Sizce kim haklı?

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1193 gün önce görüldü
adam aşırı bağırmış, ama korkmuş olabilir. en son gelip küfürler saça saça bağıranlar zaten saçmalık. yoruma gerek yok.
kadın zaten bilerek çarpmamıştır. ama kaçmak yerine sağa çekip düzgünce bir şey olup olmadığını isterse tutanak tutabileceğini belirtmeli. basıp gitmesi bence daha tuhaf.

Kadın her açıdan hatalı ve yorumlarda da yazıldığı gibi çarptığı an mutlaka durması gerekiyordu.
Motor sürücüsü ise belli ki panik olup kendini kaybetmiş durumda çünkü biraz daha hızlı çarpsa motoru fırlatırdı ve ölümle de sonuçlanabilirdi.

Mesafeyi hesap edemedi ile başlayan bir savunma şekli yok kendimce o hesap edemedi diye bir hayata son verebilirdi.
Trafikte herşeyi hesap edeceksin arkadaşım.

@Classiic bey ne derse ona katılıyorum kendisi usta bir motorcudur ve çok yakışıyor. Kendisini karakter olarak erol evgine görsel olarak ise halit Ergenç e oda olmadı barış falay mıydı o.? Evet ona benzetiyorum Sjsjsj

@Classiic bey ne derse ona katılıyorum kendisi usta bir motorcudur ve çok yakışıyor. Kendisini karakter olarak erol evgine görsel olarak ise halit Ergenç e oda olmadı barış falay mıydı o.? Evet ona benzetiyorum Sjsjsj
Tesekkurler baby. Bana katilmaniz onure etti beni .d

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
araç sağlamanın kurallara uygun olduğunu sanan cahilleri de gördüğümüze göre bugün de utandık birisi adına.
arkadaşım araç sağlanmaz, sollanır.
sonra bunlar ehliyet alıp, trafikte araç kullanıyor.

Benim kocakarıya denk gelse o kask kamerasını götüne sokar yollardı kerkenezi.

Motorcu ölümle burun buruna gelmiş, o şokla az bile bağırıyor. Üstelik kadın bile bile kaçıyor.
Nasıl sakin kalıp hanımefendi bi saniye durur musunuz demesini bekliyorsunuz. Sondaki ayı oğlu ayı da kadınla aynı suçlu

Yazdiklarimi calis gel.
@juju hukuki anlamini aciklar belki.
Hatasiz Pleskcim.
Eger anlattigi ruh halinden trafige cikmadan evvel haberdar olup,yine trafige cikiyorsa o zaman hatali olabilir.Onu da biz bilmiyoruz cünki videodaki verilerle yargilamaya calisiyoruz.
Lakin tarif kurallarina uymus.Görselde görünüyor.
Mesafeyi kestirememis sadece.
Bu da dikkatsizlik oluyor.Dikkatsizlik hata deil,bir anlik algi bozulmasi ya da reaksiyon kaybidir.
Ve bunun daha cok feminen bir davranis oldugunu yazdim.
Sen de kadini korumus Süreyya diE belirtmissin.
Simdi arabama binip,motor sürücülerine el sallayacagim.
Daha neler Süri.. Hemcinsin diye böyle bir argüman üretmezsin. :D
Trafikte hata kavramı vardır ve nedenlere dayalı bir değerlendirmeye tabi değildir. Dalgınlıktan çarptıysa gene de hatalıdır, ruh hali ne motorcuyu ilgilendirir ne de çevredeki diğer araç sahiplerini. Eğer hatayı bile isteye yapıyorsa, yani motorcuyu görmesine rağmen çarpıyorsa, adı cinayete teşebbüs olur zaten.
Tüm bunların yanında kurallara da uymuyor. Şerit motorcunun, ve motorcu şeride girerken aynadan kontrolünü yapıp boş olduğunu görüyor. Diğer araç ise arkadan gelip, motorcu şeritte olmasına rağmen şerit değiştirerek motorcuya çarpıyor. ( çarpma öncesi motorcunun sol aynasından çarpan araç görünüyor zaten. )
Eğer o çarpmanın şiddeti biraz daha fazla olsaydı zaten motorcu savrulurdu ve ölümlü bir kaza meydana gelebilirdi.
Dediğim gibi, trafikte hata kavramını nedenlere bağlayarak değerlendiremeyiz, kurallar açık bir şekilde belirtiliyor. Ya kurallara uyarsın ya da uymayarak hatalı davranırsın. Ruh hali, acemiliği vs. bu açık kuralların ihlaline sebep olan davranışların gerçekliğini değiştirmez.

süreyya günlük işleri nedeniyle dikkatsizce o yorumu yapmıştır diye düşünüyorum : / yoksa böyle düşünmüyordur ya.

Haklıysa hakkını bilsin. Almış kamera kaydını zaten. Ne demek ilk ışıklarda arabanı parcalarim sağa çek. Tam sağ kırıp "al çektim birader" diyip avelin üstünden gecse kadın ne olacaktı peki.

bu şekilde çarpmayla ölen insanlar var deli misiniz? hiç durma vs yapılmadığı için adam sinirlenmiş, muhtemelen kadın olduğunun farkında değil. sonrasında farkına varıp ısrarla devam etmesini belki tartışabiliriz. fakat o çarpmayla motor kullanan adam ölseydi çok farklı konuşacaktınız. hep bi şov peşindesiniz.........

LİNÇ gelir mi?.....

bu şekilde çarpmayla ölen insanlar var deli misiniz? hiç durma vs yapılmadığı için adam sinirlenmiş, muhtemelen kadın olduğunun farkında değil. Sonrasında farkına varıp ısrarla devam etmesini belki tartışabiliriz. fakat o çarpmayla motor kullanan adam ölseydi çok farklı konuşacaktınız. hep bi şov peşindesiniz.........

LİNÇ gelir mi?.....
Gelmez

Kadının ağır hastasına yetişmek için telaşı olsa bile sonuçta çarptığı an mutlaka kenara çekmesi gerekiyordu çünkü motor sürücüsü de o an büyük bir panik yaşamış oldu. Kadın durmadığı için de öfkesi, paniği arttı ve zaten farkındaysanız bilinçsizce aynı cümleleri tekrar ediyordu ki bu da motor sürücüsünün şok yaşadığını gösterir.

Olaya sonradan dahil olanları ise anlamak mümkün değil çünkü önce ne olduğunu bir dinlemeleri gerekiyordu fakat kadın sürücü durmamak sureti ile çok sayıda kişinin hayatını hem riske etti hem de trafiği allak bullak etmiş oldu.

Motor kazalarında kask olsa bile boyun kırılması çok yaşanır ve bu sebeple motorcunun paniğini anlayışla karşılamak gerekiyor.

Benzer bir panik olayını yıllar önce ben de yaşamıştım ve abim yoğun bakıma kaldırıldığında aynı şekilde hastaneye yetişmeye çalışıyorduk fakat doğrudan polisten yardım istedik ve bize eşlik edip yolu açtı, böylece kimsenin hayatını da riske etmemiş olduk.

Son düzenleme:
Daha neler Süri.. Hemcinsin diye böyle bir argüman üretmezsin. :D
Trafikte hata kavramı vardır ve nedenlere dayalı bir değerlendirmeye tabi değildir. Dalgınlıktan çarptıysa gene de hatalıdır, ruh hali ne motorcuyu ilgilendirir ne de çevredeki diğer araç sahiplerini. Eğer hatayı bile isteye yapıyorsa, yani motorcuyu görmesine rağmen çarpıyorsa, adı cinayete teşebbüs olur zaten.
Tüm bunların yanında kurallara da uymuyor. Şerit motorcunun, ve motorcu şeride girerken aynadan kontrolünü yapıp boş olduğunu görüyor. Diğer araç ise arkadan gelip, motorcu şeritte olmasına rağmen şerit değiştirerek motorcuya çarpıyor. ( çarpma öncesi motorcunun sol aynasından çarpan araç görünüyor zaten. )
Eğer o çarpmanın şiddeti biraz daha fazla olsaydı zaten motorcu savrulurdu ve ölümlü bir kaza meydana gelebilirdi.
Dediğim gibi, trafikte hata kavramını nedenlere bağlayarak değerlendiremeyiz, kurallar açık bir şekilde belirtiliyor. Ya kurallara uyarsın ya da uymayarak hatalı davranırsın. Ruh hali, acemiliği vs. bu açık kuralların ihlaline sebep olan davranışların gerçekliğini değiştirmez.
Bana göre hatali deil,dikkatsiz canim.
Trafikte üc temel kural var
Kirmizi isikda durmak
Stop isaretinde durmak
Kavsakda sollamamak
Bunlara uymadigin sürecte hatalisindir.
Net.
Aynada görüyomuymus.
Hizini azaltabilirdi o zaman mötörcü.Böyle durumlarda bir kaza gelisirse sayet,suc orani fifty fifty oluyor.Yani burada böyle.Belki benim hatam buradaki gelismeleri oradakilerle kiyaslamam.
Kadin soldan sollayip,önüne geciyor bu kural geregi uygun bir davranis.
Motoru gectikten sonra sagdan baska arabayi sollamis,bize ne o an?
Biz motora carptigi an ve o ana gelen zaman dilimi ile ugrasiyoruz.
Hata yok.
Hata varsa o da kestirememesi,dikkatsizligi.
Sayet ölümcül bir kaza gelisseydi,dikkatsizlik sonucu gelisen ölümcül kaza olarak rapor edilirdi.
Bunlari ayirmak lazim.

Bana göre hatali deil,dikkatsiz canim.
Trafikte üc temel kural var
Kirmizi isikda durmak
Stop isaretinde durmak
Kavsakda sollamamak
Bunlara uymadigin sürecte hatalisindir.
Net.
Aynada görüyomuymus.
Hizini azaltabilirdi o zaman mötörcü.Böyle durumlarda bir kaza gelisirse sayet,suc orani fifty fifty oluyor.Yani burada böyle.Belki benim hatam buradaki gelismeleri oradakilerle kiyaslamam.
Kadin soldan sollayip,önüne geciyor bu kural geregi uygun bir davranis.
Motoru gectikten sonra sagdan baska arabayi sollamis,bize ne o an?
Biz motora carptigi an ve o ana gelen zaman dilimi ile ugrasiyoruz.
Hata yok.
Hata varsa o da kestirememesi,dikkatsizligi.
Sayet ölümcül bir kaza gelisseydi,dikkatsizlik sonucu gelisen ölümcül kaza olarak rapor edilirdi.
Bunlari ayirmak lazim.
Trafik kazalarının hemen hemen hepsi dikkatsizlikten dolayı meydana geliyor ve bu dikkatsizliklerde hatanın kimde olduğu tespit ediliyor.
Trafikte sadece ışıklar yok ki kurallar bundan ibaret olsun Suri :) Trafikte onlarca kural var ve hepsi de bu tür kazaların yaşanmaması için konulan kurallar. Aynada gördüğün kişi için yavaşlamazsın, önünde gördüğün kişi için yavaşlarsın. Kaldı ki kadın şerit dolu olmasına rağmen şeride girmeye çalışıyor.
Senin ehliyetin varsa acilen geri alınmalı. Alaman yetkililere bu mesajları bildiriyor olacağım :D

Geri