

DfwrFbNW0AMWxl1.jpg

Neden adadaki atlar oluyor? Sebebi neymis

Neden adadaki atlar oluyor? Sebebi neymis

Atların normal seyrinde ömürleri daha fazla iken adada onca yükü gün boyu taşıyıp koştukları ve yeterince beslenemedikleri için 2-3yıl yaşayabiliyorlar. Faytonculuk gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde uygulanabilir Avrupa'da sistemli ve günde 2-3 tur yaptırılıyor atlara o da makul mesafelerde ve beslenmelerine de dikkat ediliyor. Bizdeki olay maalesef bilinçsiz davranışlar yetersiz beslenme ve ticarete döküldüğü için atlar acısından eziyete dönüşüyor.

Atların normal seyrinde ömürleri daha fazla iken adada onca yükü gün boyu taşıyıp koştukları ve yeterince beslenemedikleri için 2-3yıl yaşayabiliyorlar. Faytonculuk gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde uygulanabilir Avrupa'da sistemli ve günde 2-3 tur yaptırılıyor atlara o da makul mesafelerde ve beslenmelerine de dikkat ediliyor. Bizdeki olay maalesef bilinçsiz davranışlar yetersiz beslenme ve ticarete döküldüğü için atlar acısından eziyete dönüşüyor.

Hmm. Konu hakkinda bilgim yoktu merak etmistim. Aciklama icin tesekkurler o vakit gercekten bir duzenleme gelmeli bu konu hakkinda.

Hmm. Konu hakkinda bilgim yoktu merak etmistim. Aciklama icin tesekkurler o vakit gercekten bir duzenleme gelmeli bu konu hakkinda.

Geçenlerde bununla ilgili devlet bir proje hazırladı ama henüz netlik yok. Adalara metrobüs tarzı ulaşım araçları getirecekler sanırım. Faytonculuk çok eskiden beri kültürümüzee var olan bir şey ama bu dönemdeki kadar hiç ticarete dönüşmemişti atlar heba edilmemişti bence geç kalınmış bir düzenleme ama amacına ulaşırsa sevindirici olur hayvanlar açısından. Rica ederim

Geçenlerde bununla ilgili devlet bir proje hazırladı ama henüz netlik yok. Adalara metrobüs tarzı ulaşım araçları getirecekler sanırım. Faytonculuk çok eskiden beri kültürümüzee var olan bir şey ama bu dönemdeki kadar hiç ticarete dönüşmemişti atlar heba edilmemişti bence geç kalınmış bir düzenleme ama amacına ulaşırsa sevindirici olur hayvanlar açısından. Rica ederim

Simdi yutupta biraz baktim da gercekten icler acisi bir durum soz konusu hic gormemis duymamisim simdiye kadar.

Umarim ennkisa zamanda bir cozume ulasir. Cunku hayvanin her cesidi haserat haric bu durumlari haketmiyor ve atlar cok farkli hayvanlar. Cok duygusallar. Uzuldum acikcasi insallah cabuk sonuca ulasilir.

Simdi yutupta biraz baktim da gercekten icler acisi bir durum soz konusu hic gormemis duymamisim simdiye kadar.

Umarim ennkisa zamanda bir cozume ulasir. Cunku hayvanin her cesidi haserat haric bu durumlari haketmiyor ve atlar cok farkli hayvanlar. Cok duygusallar. Uzuldum acikcasi insallah cabuk sonuca ulasilir.

İnşallah. İnsanoğlu en acımasız varlık şu dünyada. Ve o acı çektirdikleri her canlı hesap soracak bir gün.

Ne kadar güzel bir konu bu böyle ? Ve ben, bu konuyu yeni görüyorum..
Emeğinize sağlık, takipteyim.

Adalarda bu sıcaklar insalar en düşük 2 kişi ve daha fazla olarak faytonlara biniyor.sürekli dinlenmeden adada yokuş çıkıyorlar.bu sıcakta yokuş çıkmak o kadar insanla çok zor.ayrıca inişi daha da zor,atlar beton yollarda kaymamak ve devrilmemek için yoğun güç sarfediyorlar.çok yazık atlara.bakımlarıda iyi yapılmıyor.gerçi iyi bakılsalar ne olacak bu yoğunlukta.

Classiic

hqdefault.jpg

a811a5cacda06734e5d02e86c93dfb4e.jpg

resized_290d4-c47acf65elektrikli2.jpg

Fikir devletin değil Haytap adlı Hayvan Hakları Federasyonunun bir oluşumu,bu fikir üstünde görüşmeler devam ediyor ama adada ki faytoncular buna yanaşmıyor.inşallah hayvan hakları kazanır ve Elektirikli faytonlar gelir.

Vintage

5cd2f6e20f25441d0c130fca.jpg

nişanlısının evinde tecavüze uğradıktan sonra bıçaklanarak öldürüldüğü,
sonrasında da cesedinin baza içerisinde evle birlikte ateşe verildiği ortaya çıkan kanser hastası Sibel Çelik'in ölümüyle ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Geri