Sizce kürtaj bir cinayet midir?

Konu sahibi son olarak 55 gün önce görüldü
Sıkça raslıyoruz kürtaj olaylarına.sizce kürtaj bir cinayetmidir.sonuçta Allahın can vermiş olduğu bir varlığı ana karnında öldürüyoruz.

Değil sanırım. Kazara olan, sorundan başka bir şey vaat edemeyeceğiniz bir çocuğu dünyaya getirmek daha büyük günah olsa gerek. Kimse 60-70 yıllık bir cehennemi hak etmez.

Bunun yanında, dünyaya getirmek istemeyeceğiniz bir çocuğa hamile kalacak kadar ahmak olmamak gerekir. İnce ihtimallerin dahi hesaplanabildiği bir devirde yaşıyoruz.

Zorunlu bazı durumları istisna tutuyorum. Fakat haricinde hiçbir canlının vücudunda tutunmuş bir hayata kastetme hakkı olduğuna inanmıyorum.

Evli birinin veya evli biriyle olan kişinin evlilik dışı ilişkilerini ve aldatmalarını örtbas etmek için yapılıyorsa, evet.
Çocuk yoksa aldatmamış farz eder kendini. Yine keyfe değer yaşama makul nedenler biçilir. Ölen can, parçası olmamış gibi.

Son düzenleme:
Pomak abi haklı :s saygı duymak lazım cinayet değilll herkes öldürür sevdiğini xd

Cinayet tamamen diyemem ama ben kıyamam sanırım. Küçük bir bebeğe tıbbi nedenler dışında hayatına son verilmemelidir.

Herhangi bi sağlık sorunu yoksa benim nazarımda kesinlikle cinayettir, hatta daha ötedir. mücbir sebeplere bir şey diyemem ama bi ebeveyn cocugunu yok etmek istemez.

3. ve 4. aylarda her annenin içi aniden ürperirmiş. O an ruhun ceninin içine yerleştirildiği an imiş. Ruh bedene girdikten sonra vatandaşlık hakları başlıyormuş. Dolayısıyla çocukta veya annede herhangi bir sağlık sorunu yoksa, tıbben doğurmakta ölümcül bir tehlike yoksa, keyfen aldırmak cinayetmiş. Eğer anne karnında ilk aylarda henüz embriyo halindeyse aldırmakta sorun yokmuş.

bu soru etik, hukuki ve inanç temelli bakış açılarına göre çok farklı farklı yorumlanabilir. tek ve herkes için geçerli bir doğru olmadığına göre kimine göre cinayettir, kimine göre değildir. o yüzden burada hiçbirimiz hakemlik rolü oynayıp kimseyi haklı veya haksız ilan edemeyiz. hukuk her yerde aynı işlemez, inanç her yerde değişkenlik gösterir, etiklik felsefesi herkese göre değişebilir. o sebeple bu tür soruları cevaplarken başında "bence" demek en doğrusu.

Geri