Ela'yı tebrik ediyorum.
Ne kadar saçma olursa olsun bir insanın düşüncesini olduğu gibi paylaşması samimi geliyor.Google'dan biri iki şey okuyup biriyleriyle bilip bilmeden dalga geçip popülizm kovalamak gibi bir kaygısı yok.Ha saçma mı görüşü bence saçma,konumuz da bu değil.
Görseller şizofreni hastalarına ait de değilmiş galiba,mesajlar da biraz psikiyatri tartışmasına evrilmiş.Psikoz bir yakınımdan ötürü psikiyatri koridorlarını yıllarca aşındırmış,en popüler ruh ve sinir hastalıkları hastanelerine gitmiş zaman zaman bizzat kendi muayene olmuş biri olarak çok şey gördüm,çok hikaye dinledim bu konuda.Naçizane gözlememim,yaşamışlıklarım, kendi çapımdaki araştırmalarım psikiyatri ilminin,biliminin güvenilir olmadığı yönünde.Tanımlanamayan vakalar var mesela,ilaçlarla baskılanan.Depresyonu yendim,okbyi yendim diyenlerin hikayelerinde şu ilaç beni düzeltti yok.Konfor alanından çıkmak var; spora başlamak gibi aşık olmak ve sevilmek gibi...Bir şeyler medikal yaklaşımlarla uygulanıyor evet ve gerçekten uygulanan şeyler histerik ya da taşkın davranışları baskılıyor evet fakat tam teşekküllü sağaltım kısmı hep muallak.Bir dal olarak en vasat hastalıklarından biri depresyon senin. 10 yıldır atlatılamayan,onlarca ilaç değiştirilen depresyon olabilir mi? genel dahiliyede 10 yıldır iyileşmeyen grip duydunuz mu...10 yıldır iyileşmeyen depresyon, okb, anksiyete var ama.Bu görselleri ve çok daha mükemmelerini bir şizofreni hastası da çizebilir bu arada.Dehşet zeki türleri var.Zaten psikoz için zeka geriliği ya da üstün zekalılık şüphe oluşturuyor.Normal ıq değerleri bu şüpheyi önemli ölçüde kırar.Psikoz şüphesinde Iq testi bu sebeple muhakkak yaparlar.