Sokak köpeği

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Toplatilsin diyen insanların içerisinde illaki hayvan düşmanı da vardır ama hepsine hayvan düşmanı etiketi yapıştırmak çok yanlış. Toplatılmasın diyenlerin çocuk düşmanı olmadığı gibi. Her iki canlının da olabilecek en iyi şekilde korunabilmesi için çare aranmali, bir şeyler yapılmalı ortak amaç bu olmalı. Her iki canlı da masum çünkü ne o köpek ölmeyi hak ediyor ne de çocuk. Ama burada zarar verme ihtimali olan köpek oldugu ve yerlerinin sokaklar olmadığı düşünülürse köpeklerin sağlıklı yaşayabileceği barınaklar inşa edilmesi var olan barınak şartları iyilestirilmeli ve kısırlaştırılmasi gerektiği bir gerçek. Gerekirse o kadar vergi içerisine sokak hayvanlarinin giderleri için de bir vergi eklesin mesela ben razıyım sahsen. Sokaktaki köpeğin kime ne faydası olabilir ki. Tamam özgürce dolaşıyor ama çoğunun açlıktan kemikleri sayılıyor bu yaşamak mı onlar için kimbilir ne haldeler.. özgürlük bu kadar önemliyse evcil hayvanlara da karşı durulmalı değil mi? YouTube da sevpati diye bir kanal var sağ olsun adamlar ulasabildikleri kadar masuma ulaşıp besliyor, yardım ediyor ama o kadar çoklar ki hangi birine yetisebilirler. Çok üzülüyorum hallerine. Böyle yasayacaklarina üremeleri engellensin, var olanlara güzel şartlar saglansin ne hayvanlar zarar görsün ne de çocuklar.

Eskiden de 70 80 100 200 500 1000 5000 bin yil önce sokak köpekleri vardı . Bu kadar cogalmiyorlardi. Köpek satan dükkanlar çoğaldı .buradan köpek alanlar birkaç ay sonra sokağa atıyor .bu dükkanların sayısı azaltılmali .herkese de köpek satılmamali .Eskiden. bu dükkanlar yokken .evde bakılan bekçi köpeklerin yavruları tarla ve bahçe sahipleri tarafından sahiplenirlerdi . Hiçbiri sokak köpeği olmazdı

Gecen gece dolasiyorum.
Issiz bir yerlesim bölgesinde yürüyerek biraz kafa dagitayim dedim.(Yaparim ara sira böyle manyakliklar bir sey olmaz bizim burda)
Sonra olan oldu.
Karsima bir adam cikti.
Yaninda iki tane pitbull.
Biri ipinde digeri bos,kosuyor.
Üzerime dogru geldi.
Korkmadim.Bilmiyorum neden.
Ipli de adami cekistiriyor bana dogru.
Adam sonra sert bir emirle köpeklere: Durun.Buna değil dedi.
Köpekler aninda adamin yanina dikildi.Egitimlilerdi.Sonra uzaklastilar.
Aklimdan iki soru gecti.
Bu adam bu köpekleri kimin üzerine saldirmak icin egitiyor cünki buna degil! Dedi ve iki,basi bos olsalardi ne olurdu?
Ben basi bos köpeklerin dolasabildigi bir yerden,yani bu bilincle gece vakti elimi kolumu sallayarak gecebilir miydim?

Köpek bakimi net yasalara baglanmali.
Öyle alip bikinca sokaga atilmanin bir cezasi olmali.
Herkes sahiplenmemeli.
Evin metrekarsi uyuyo mu beslemeye cart curt arastirilmali.
Gerekirse köpek vergisi alinmali.
Bakin bazen soruluyor Avrupa da nasil zapt ediyorlar diye.
Böyle iste,bilinclendirilerek.
Millet köpek egitimi icin köpek okuluna gidiyo ya.
Bunlar olmazsa daha cooook cocuk ölür.
Bizim milletin gevsekligi..can aliyor.

Bilinçsiz ailelerin çocuklarına konuyla ilgili terbiye vermediği için bazı çocukların saldırılarına hedef olan, duyarsız insanların itip kaktığı, tek suçu sokakta doğmak olan, el birliği ile saldırgan hale getirdiğimiz, dünya şirini olan köpektir.

Bilinçsiz ailelerin çocuklarına konuyla ilgili terbiye vermediği için bazı çocukların saldırılarına hedef olan, duyarsız insanların itip kaktığı, tek suçu sokakta doğmak olan, el birliği ile saldırgan hale getirdiğimiz, dünya şirini olan köpektir.
Cocuk ya bu....fitrati geregi meraklidir..6 yasina kadar daha arabanin ne kadar metre yaklastigini kestiremeyen bir varliktan söz ediyoruz.
Sokak köpeklerine acil bir care bulmalari lazim.
Ha hangisi diye sec derlerse,net cocuk derim..o ayri.

Cahillikten başka bir şey değil olayların bu noktaya gelmesi. Köpekle ilgili tek bilimsel satır okumamış insanlar ününün fenomenliginin ardına sığınıp sokak köpeği güzellemesi yapıyor. Halk sağlığı, tek tıp tek sağlık prosedürü yerle bir olmuş durumda. Boş konuşmak bu ülkenin kanseri ne yazık ki. Ailesi bir epidemiye kurban gitmeden, ya da sevdiği biri parcalanmadan akıllanacak gibi degiller. Akıllanmazlar ki mesele akıl da değil. Bi cesit kişilik bozuklugu. Literatür karşılığı vardır muhakkak.

Köpek bakimi net yasalara baglanmali.
Öyle alip bikinca sokaga atilmanin bir cezasi olmali.
Herkes sahiplenmemeli.
Evin metrekarsi uyuyo mu beslemeye cart curt arastirilmali.
Gerekirse köpek vergisi alinmali.
Bakin bazen soruluyor Avrupa da nasil zapt ediyorlar diye.
Böyle iste,bilinclendirilerek.
Millet köpek egitimi icin köpek okuluna gidiyo ya.
Bunlar olmazsa daha cooook cocuk ölür.
Bizim milletin gevsekligi..can aliyor.
yıllarca dediğimiz, demeye çalıştığımız.

Ben çok yasa sevmem. Yasa insan doğasına aykırı.

Geri