Sizce kürtaj bir cinayet midir?

Konu sahibi son olarak 54 gün önce görüldü
Evet cinayettir. İçindeki canlının yaşama hakkını elinden alıyorsun.

Rızık korkusu yüzünden çocuk aldırmak zaten başlı başına bir günahtır .. Bense kürtajın 40-120 gün arasında yapılabileceğine bunun da hem tıbbi hem de dini açıdan kişilere bir vebal getirmeyeceğine değindim ..
Keyfe keder bir kürtajdan bahsedilmiyor burada ..
Kaldı ki kürtajı tamamen yasaklarsanız bu kezde merdiven altı sağlıksız kürtajların, ceninlerini şişlerle kendi alıp lağımlara atanların, intihar edenlerin vs önünü alamazsınız ..
Şu anda ki mevcut kürtaj yasasını olumlu buluyorum kendi adıma ..

Bu arada ..

Sperm dış ortamda yabancı hiçbir kimyasalla temas etmez ise 24 - 72 saat arası canlı kalabilir. Sabun, su veya başka maddelerle karıştırıldığında kısa sürede (5-10 dk.) canlılığı azalır veya canlı kalmaz.

Bundan sonra bu mantıkla milyonlarca canlıya katliam yaptığınızı da hatırlayın :)

Rızık korkusu yüzünden çocuk aldırmak zaten başlı başına bir günahtır .. Bense kürtajın 40-120 gün arasında yapılabileceğine bunun da hem tıbbi hem de dini açıdan kişilere bir vebal getirmeyeceğine değindim ..
Keyfe keder bir kürtajdan bahsedilmiyor burada ..
Kaldı ki kürtajı tamamen yasaklarsanız bu kezde merdiven altı sağlıksız kürtajların, ceninlerini şişlerle kendi alıp lağımlara atanların, intihar edenlerin vs önünü alamazsınız ..
Şu anda ki mevcut kürtaj yasasını olumlu buluyorum kendi adıma ..

bu yorum çok yerinde olmuş gerçekten.Evet ortada bir keyfilik söz konusu değil ve bazı şartlardan mecburiyet varsa 4 Hak mezhepte 40-120 gün arasında ruhun bedene üflendiğini ondan öncesinde bir canlılık olmadığını savunur.Ama tabiki bu herkese 40-120 gün arasında bunu yapabilirsiniz hakkını vermez.Bazı şartlar durumlar vardır.Ben kürtajı zorunluluk halleri dışında savunmuyorum.Ve cinayet olarak görüyorum.

Kesinlikle senin gibi düşünüyorum Restful .. Hiç bir toplumda kürtajı özendirecek yaptırımlara gidilmemeli aksine kürtajdan insanları uzaklaştırmaya çalışmalaı ama bunu kişilerin özgür iradelerine çentikler atarak değilde vicdani çalışmalar eşliğinde yapmalı .. Ve muhakkak ön planda anne olmak kaydıyla bebeğinde yaşam hakkı savunulmalı ..

Zaten kimse zaruri durumlarda cinayettir görüşünü savunmuyor sanırım..Kürtaja karşı çıkılmasının sebebi, şu zamanda önüne gelenin saçma salak sebeplerden doğmamış bebekleri öldürüyor olması..Tıbbı ve dini açıdan geçerli bir mazeret durumunda zaten buna dinimiz bile müsade etmişken bizlerin söz hakkı yoktur..Konuşulan konu, kürtajı sadece kişinin özgür iradesine bırakılmayacak kadar ciddi bir olay olduğu ve keyfi olarak bir canlının yada canlanacak bir varlığın hayatına son verme lüksünün olmadığıdır.

Fakat şu günlerde görüyorum da, babaların bile haberi olmadan anne adayları gidip bebeklerini aldırabiliyor, işte bu benim kabul edebileceğim bir özgürlük değildir kimse kusura bakmasın.. Bu sadece özgürlük adı altına sığınılmış koca bir saçmalıktır.

tecavüze verecek cevabınız yok diye, tecavüz örneğini öne süren kişiye ne diye kızıyosunuz? hiç şaşırmıyorum tecavüzün üstünü örtmenize. sonuçta bakanın birinin çıkıp "tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar" diyebildiği bi ülkenin efradısınız. allah göstermesin, bu şey sizin başınıza gelse yine böyle konuşabilecek misiniz?
bi de "keyfi kürtaj" mevzusu var ki efsane. la bi düşünün kim keyfekeder kürtaj olur? çocuk oyuncağı mı sanıyosunuz bu mevzuyu? kürtajın hak olduğunu düşünen insanlar eminim korunmayı düşünebilecek kadar bilinçlidir. lisede, üniversitede okurken hamile kalıp, çocuğunu banyoda doğuran, doğurduktan sonra da boğarak öldüren birinin haberini okuduktan sonra linç etmeyi iyi bilirsiniz. konu kürtaj oldu mu hepiniz din alimi kesilirsiniz.

Şu yorumlardaki lan lun ulan gibi argo kelimelere müdahale edilseydi hiç fena olmazdı.. Birde üstteki yorumun kime olduğunu belirtirse hanımefendi , o kişi düşüncesini daha ayrıntılı açıklamak isteyebilirdi..Bana söylenen birşey varsa bilmek isterim

kim olduğu önemli değil hanımefendi, konuya şöyle bir göz gezdirdim, "keyfekeder çocuk aldırmak" ve "tecavüzün öne sürülmesi" mevzuları çok konuşulmuş, ben de üzerine bir şeyler söylemek istedim.
özet:
1-kimse keyfi olarak çocuk aldıracak kadar ruh hastası olamaz.
2-hiçbir kadın kendisine tecavüz eden pisliğin çocuğunu doğurmak zorunda değildir.

tamamiyle üzerime alındım kamki. tecavüze kimsenin cevabı olamaz tabii. bunu tartışmak bile saçma ama sadece kadınlar tecavüze uğrayıp kürtaj oluyor diye de konu tek bir noktaya saplanmamalıdır. keyfi kürtaj olayı da yoktur zaten anlık keyifler, zevkler vardır demek istedim orada. sonrasında oluşan pişmanlıklar ve bu pişmanlıkların doğurduğu kötü sonuç. bilinçsizce umarsızca davranıp, sonrasında da sorumluluk almamak adına kürtaj olan bir sürü örnek var çevremizde. tek yönlü bakmamak lazım olaya
ama tabii dediğim gibi yasaklara da karşıyım. kimsenin hayatına özeline müdahale edilmemelidir.

mesajları kimin attığına bakmadım kamki, genel olarak okudum konuyu. senin konuda mesajın olduğunu bile yeni öğreniyorum. :p birçok kişi aynı şeylerden bahsetmiş zaten. dediğim gibi, kürtajın "cana kıymak" olduğunu düşünmüyorum. henüz bebek, ya da çocuk değil çünkü o. gelişmiş bir "canlı" değil. ayrıca zaten kürtaj iki kişinin kararı ve son çare olmalı bence. kimseye laf düşeceğini sanmıyorum.

mesajları kimin attığına bakmadım kamki, genel olarak okudum konuyu. senin konuda mesajın olduğunu bile yeni öğreniyorum. :p birçok kişi aynı şeylerden bahsetmiş zaten. dediğim gibi, kürtajın "cana kıymak" olduğunu düşünmüyorum. henüz bebek, ya da çocuk değil çünkü o. gelişmiş bir "canlı" değil. ayrıca zaten kürtaj iki kişinin kararı ve son çare olmalı bence. kimseye laf düşeceğini sanmıyorum.

canlı oluşu dışındaki bütün söylediklerinde hemfikiriz kamki. ama bana göre gelişmemiş dahi olsa o bir bebek, gelişimine müsaade edildiğinde olacağı gibi ki çok eskiden doğum öncesiyle alakalı bir çok kitap okumuştum kürtajın bebeğin oluşumundaki embriyo dönemine denk geldiğini biliyorum ki öncesinde 2. haftasına kadar devam eden hayatının en hızlı gelişimini gösterdiği vücut dokularının ve organlarının geliştiği zigot dönemi var. embriyo döneminde ise kalp beyin sinir sistemi insan vücudunu oluşturacak organların şekillendiği anlatılmıştı. vede kalp atışlarının tespit edildiği yazıyordu. 8. haftada sona eriyor bu dönem kürtajında 8. haftaya kadar yasal olduğunu düşünürsek nasıl sadece cenin denebilir kamki:o

lskdjf. şu şekilde bağdaştırma yapmayın allasen. :D 8. haftaya kadar yeterince gelişim gösteriyor zaten ve canlanma dönemine de yine o evrede giriyor.
neyseee
öptüm kamki. :p

Moderatör tarafında düzenlendi:
George Carlin: Kürtaj Karşıtlığı - Türkçe Altyazılı Youtube'tan izleyebilirsiniz...

Cinayet değildir diyenler varmıdır

İster zina ister tecavüz ister sakat desinler ister gelişemez desinler otistik desinler ne derlerse desinler anneyi öldürme riski yoksa cinayettir.

Kürtaj yaptıran anne çocuğunu her gün öldürür.
1 yaşında öldürür.
İlk anne dediğinde öldürür.
Okula ilk gidişinde, ergenliğe girişinde, üniversiteye başladığında, evlendiğinde..
Her gün bir daha öldürür.

Trajedi ye lüzum yok henüz sekillenmemis cenin durumunda ki istenmeyen bir bebeğin aldırilmasi hem bebek hem ebeveyn açısından daha iyidir.

Hele de kadın tecavüze uğramış ise kesinlikle o çocuğu dorgurmama hakkına sahip sonuçta kadının bedeni. Ve buna o karar verir.

Keyfe aldıran bi insan için cinayettir. Anneye zarar veriyorsa aldırılmalıdır. Ve ne kadar doğru bilmiyorum, daha ceninken yanı hiç bir şeyi gelişmemişken aldırmak isteyen aldırır.
Bu konu geniş bir konu. Kürtajı aldırma sebebi önemlidir vesselam.

Geri