Niye yapilmiyor elle tutulur bir şey?
Işte....niyeeeeee?
Amac ne?
Neyse simdi gelir biri komplocu der,uzun uzun anlat isin yoksa..
Haklisin bacim.d
Daha once anlatmistim aslında. Sokakta hayvan olmassa aktivist hayvan sever dernekleri ekmek yiyemez. Bu yuzden de toplatilmasini istemez. Bizzat bunu soyleyen arkadasim var ve bir sivil kurulusa uye. Pek sevmem kendisini ama..
Ote yandan ona paralel olarak bunlar bir takim sloganlar bulurlar ki halk tarafindan da destek alsinlar. Mesela emare gibiler ensesinden bir pitbull kopegi tarafindan yakalanmis ve 5 kisinin kopekten ayiramadigi bir durumda ne yapacagini bilmez. Ama ona da takip ettigi sosyal medyada gordugu kisiler tarafindan "bunlar toplanirsa topluca katledilir ya da kaderine terkedilir diye dusunur".
Iste herhangi bir saldiri oldumu kinadiklari hukumet gibi "onunda o saatte orda ne isi varmis" derler.
Evet "cocukta onu kiskirtmasaymis" amenna ama cocuk kopegin ondan once baska biri tarafindan bagrildigi icin savunmada oldugunu bilemez ki hic bir cocuk tek basinayken kopek kizdirmayacagini bilir. Yani ilk kez kopek gormuyordur oturdugu yer de.
Herneyse sokak kopekleri hic bir zaman toplatilamas hep var olucaklar ve biz bu olaylari hep okuyacagiz.
Simdi sormak isterim o arkadaslara kendim bizzat besledigin icin biliyorum.
Fakat kolay bir durum degil.
Kopek birini yakaladigi zaman birakmasi icin "ayip oluo bak birak yaralicaksin karabas kirici oluosun ama oyle yapmioduk dimi tontisim" diye kopege seslenirmi bunu merak ediyorum. Ya da oyle bir olay karsisinda kisiyi saldiridan nasil kurtarabilirler?
Dusunsene ailenden biri ile gidiyorsun ve kocaman bir sokak kopegi yarim saat once birisi tarafindan kovalanmis.
Ofkeli ve goz hizasinda olan nesneleride tehtid algilayacagindan cocuga saldirdi.
Bogazindan ya da enseden yakaladi.
Ne yaparlar? O esnada ne yapabilirler? Ben sadece bunu merak ediyorum.