Meclisde bir teror partisi var. Daha nedemeli?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Meclisde bir teror partisi var. Daha nedemeli?
Ee almayincada ozgur ulke degil turkiye bla bla bla diye gurultu cikiyor. Hala bir kùrt sorunu varmis gibi internetin her kosesinde ulke karalaniyir yahu.Onlarla tokalaşan bir hükümet ortaği ve o tokalaşmaya destek veren bir cumhurbaşkanı var.
Onlarıda unutmayalım![]()
Ee almayincada ozgur ulke degil turkiye bla bla bla diye gurultu cikiyor. Hala bir kùrt sorunu varmis gibi internetin her kosesinde ulke karalaniyir yahu.
Aslında ben Devlet Bahçeli'nin, Öcalan için gelsin grup toplantılarında silahı bırakıyoruz diye konuşma yapsın meselesini şöyle anladım. Yani bakalım Hdp veya Kandil Öcalan'a mı bağlı, yoksa başka yerlere mi bağlı...Sanki Kandil MHP-Apo koalisyonuna bir mesaj verdi. Apo bir hiç bizimle koalisyon kurmanız gerekli mesajı verildi gibi.
Kanı durdurmak istiyoruz diyen tüm aktörlerin samimi olmadıkkarına inanıyorum. 50 yıldır bu kan akışından beslenirken neden bugün durdursunlar. Koltuk ve iktidar için, pastadan pay almak için, yandaşları beslemek için,...... bunlar şeytanla bile aynı yatağa girerler.Aslında ben Devlet Bahçeli'nin, Öcalan için gelsin grup toplantılarında silahı bırakıyoruz diye konuşma yapsın meselesini şöyle anladım. Yani bakalım Hdp veya Kandil Öcalan'a mı bağlı, yoksa başka yerlere mi bağlı...
Düşünsene... 50 yıllık bir örgüt sorunu var. Periferal devletin periferisinde, fakir köylülerden koparılma çocuklarla kurulan bir örgütten bahsediyoruz. Öyle ya da böyle 50 yıldır içimizde kanayan bir yara bu. Eğer bitecekse, gitsin kendi gurup toplantılarında silahı bırakma talimatını versin, bütün Türkiye de buna şahit olsun. Bu Öcalan'ın sözüyle olabilecekse -ki gerçekleşmesi zor- keşke olsun. Millet acı çekmeye mi meraklı sanki? Olabiliyorsa neden olmasın. Kaldı ki Öcalan'la ilgili son 10 yıldır Kürt çevrelerinde de enteresan bilgiler konuşuluyor. Birbirini tutan, birbirleriyle çelişen, şaşırtıcı bilgiler dolaşıyor. Bazı çevreler Öcalan'ın devletle iş birliği yaptığını, bazı çevreler devleti kullandığını, bazı çevreler HDP'yi yönettiğini, bazı çevreler HDP ile zıt düştüğünü konuşuyor ve inanıyorlar. Elbette farklı düşünce ve inanışlar da vardır. Mesela bunların netlik kazanması adına tecrit kaldırılmasa bile gurup toplantısına çıkarılıp konuşturulabilir. Hatta bunu Bahçeli ve Erdoğan gerçeğinin marjininde bir noktada söylüyorum. Bana göre eğer çözüm odaklı bir niyet varsa gayet demokratik bir çözüm olabilirdi. Fakat bir süreliğine milletin kendi içinde birbirine hain, pkklı, akpartili, falanlı filanlı demekten uzak olması şartı ile...
Fakat Öcalan'ın bunu kuru kuruya yapacağını bekleyecek kadar da romantik değiliz. Çünkü biz Türkler aşka inanmayız. Bir muhasebe olmadan kimse mikrofonu ele alıp "silah boşalt" emri vermez. Ne istenecek, ne istenmeyecek, ne verilecek, ne verilmeyecek. Ne olacak, ne olmayacak... Ülkede cevabı olmayan milyonlarca soru var ve biz hala yaşayabiliyoruz.