sizce idam yasası gelir mi? gelmeli mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Jose Bak ben ne diyorum hocam peki? İstiklal Mahkemeleri verdiği kararların bir çoğunda batırmış, sıvamış ve üzerine tüy dikmiştir. Fiyaskonun fiyaskosu bir kurum zaten.

Ama bak tekrar ediyorum: Bunun yeri bu konu değil, Ergenekon kıyaslamasını gerekçe olarak göstermek abes. İstiklal Mahkemeleri'ni göstermek çok daha abes. Alakaları bile yok durum ve kurum olarak. Zaten İstiklal Mahkemeleri de dönemin kanunlarına ve anayasasına tamamen zıt bir kurum. Peki anayasaya zıt bir kurum memlekette onlarca yüzlerce adamı nasıl ipe yolladı? Bugünün OHAL KHK'lerine (tam olarak bu zamandan bahsediyorum) çok benzer hukuk imkanları ile.

O yüzden uyanık olmak lazım, o yüzden dikkat etmek lazım diye şurada dil döküyorum. Önümüze bakmak varken yok Ergenekon yok İM yok İlk Cumhuriyet Dönemi safsatalarını konuşmanın alemi yok. Kutuplaşmanın, yeni gerginlik alanları yaratmanın manası yok diyorum.

Arpes idam yasası gelir mi? gelmeli mi?

Konu başlığı altında gelmemeli diye karar değiştirdim diye görüş belirttim bunun sebebinide şöyle belirttim istiklal mahkemesinde de kumpas olabilir asılmasaymışlar keşke dedim. Bu konunun yerimidir bilemem artık. Ayrıca senin yaşam bakış açın ileriye dönüktür eyvallah bende geçmişe bakıp yapılan hataları doğruları harmanlayarak ileriye bakmayı hedef edinmişim yapcak bir şey yok.
Sonuç olarak istiklal'i ve idam'ı ikimizde doğru bulmuyoruz. Geçmişte asılanlara hayıflanma hakkımda olsun artık yahu ha boynuna balta vurularak öldürülenlerede hayıflanırım osmanlı yapmıştır vardır bir bildiği diye arsızlık yapcak halim yok.

Geleceğini sanmıyorum lakin özellikle vatan hainlerinin kökünü kurutmak için idam gerekiyor.

Türkiye'nin şuan bütün dünya düşmanı ve cumhurbaşkanını Saddamlaştırmak , Esad'laştırmak öyle göstererek iç savaş çıkarmak istiyor Batı.

Batı'nın bu planına malesef yandaş medya da destek. Erdoğan şu son yaşanılan travmanın etkisinden hala kurtulabilmiş değil ve bu yüzden Kılıçdaroğlu ve muhalefetle iletişim içinde ve bu güzel evet Türkiye'nin ve özellikle cumhurbaşkanının demokrasiye ihtiyacı var. O'nu yanlış yönlendiren ve gazlayanlar ülkenin başına çok büyük çoraplar ördüler.

Gelelim idama. Bakın bu insanlar bence adam gibi yargılanmalı. Şiddetin, insanlık dışında mudahalenin her türlüsüne karşıyım. Baskı altında imzaya zorlamadan suçlu ve suçsuzu sapka samanı birbirine karıştırmadan yargılansınlar ve neyse suçları çeksinler.

İdam idam isteriz diye Türkiye'yi antidemokratik cumhurbaşkanını da cani durumuna düşürüp iç savaşın eşiğine çektirilmek çok büyük oyuna düşmektir.

Türkiye'nin şuan bütün dünya düşmanı ve cumhurbaşkanını Saddamlaştırmak , Esad'laştırmak öyle göstererek iç savaş çıkarmak istiyor Batı.

Batı'nın bu planına malesef yandaş medya da destek. Erdoğan şu son yaşanılan travmanın etkisinden hala kurtulabilmiş değil ve bu yüzden Kılıçdaroğlu ve muhalefetle iletişim içinde ve bu güzel evet Türkiye'nin ve özellikle cumhurbaşkanının demokrasiye ihtiyacı var. O'nu yanlış yönlendiren ve gazlayanlar ülkenin başına çok büyük çoraplar ördüler.

Gelelim idama. Bakın bu insanlar bence adam gibi yargılanmalı. Şiddetin, insanlık dışında mudahalenin her türlüsüne karşıyım. Baskı altında imzaya zorlamadan suçlu ve suçsuzu sapka samanı birbirine karıştırmadan yargılansınlar ve neyse suçları çeksinler.

İdam idam isteriz diye Türkiye'yi antidemokratik cumhurbaşkanını da cani durumuna düşürüp iç savaşın eşiğine çektirilmek çok büyük oyuna düşmektir.
bire bir katılıyorum. özellikle ilk yorum

İdam yasasının gelmesi şuan için olanaksız bir durum. Gelebilmesi için anayasının değişmesi lazım. Anayasanın değişmesi için de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üye tamsayısının 1/3'ü kadar üyesinin yazılı teklifi gereklidir. (En az 183 parlamenterin imzaladığı yazılı değişiklik önergesi gerekir)
Bu değişiklik önergesinin 330 ila 365 milletvekili tarafından kabul edilmesi ile, önerge, Cumhurbaşkanlığı'na sunulur.
Cumhurbaşkanı değişiklik önergesini kabul ederse, değişiklik önergesi, zorunlu olarak referanduma götürülecektir. Cumhurbaşkanı değişiklik önergesini red ederse önerge TBMM'ne geri döner. Yeniden oylanan önerge TBMM üye tamsayısının 2/3'ünün veya daha fazlasının (367 ve daha fazla olumlu oy) onaylaması halinde bu kez, yeniden Cumhurbaşkanlığı'na gönderilir. Cumhurbaşkanı bu yeni önergeyi isterse referanduma götürür ya da onaylar ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesini temin eder.
Mevcut TBMM'de partiler anlaşamayacağı için değişiklik zor görünüyor ki kabul edilirse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ek 6 ve 13’üncü protokolüne aykırı olur, Türkiye taraf oldu ama öyle olmasa bile suç ve cezaların geriye yürüyemeyeceğine, hatta olağanüstü hal zamanında bile, savaş zamanında bile bunun geriye yürütülmeyeceğine dair Anayasa’nın 15’inci maddesine aykırı olur.
Anayasanın 15. maddesi;
MADDE 15. – Savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde, milletlerarası hukuktan doğan yükümlülükler ihlâl edilmemek kaydıyla, durumun gerektirdiği ölçüde temel hak ve hürriyetlerin kullanılması kısmen veya tamamen durdurulabilir veya bunlar için Anayasada öngörülen güvencelere aykırı tedbirler alınabilir.

(Değişik: 7.5.2004-5170/2 md.)Birinci fıkrada belirlenen durumlarda da, savaş hukukuna uygun fiiller sonucu meydana gelen ölümler dışında, kişinin yaşama hakkına, maddî ve manevî varlığının bütünlüğüne dokunulamaz; kimse din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz ve bunlardan dolayı suçlanamaz; suç ve cezalar geçmişe yürütülemez; suçluluğu mahkeme kararı ile saptanıncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.

Bir insanın fiilen dünyayla ilişkisini kesebilirsiniz. Ama meseleyi bundan ibaret görmek küçük düşünen insanlara göre. Fikirleri, ideolojileri yaşatacak insanlar geride kalmışsa evet efendim sadece fiilen ilişkiyi kesersiniz.
Bir de bu tarz konularda tecavüzcülerle aynı dünyada yaşamak istemiyorum diyenler var. Yahu o tecavüzcülerin suçunu hafifletici sebep bulmak için kırk takla atılırken bununla gelmeyin artık.

Geri